Pomocnik Napisano 5 października 2014 #1 Napisano 5 października 2014 Czy wokół domu niepodpiwniczonego powinien być wykonany drenaż? Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/instalacje/woda-i-kanalizacja/porady/6014-drenaz-wokol-domu-niepodpiwniczonego
Gość expert Napisano 5 października 2014 #2 Napisano 5 października 2014 Szanowny Panie ekspercie: kiedy nie miałem drenażu, woda "podchodziła mi" do obniżonej kotłowni, niekiedy latem mogłem tam wpuścić rybki jak do oczka wodnego. Proszę nie pisać że drenaż nie pomaga - w naszym przypadku po założeniu drenażu opaskowego - jak ręką odjął, problem zniknął....
Gość mk Napisano 8 kwietnia 2016 #3 Napisano 8 kwietnia 2016 no to moze tylko u ciebie. wszystko zalezy na jakim grunciei jak wysoko woda podchodzi. wiec bez sciemy ze koniecznie musi byc
Gość Kris Napisano 25 maja 2020 #4 Napisano 25 maja 2020 Kierownik kazał połączyć istniejący drenaż który biegnie na wysokości ławy i boję się że dojdzie do korozji zbrojeniao łączony jest rurą drenażową w poprzek ławy czli w ławie a jak się okazało drenaż jest niedrożnybo wezwałem fachowca i sprawdził jest zamulony co robić żeby uniknąć problemów w przyszłości
Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne Napisano 26 maja 2020 #5 Napisano 26 maja 2020 O co właściwie chodzi? Jakaś rura drenażu przechodzi przez ławę? Ale w jakiej odległości od zbrojenia? Jaka jest grubość otuliny z betonu na prętach? Bardziej mnie martwi kwestia ew. osłabienia ławy takim przepustem i sens takiego rozwiązania.
zenek Napisano 26 maja 2020 #6 Napisano 26 maja 2020 9 godzin temu, Gość Kris napisał: Kierownik kazał połączyć istniejący drenaż który biegnie na wysokości ławy i boję się że dojdzie do korozji zbrojeniao łączony jest rurą drenażową w poprzek ławy czli w ławie a jak się okazało drenaż jest niedrożnybo wezwałem fachowca i sprawdził jest zamulony co robić żeby uniknąć problemów w przyszłości Pokaż rysunek fundamentów i tych drenów oraz ten przepust w ławie - i najlepiej z fotka lub kawałkiem przekroju. Opis nic nie mówi.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się