przemek9242 Napisano 28 czerwca 2014 Udostępnij #1 Napisano 28 czerwca 2014 (edytowany) Witam potrzebuję waszej porady .Chcę zamontować drzwi w miejscu które jest zaznaczone na załączonym zdjęciu czerwonymi liniami.Jak widać na zdjęciu drzwi musialby się stykać z ścianą po lewej stronie nie wchodzi w grę domurowywanie czegokolwiek po tej stronie dlatego mam pytanie jak zrobić w tym miejscu drzwi żeby nie domurowywać ściany z lewej strony ???Czy są jakieś specjalne drzwi z cienkimi ościeżnicami które można schować w tynku ??? .Czy są jakieś inne sposoby na tego typu sposób montażu drzwi ?A i jeszcze jedno pytanko czy otwór o szerokości 92cm i wysokośći od gotowej posadzki 207cm pod drzwi 80 będzie ok ?Link do zdjęcia http://www48.zippyshare.com/v/6570971/file.htmlDziękuje za porady Edytowano 28 czerwca 2014 przez przemek9242 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 30 czerwca 2014 Udostępnij #2 Napisano 30 czerwca 2014 W czym problem? Szerokość otworu 92 cm wystarczy do zamontowania drzwi 80 cm a ościeżnicę można osadzić w tynku. Oczywiście po tej stronie nie powinno być zawiasów. Link do komentarza
Gość stach Napisano 30 czerwca 2014 Udostępnij #3 Napisano 30 czerwca 2014 Cytat Oczywiście po tej stronie nie powinno być zawiasów. Po której stronie? Link do komentarza
Qubacen Napisano 4 lipca 2014 Udostępnij #4 Napisano 4 lipca 2014 Patrząc na zdjecie to jesli dasz po prawj stronie zawiasy, to po lewej możesz przykrecić kantówkę (oczywiscie musisz naciac ja odpowiednio). A z zestawu ościeżnicy orginalnej wywalisz lewy fragment.... W ten sposób "poszeżysz" prześwit o jakieś 3-4cm. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się