gtx Napisano 28 lutego 2010 #51 Napisano 28 lutego 2010 A co tu niby jest do rozumienia? Jak ktoś sądzi, że o jego życiu decyduje szafa, posążek uśmiechniętego buddy na półce, czy materac na którym śpi to jest idiotą i to tyle na ten temat.
bobu62 Napisano 28 lutego 2010 #52 Napisano 28 lutego 2010 Cytat A co tu niby jest do rozumienia? Jak ktoś sądzi, że o jego życiu decyduje szafa, posążek uśmiechniętego buddy na półce, czy materac na którym śpi to jest idiotą i to tyle na ten temat. A może trochę tolerancji dla sposobu postrzegania świata przez innych?...
vega1 Napisano 28 lutego 2010 #53 Napisano 28 lutego 2010 Cytat A może trochę tolerancji dla sposobu postrzegania świata przez innych?... i kto to mówi...
bobu62 Napisano 28 lutego 2010 #54 Napisano 28 lutego 2010 Cytat i kto to mówi... Nie rozumiem pytania?
adamis Napisano 1 marca 2010 #55 Napisano 1 marca 2010 Cytat Nie można potępiać wszystkiego czego się nie rozumie. A jak się rozumie, to można? Bo ja rozumiem doskonale wszelaką ezoterykę. Znam jej źródła, działanie i cel.
adamis Napisano 1 marca 2010 #56 Napisano 1 marca 2010 Cytat A co tu niby jest do rozumienia? Jak ktoś sądzi, że o jego życiu decyduje szafa, posążek uśmiechniętego buddy na półce, czy materac na którym śpi to jest idiotą i to tyle na ten temat. Gratuluję odwagi i trafności diagnozy przypadku. Gdyby więcej takich postaw było, ta ciemnota i zabobon nie wychyliła by nosa z Chin.
edwl Napisano 3 marca 2010 #57 Napisano 3 marca 2010 Cytat Bo ja rozumiem doskonale wszelaką ezoterykę. Znam jej źródła, działanie i cel. Przynajmniej tak uważasz
bobu62 Napisano 3 marca 2010 #58 Napisano 3 marca 2010 Cytat A jak się rozumie, to można? Bo ja rozumiem doskonale wszelaką ezoterykę. Znam jej źródła, działanie i cel. Podziwiam ludzi z tak rozległą wiedzą!
Bopet Napisano 8 marca 2010 #60 Napisano 8 marca 2010 Cytat Do usług. Rozumiem, że za feng shui stoi szatan?
KAROI Napisano 9 marca 2010 #61 Napisano 9 marca 2010 Cytat Rozumiem, że za feng shui stoi szatan? Bopet ty prowokatorze
Bopet Napisano 10 marca 2010 #62 Napisano 10 marca 2010 Cytat Bopet ty prowokatorze Ależ o czym ty mówisz
adamis Napisano 11 marca 2010 #63 Napisano 11 marca 2010 Cytat Rozumiem, że za feng shui stoi szatan? To nie takie proste. Nie za wszystkim, co tajemnicze i sprzeczne z chrześcijaństwem musi zaraz stać diabeł. Najczęściej to zwykła ściema mająca na celu wyłudzenie kasy od naiwnych. A co do diabła, to możesz się śmiać, że to ciemnota, i zabobon. Prawdopodobnie dlatego, że nigdy jeszcze nie spotkałeś istoty, która jest kwintesencją zła. Dla wielu to śmieszny gość z rogami, którego co cwańszy polaczek może spokojnie wykiwać. Tak wcale nie jest. Diabeł potrafi być uosobieniem piękna i szczęścia.Zresztą, diabeł jest jeden i wątpię, czy zajmuje się pojedynczymi ludźmi. Od tego ma miliony demonów, czyli zbuntowanych aniołów.Zapewniam cię, to istota tysiące razy inteligentniejsza od kogokolwiek z ludzi. Gdybyś się z nim zetknął, choćby przez chwilę zapamiętał byś to do końca życia.Jako istota, której na niczym tak nie zależy jak na zniszczeniu jak największej liczby ludzi, posługuje się on różnymi metodami zwodzenia i oszukiwania. Ezoteryka jest jedną z główniejszych dziedzin jego działania.Tak o diable i demonach mówi Biblia.Ktoś, kto twierdzi, że wierzy w Boga, nie może mówić, że nie wierzy w istnienie diabła i demonów.Mam całkowitą świadomość, że w dzisiejszych czasach przyznanie się do takich poglądów równa się często wyśmiewaniu i traktowaniu jak zacofany ciemniak.Też się wyśmiewałem i drwiłem. Do czasu.To nie zabawa.Miłego dnia mimo wszystko.
Bopet Napisano 12 marca 2010 #64 Napisano 12 marca 2010 Nie wyśmiewałem cię! Chociaż w kilku miejscach swego postu to właśnie sugerujesz. Chciałem natomiast ostrego zakreślenia kryteriów.
adamis Napisano 14 marca 2010 #65 Napisano 14 marca 2010 No to przepraszam za działania zbyt wyprzedzające. Myślę, że swoje stanowisko określiłem jasno.
jętka Napisano 14 marca 2010 #66 Napisano 14 marca 2010 Fantastyczna dyskusja i temat bez dna. Może by tak osobny wątek
jimt Napisano 4 kwietnia 2010 #69 Napisano 4 kwietnia 2010 Cytat A co tu niby jest do rozumienia? Jak ktoś sądzi, że o jego życiu decyduje szafa, posążek uśmiechniętego buddy na półce, czy materac na którym śpi to jest idiotą i to tyle na ten temat. Dla mnie materac, na którym śpię decyduje o moim życiu. O jego komforcie Miejsce, w którym stoi szafa też jest ważne dla estetyki, a co za tym idzie dobrego samopoczucia.Ciekawe czy podczas budowy domu wrzucisz/ wrzuciłeś monety do fundamentu, zamurowałeś kamień węgielny, poprosiłeś księdza o poświecenie działki, domu itp.?Każdy mniej lub bardziej wierzy w przesądy, do których zaliczam feng shui. A meble w salonie żona ustawiała wg jego zasad, tak też wybierała kolor drzwi wejściowych(białe) i wcale mi to nie przeszkadza:-) Według mnie, wydawane przez miasto/gminę plany zagospodarowania przestrzennego, również w jakiś sposób są feng shui, takim urzędniczym
stokrotka.35 Napisano 6 kwietnia 2010 #70 Napisano 6 kwietnia 2010 W dwóch zdaniach..Wiara czyni cudaNieważne co by to było,ale jak sie wierzy że zadziała - to pewnie zadziałaMoże to być: feng shui , krzyżyk nad drzwiami , miotła przy wejściu ,drabina oparta o domWażne by dawało spokój ducha
Mathir Napisano 21 kwietnia 2010 #71 Napisano 21 kwietnia 2010 Cytat W dwóch zdaniach..Wiara czyni cudaNieważne co by to było,ale jak sie wierzy że zadziała - to pewnie zadziałaMoże to być: feng shui , krzyżyk nad drzwiami , miotła przy wejściu ,drabina oparta o domWażne by dawało spokój ducha Odpowiada mi twoje podejście! Szacuneczek!
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się