tomekpe Napisano 11 czerwca 2015 Udostępnij #1 Napisano 11 czerwca 2015 Witam,stałem się działkowcem. Niestety, ogród to dla mnie temat ciekawy i intrygujący, ale zupełnie nowy. Od czegoś trzeba rozpocząć, więc najpierw powinienem poznać zawartość własnego ogródka. Z tym związana jest moja prośba. Proszę o rozpoznanie tych roślin (kwiatów? czasem krzewów?), abym mógł rozpocząć ich właściwą pielęgnację. Będę wdzięczny również za wszelkie wskazówki pielęgnacyjne lub linki do stron, gdzie fachowo jest to opisane. Proszę posługiwać się numerami zdjęć. Z góry dziękuję za pomoc. Link do komentarza
Redakcja ZielonyOgrodek.pl Napisano 11 czerwca 2015 Udostępnij #2 Napisano 11 czerwca 2015 Wymieniam tylko to, co do których mam pewność:(kolejne osoby proszę o dopisywanie na liście, razem uda nam się rozpoznać wszytsko)1. trzmielina Furtune'a2. hortensja ogrodowa3. rozchodnik okazały4. hortensja ogrodowa5.6. róża7. róża8. floks wiechowaty9.10. trzykrotka ogrodowa11. tawułka Arendsa12. funkia, hosta13. 14.15.16. funkia, hosta17.18. tawułka Arendsa19. dąbrówka rozłogowa20. floks szydlasty21. bukszpan22. kszewuszka, weigela23. winorośl24. winobluszcz pięciolistkowy25. jałowiec płożącyPo porady i opisy roślin zapraszam na www.zielonyogrodek.pl Link do komentarza
Draagon Napisano 11 czerwca 2015 Udostępnij #3 Napisano 11 czerwca 2015 (edytowany) 14 to chyba też winogrona Edytowano 11 czerwca 2015 przez Draagon (zobacz historię edycji) Link do komentarza
tomekpe Napisano 26 czerwca 2015 Autor Udostępnij #4 Napisano 26 czerwca 2015 Wow! Dziękuję za odpowiedzi. Jestem pod wrażeniem, ale przede wszystkim dziękuję. Zatem biorę się za te rośliny! ;)[Trzeci raz piszę odpowiedź, ale dwie pierwsze nie ukazały się na forum. Mam nadzieję, że tak odp. się ukaże.]Pozdrawiam. Link do komentarza
oliwka44199 Napisano 30 września 2016 Udostępnij #5 Napisano 30 września 2016 Dzięki za wstawienie zdjęc tych roślinek mi tez sie przydały szukałam jednej z nich . Dzieki wielkie Link do komentarza
oszcz Napisano 2 października 2016 Udostępnij #6 Napisano 2 października 2016 (edytowany) Witam, ja również jestem szczęśliwym posiadaczem działki i nie wiem co to za rośliny:Pierwsze zdjęcie ogólne, drugie i trzecie zdjęcia liści. Edytowano 2 października 2016 przez oszcz (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Redakcja ZielonyOgrodek.pl Napisano 3 października 2016 Udostępnij #7 Napisano 3 października 2016 Krzew na trzecim zdjęciu wygląda jak dereń jadalny. Drugie zdjęcie to inna roślina, prawda? Link do komentarza
oszcz Napisano 3 października 2016 Udostępnij #8 Napisano 3 października 2016 Cytat Krzew na trzecim zdjęciu wygląda jak dereń jadalny. Drugie zdjęcie to inna roślina, prawda? tak :-) nie wiem co to za krzew żółty Link do komentarza
Elfir Napisano 8 listopada 2016 Udostępnij #9 Napisano 8 listopada 2016 Czy to nie jest goji (lub inny gatunek kolcowoju)? Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się