Seamus V Napisano 13 listopada 2016 #1 Napisano 13 listopada 2016 Witam. Chodzi mi tylko o technologie wykonania. Czy nakładając knauf mp75L ręcznie mogę wyrównać go łatą a następnie tylko "zalizać" piórem ?? bez gąbki i wyciągania mleczka gipsowego. Zastanawia mnie czy to wpłynie na jakość struktury tynku?? gładkość powierzchni jest dla mnie teraz nie istota. pozdro
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 14 listopada 2016 #2 Napisano 14 listopada 2016 Zaniechanie gąbkowania sprawia, że powierzchnia tynku będzie porowata, co zmniejsza twardość powierzchni tynku i zwiększy zużycie farby.
joks Napisano 29 listopada 2016 #4 Napisano 29 listopada 2016 Cytat Można zapytać jaki to rodzaj tynku? gipsowy
Gość mhtyl Napisano 29 listopada 2016 #5 Napisano 29 listopada 2016 Cytat Witam. Chodzi mi tylko o technologie wykonania. Czy nakładając knauf mp75L ręcznie mogę wyrównać go łatą a następnie tylko "zalizać" piórem ?? bez gąbki i wyciągania mleczka gipsowego. Zastanawia mnie czy to wpłynie na jakość struktury tynku?? gładkość powierzchni jest dla mnie teraz nie istota. pozdro Cytat Można zapytać jaki to rodzaj tynku? Pisze jak byk, tylko trzeba czytać dokładnie.
Eksperci Śnieżka Napisano 1 grudnia 2016 #6 Napisano 1 grudnia 2016 Szanowny Panie,tynk najlepiej nakładać zgodnie z zaleceniami producenta. Rzeczywiście, tak jak napisał wcześniej internauta, bez gąbkowania powierzchnia będzie porowata. Jeśli chce Pan uzyskać gładkie wykończenie, polecam aplikację, jako warstwy wierzchniej, szpachlowej gładzi wykończeniowej ACRYL-PUTZ® FS 20 FINISZ.Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się