Kocioł gazowy z otwartą komorą - czy warto?
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
sam pomysł nie jest zły, ale nigdy propagowanie pewnych postaw poprzez zakazy/nakazy się nie sprawdzało dobrze,prawda? U siebie nie koszę trawy nisko - po części z lenistwa i areału który mam do obrobienia, do tego też nierówności terenu Ale też czytałem kiedyś tego typu artykuły i jakąś świadomośc mam
-
Przez podczytywacz · Napisano
Jakie wymiary ma ta "budowla"? Kiedy murowane te ściany z bloczków i kiedy zasypane wewnątrz? Przy zasypywaniu glinę z piaskiem zagęszczałeś? Bez wieńca i ścian nad nim może być mniej stabilnie, niż w stanie wybudowanym, dlatego ja nie radziłbym odkopania całej ściany... -
Jak narzucą tone tynku to 500L z tego odparuje, także wentylacja może nie nadążyć. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
Spokojnie,
-
Potwierdzam, tylko tynk i nic więcej nie trzeba robić. Widać, że jak na prawie 100 lat budynek jest w doskonałym stanie, więc pozbyć się tylko tej słomy, zatynkować i zapomnieć o temacie. Pogoda nie sprzyja takim pracom, więc pilnuj tylko wilgotności, bo te kilka centymetrów może schnąć nawet dwa miesiące, a przy dużej wilgotności jak teraz, gdzie w mieszkaniu będzie 50%, jak te tynki zaczną parować, to warto rozważyć delikatne osuszanie, żeby nie zostać z wilgocią na jesień. Kup najtańszy higrometr za 20zł i pilnuj, żeby wilgotność nie przekraczała 60%. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się