Rekuperacja - otwarte kwetie
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Robiłem tak kiedyś, ale warstwy cienkie się pokruszyły, chociaż powierzchnię zmyłem i czyściłem, aby jakaś przyczepność była. Właściwie zostało to co powyżej 3 cm. Oczywiście, jak nie będzie innego wyjścia, to i tak spróbuję, najwyżej trochę poszerzę, aby takie belki po bokach powstały. A jak przygotowywałeś starą powierzchnię?
-
Ja polecę kolejny raz tą zaprawę. Na balkonie w niektórych miejscach jest 1mm i trzyma się wszystko super już 2 lata. Cena zabija, bo w zależności jak duże masz nierówności. U mnie na 3m2 poszło z 15kg, ale najwyżej 5mm dawałem, także można przyjąć, że warstwę ~2.5mm 4m2 można tym zrobić. Kumpel mi to doradził, robili na czymś podobnym w Szwecji, bo tam starych domów sporo. https://allegro.pl/oferta/kerakoll-geolite-40-naprawa-betonu-25kg-7218676861 Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
Wziąłem inżyniera budownictwa. Mówi ,że te pęknięcia sa niegroźne. Nowy dom mógł siadać. Oglądał cały dom i sprawdziła kamera termowizyjna i stwierdził że jest ok. Ale fakt że na jednej stronie domu jest trochę tych pęknięć. Na stropie się niczego niepokojącego nie dopatrzył. A pęknięcia są pod jednym parapetem schodkowy i poziome dosyć długie w innym miejscu włącznie ze ścianą działowa. I w garażu też schodkowe że 2 podobne
-
Zawsze możesz ostać przy tym co jest tylko wylać ze 3-4 cm nowego mocnego betonu lub zrobić kamienny dywam zalany żywicą ale to chyba będzie drogi gips.
-
Jak wyglądają te pęknięcia? Czy się pogłębiają?
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się