Podbitka - drewno/plastik/blacha?
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Nie mam blachy od pruszyńskiego tylko z blachotrapezu. Jaka by nie była. Ważne aby była jak najbardziej gładka, chodzi oczywiście o samą strukturę a nie o profil blachy. Mam HPS200, po której wszystko spływa. Na garażu zaś zamontowali to co akurat dawali w pakiecie z samym garażem:) i tak już od wschodu robią się zielone wykwity.
-
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Zasada działania metalizowanej folii jest bardzo prosta. To warstwa odbijająca promieniowanie cieplne. Działa najskuteczniej, jeżeli pomiędzy nią i źródłem ciepła (w naszym przypadku ogrzewanym poddaszem) jest szczelina powietrzna. Po prostu wtedy od tej strony nie ma ruchu ciepła przez przewodzenie. Jeżeli szczeliny nie ma to efekt działania warstwy metalizowanej będzie słabszy. Eksperymenty z taką folią robiono już w okresie międzywojennym, przy budowie ścian szczelinowych. Jak widać, to nic nowego. -
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez : -
Domofony są dziś nieodłącznym elementem nowoczesnych systemów kontroli dostępu w budynkach mieszkalnych i komercyjnych. Jednym z popularnych mitów związanych z nimi jest istnienie uniwersalnego kodu dostępu, znanego potocznie jako „kod listonosza”. W tym artykule przyjrzymy się, czy taki kod rzeczywiście istnieje i jakie są związane z nim zasady oraz ryzyka. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budownictwob2b.pl/instalacje/baza-wiedzy/ochrona-i-elektronika/56285-czy-istnieje-uniwersalny-kod-do-domofonu
-
Dyskusja na forum: Segregacja tekstyliów 2025: gdzie wyrzucić ubrania? Nowe zasady segregacji śmieci
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Tadek: Retrofood@ w biciu piany jesteś dobry, zastanawiam się, dlaczego wcieliłeś się w role psa ogrodnika, jesteś jakimś "gospodarzem domu"?
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się