Łukasz789 Napisano 1 maja 2015 Udostępnij #1 Napisano 1 maja 2015 WitamWziąłem ekipę elektryków z polecenia , koszty wykonania zostały ustalone z góry , jednak nie ilość i koszt materiału i zaczął on rosnąć na razie zapłaciłem za sam materiał 9tys.Wydaje mnie się ,że chcą mnie oszukać na materiale , chciałbym to z kimś skonfrontować:14 lamp w tym dwie sufitowe , reszta zamontowana jest w słupach16 gniazdek elektrycznychwyprowadzenie instalacji pod podnośnikprzyłącz instalacji w postaci 20m przewoduzamontowanie skrzynki z bezpiecznikami (swoją drogą pierwszy raz spotkałem się , aby każde oświetlenie i kontakt mail osobny bezpiecznik).Hala 7*12mPozdrawiam Link do komentarza
PeZet Napisano 1 maja 2015 Udostępnij #2 Napisano 1 maja 2015 Porównaj ceny użytych u Ciebie materiałów: ceny w internecie z cenami z twoich faktur i będziesz wiedział czy cię oszukują czy doliczają jakąś prowizję. Porównaj to co robią z tym, co masz w projekcie i będziesz wiedział czy kombinują na własną rękę czy nie.Mnie ten koszt materiału niespecjalnie dziwi, nie znając szczegółów ciężko jednak dokładniej oszacować co tam się dzieje.Jaki osprzęt skrzynki?Ile mb kabla, jakiego przekroju? Link do komentarza
Łukasz789 Napisano 1 maja 2015 Autor Udostępnij #3 Napisano 1 maja 2015 (edytowany) Projektu brakNa wszytki materiał mam faktury , ale wydaje mnie się ,ze mają układ z hurtownia lub go pokątnie pomimo mojej obecności jakimś sposobem wywożą. Dziwi mnie to tylko dlatego ,ze niedawno budowałem dom(260 m kw.) i tam zapłaciłem tyle samo za przyłącz +cała elektrykę z materiałem (niestety tamten elektryk zmarł). Wieczorem wrzucę pełną rozpiskę materiałów. Edytowano 1 maja 2015 przez Łukasz789 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
retrofood Napisano 2 maja 2015 Udostępnij #4 Napisano 2 maja 2015 Cytat Projektu brak Poważny błąd, chyba że to hala pod marychę, wtedy rozumiem.Inaczej jest to razące naruszenie prawa budowlanego. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się