Cóż, jestem pod wrażeniem i gratuluję tak wielu talentów i/lub zainteresowań. Ja jestem zdecydowanie typem specjalisty, a nie generalisty. Jeśli czegoś nie rozwijam, nie praktykuję to ta umiejętność/wiedza zanika. W domu po prostu dbam o to, aby wszystko działało. Każdy jest inny. Ważne, aby czuć się z tym dobrze, a nie na siłę równać do czyichś standardów. Jako ciekawostkę dodam, że mam epizod pracy jako pomocnik konserwatora w hotelu. Nawet to lubiłem, ale od początku wiedziałem, że to tylko praca sezonowa.
Niedawno był wątek o dokładnie tej samej sprawie...
Wniosek był taki, że dla bezpieczeństwa (coby zachować dylatację wentylacyjną przy układaniu warstwy wełny) - trzeba...
Kwas borny w reakcji z siarczanem miedzi stworzył boran miedzi(II). związek ten jest nierozpuszczalny w wodzie więc się wytrącił. Więcej info na https://en.wikipedia.org/wiki/Copper(II)_borate. Aby ominąć tą niedogodność należało by nasączyć twoim impregnatem drewno a po wyschnięciu opryskać siarczanem miedzi. wtedy boran miedzi utworzy się wewnątrz impregnowanego drewna. Ale nie wiem jakie jest jego działanie jako impregnatu.
Podłączony będzie odpływ z umywalki i brodzika. Dziura została zabetonowana, Wylewka poziomująca nie da rady bo byłby stopień do łazienki. Równać będziemy pod brodzikiem pianką i klejem
Harmonijka bo nie wyjadę na brodzik inaczej.
Z
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się