Pomocnik Napisano 29 maja 2018 Udostępnij #1 Napisano 29 maja 2018 W 12 krokach opisujemy, jak samodzielnie wykonać sufit podwieszany w dwóch wersjach - jednorodny z pokryciem z płyt gipsowo-kartonowych oraz kasetonowy. Jakie materiały i narzędzia będą nam potrzebne? Co musimy zrobić i od czego zacząć? Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/budowlane-abc/budowa-krok-po-kroku/a/868-montaz-sufitu-podwieszanego-krok-po-kroku Link do komentarza
Gość Jarek Napisano 29 maja 2018 Udostępnij #2 Napisano 29 maja 2018 Super artykuł, opisane prosto i logicznie. Myślę ze nawet laik sobie poradzi po jego przeczytaniu. My codziennie wykonujemy sufity podwieszane i doceniamy, ze chciało Wam się to opisać 🙂 pozdrawiamy Link do komentarza
Eksperci Śnieżka Napisano 25 czerwca 2018 Udostępnij #3 Napisano 25 czerwca 2018 Szanowni Państwo, Sufit wykonany z płyt gipsowo-kartonowych świetnie sprawdza się, gdy chcemy uniknąć wygładzania mocno nierównej powierzchni. Aby efekt był w pełni zadowalający, warto pamiętać nie tylko o stabilnym stelażu i dokładnym mocowaniu, ale również prawidłowym szpachlowaniu łączeń płyt. W tym celu polecam zastosowanie specjalnej gładzi do beztaśmowego łączenia płyt - ACRYL-PUTZ® MS 30. Masa nie wymaga stosowania taśmy wzmacniającej, jest wyjątkowo elastyczna oraz przyczepna do podłoża. Dzięki obecności włókien celulozowych niweluje obciążenia wynikające z różnic łączonych materiałów. Link do komentarza
Gość Pasek Napisano 19 lutego 2020 Udostępnij #4 Napisano 19 lutego 2020 Super pokazano wszystko to czego się nie powinno robić przy montażu sufitu podwieszanego :) Link do komentarza
retrofood Napisano 19 lutego 2020 Udostępnij #5 Napisano 19 lutego 2020 Dnia 19.02.2020 o 07:20, Gość Pasek napisał: Super pokazano wszystko to czego się nie powinno robić przy montażu sufitu podwieszanego Rozwiń To coś jak Ty. Wymądrzasz się, ale niczego konkretnego nie objawiłeś. Link do komentarza
tomno Napisano 24 lutego 2020 Udostępnij #6 Napisano 24 lutego 2020 Samodzielny montaż sufity podwieszanego to dla mnie czarna magia, obawiałem się, że coś może pójść nie tak dlatego wynająłem ekipę, która sprawnie zamontowała podwieszany sufit i wykonała gładź Link do komentarza
Gość jaxonn Napisano 23 września 2020 Udostępnij #7 Napisano 23 września 2020 Podwieszany to świetne rozwiązanie jak się chce rozprowadzić instalację elektryczną natynkowo w listwach. To co trzeba można schować w podwieszanym w przedpokoju i potem tylko rozprowadzić kable w pomieszczeniach otworami w ścianach. Zrobiłem to w ten sposób i jest gitara. Link do komentarza
Gość Rado Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij #8 Napisano 7 lutego 2023 Witam, czy jest możliwość przymocowania profilu UW do takiego sufitu podwieszanego. Chcę zbudować ścianę z profili stalowych. Link do komentarza
retrofood Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij #9 Napisano 7 lutego 2023 Dnia 7.02.2023 o 11:19, Gość Rado napisał: Witam, czy jest możliwość przymocowania profilu UW do takiego sufitu podwieszanego. Rozwiń Naszkicuj chociaż o co dokładnie chodzi. Link do komentarza
podczytywacz Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij #10 Napisano 7 lutego 2023 Dnia 7.02.2023 o 11:19, Gość Rado napisał: do takiego sufitu podwieszanego Rozwiń Czyli - DO JAKIEGO TAKIEGO? Skąd dokąd ścianę? Po co ścianę? Link do komentarza
Zdaniem Czytelnika Napisano 7 czerwca 2024 Udostępnij #11 Napisano 7 czerwca 2024 Komentarz dodany przez zenon: czy to jakis błąd czy cos nie zostalo dopisane? skad sie wzieło 79? 0,33 * 60 cm = 79,8 cm (zaokrąglamy do 80 cm) 1.Szerokość pomieszczenia dzielimy przez 60 cm. 2. Z otrzymanego wyniku odejmujemy jeden oraz ułamkową część. 3. Liczby całkowite wskazują liczbę pełnych kasetonów. 4. Resztę z dzielenia i odejmowania mnożymy przez 60 cm i dzielimy przez dwa. Przykład Pokój o szerokości 440 cm: 440 cm / 60 cm = 7,33 7,33 - 1 - 0,33 = 6 (liczba pełnych kasetonów) 0,33 * 60 cm = 79,8 cm (zaokrąglamy do 80 cm) 80 cm / 2 = 40 cm (szerokość skrajnych kasetonów) Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się