ŁukaszP Napisano 28 maja 2018 Udostępnij #1 Napisano 28 maja 2018 Zastanawiam się nad wyborem napędu dla małej bramy garażowej. Do wyboru jest: Intro- rozwiązanie autorskie firmy Wiśniowski, napęd tańszy Metro- produkt stworzony przy współudziale firmy SOMFY, napęd droższy Oba napędy w folderach i wśród sprzedawców są oczywiście zachwalane, ale zasadniczo poza wyglądem nie mogę znaleźć technicznych różnic. Podobno tylko Metro pozwala na sterowanie bramą z poziomu smartfona, ale w folderze widziałem, że Intro też można połączyć z systemem inteligentnego domu. Czy w przypadku Metro nie ma zagrożenia, że kosztu serwisu będą droższe z uwagi na francuski napęd? Czy warto brać opcję smartCONNECTED z urządzeniem Connexoon Access (aktualnie w promocji) i jakie to daje możliwości? Czy pozwoli to np. z poziomu smarfonu otworzyć bramę garażową, wjazdową i może furtkę jedną aplikacją? Czy ta centralka działa przewodowo czy bezprzewodowo aby połączyć się z Internetem? Link do komentarza
kawulak Napisano 29 września 2018 Udostępnij #2 Napisano 29 września 2018 Ja w ogóle zdecydowałem się na łysą bramę + napęd BFT, więc jeśli zdecydowałbyś się na SOMFY to w ogóle warto rozważać już napęd dowolnego uznanego producenta. Link do komentarza
fellykZ Napisano 30 września 2018 Udostępnij #3 Napisano 30 września 2018 Popieram to, co napisał Kawulak. NIe ma co się szczypać o kilka złotych jeżeli chodzi o automatykę, zobaczysz komfort używania dobrego siłownika, jak na dworze będzie już solidna zima. Ten, o którym wspomniał Kawulak jest okej Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się