zetana Napisano 19 listopada 2015 #1 Napisano 19 listopada 2015 Mam stary dom po termomodernizacji ocieplony styropianem, chciałabym położyć na całej powierzchni ścian ganku płytki cementowe np. Mexicana, Nepal itp. ale nie wiem czy ściany pokryte steropianem 10, siatką i 5 kołków/płytę wytrzymają taki cężar. Poza tym, które z dostępnych płytek Stegu są najlżejsze?
Qubacen Napisano 19 listopada 2015 #2 Napisano 19 listopada 2015 Spokojnie wytrzymają. Ja właśnie w zeszły piątek zakończyłem klejenie ciężkiego kamienia na balkonie a mam styropian 15.
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 14 stycznia 2016 #3 Napisano 14 stycznia 2016 Cytat Spokojnie wytrzymają. Ja właśnie w zeszły piątek zakończyłem klejenie ciężkiego kamienia na balkonie a mam styropian 15. W obawie przed ciężkim kamieniem można alternatywnie zdecydować się na imitację kamienia.To już się na 100% nie oberwie
nokia Napisano 25 stycznia 2016 #4 Napisano 25 stycznia 2016 Cytat W obawie przed ciężkim kamieniem można alternatywnie zdecydować się na imitację kamienia.To już się na 100% nie oberwie Faktycznie, nie powinno się oberwać, ale czy to nie jest zbytnio "syntetyczne"???
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 11 lutego 2016 #5 Napisano 11 lutego 2016 Cytat Faktycznie, nie powinno się oberwać, ale czy to nie jest zbytnio "syntetyczne"??? Chciałem zaznaczyć, że oczywiście nie traktuję tego jako godny zamiennik kamienia. Natomiast jako ciekawa alternatywa.Bardziej technologia ta przypomina system ociepleń.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się