Skocz do zawartości

oczyszczalnia, czy wystarczy bioaktywator?

tomcio83

Recommended Posts

Napisano
W okolicy, w której mieszkam nie ma kanalizacji, więc używam szamba. Do szamba używam
aktywatora biologicznego ( SEPTIFOS- VIGOR). Niestety szambo najprawdopodobniej jest nieszczelne.
Mam dwie możliwości:
1. uszczelnić szambo ( za nieszczelne szambo są podobno wysokie kary)
2. zbudować przydomową oczyszczalnię ścieków

Które z tych rozwiązań jest mniej kosztowne? łatwiejsze do przeprowadzenia?
A może wystarczy stosowanie tego bioaktywatora? (tylko, czy wtedy szambo będzie mogło pozostać nieszczelne?)

Działka ma ok. 600 m2 - w domu mieszkają 4 osoby.

Dziękuję za rady icon_smile.gif
Napisano
Na działce o powierzchni 600 m2 nie można będzie raczej wybudować przydomowej oczyszczalni ze względu na wymagane odległości od granic działki. Pozostaje więc uszczelnienie istniejącego zbiornika lub zbudowanie nowego.
  • 6 miesiące temu...
Napisano
Słyszałem, że niektórzy sypiąc septifos - nawet podlewają tą wodą ogródki , aczkolwiek nie chce mi sie w to wierzyć ....

Napewno tańsze będzie uszczelnienie szamba niż wybudowanie nowego - tylko kto tam wejdzie żeby to uszczelnić/?????? powodzenia
Napisano
Cytat

Prywatna oczyszczalnia ścieków? Ile to kosztuje???

Polecamy stronę "cozaile" w naszym serwisie, gdzie znajdują się ceny m.in oczyszczalni ścieków:

https://budujemydom.pl/index.php?option...&Itemid=128
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
mamy zamontowaną oczyszczalnię ścieków, za którą zapłaciliśmy razem z montażem 8 600 zł plus koszty koparki, ale działkę mamy prawie 30 arów
jednak wiemy, że cena jest zależna od rodzaju gruntu - piaszczysta jest tańsza a gliniasta droższa...

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...