lamcpp Napisano 7 maja 2014 Udostępnij #1 Napisano 7 maja 2014 Dowiedzialem się, że cegły (posiadam stare z rozbiórki) chłoną mocno wode, a chciałbym ich użyć jako wierzchnia warstwa tarasu ogrodowego.Powiedzcie czy znacie jakiś środek chemiczny/bądź inny (ponoć są jakieś na bazie silikonu), który służyłby temu by te cegły nie chłonęły wody, jakiś taki impregnat? Link do komentarza
huhra Napisano 9 maja 2014 Udostępnij #2 Napisano 9 maja 2014 Taki środek to np. Delfin firmy Atlas. Niby pisze na nim do impregnacji płytek i fug, ale pewnego czasu impregnowałem kamień elewacyjny betonowy. I w 100% nadaję się. Link do komentarza
edelka Napisano 8 lipca 2014 Udostępnij #3 Napisano 8 lipca 2014 Witam. Myśmy stosowali belgijski środek o nazwie hydrofuge, który chroni cegłę, kamień, beton i inne podłoża mineralne przed przenikaniem wody. Impregnat ten może być aplikowany za pomocą pędzla, wałka lub napędu bezpowietrznego. Impregnat ten nie zmienia wyglądu cegły. Link do komentarza
daro98 Napisano 9 lipca 2014 Udostępnij #4 Napisano 9 lipca 2014 też słyszałem o tym hydrofuge parę dobrych opinii Link do komentarza
ciety Napisano 27 sierpnia 2014 Udostępnij #5 Napisano 27 sierpnia 2014 Możesz popytać sprzedawców o impregnaty z bruk betu, mają co najmniej jeden właśnie na bazie silikonu, sąsiad ich używał na kostce na podjeździe i mówi że jest zadowolony z efektu Link do komentarza
Silikony Polskie Napisano 14 marca 2017 Udostępnij #6 Napisano 14 marca 2017 W naszej ofercie jest cała gama impregnatów: SARSIL H-14/R - uniwersalny do większości materiałów budowlanych SARSIL H-16S - z dodatkiem glono-grzybobójczym Sarsil W ( +utwardzacz W) - impregnat o dodatkowych właściwościach wzmacniających. Sarsil ME-25 - wodny impregnat w formie koncentratu Link do komentarza
zenek Napisano 14 marca 2017 Udostępnij #7 Napisano 14 marca 2017 Impregnat do starej cegły - podobno nie zmienia koloru i zabezpiecza - FUNCOSIL SNL http://stare-cegly.pl/impregnat-do-starej-cegly/ ale nie reklamuję, bo nie sprawdziłem - natomiast opis jest obiecujący Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się