jaskrawy Napisano 2 lutego 2014 Udostępnij #1 Napisano 2 lutego 2014 Mam mieszkanie w stanie deweloperskim, na ścianach tynki gipsowo - maszynowe, które teraz chciałbym wyszpachlować? Czy ktoś podpowie, czym najlepiej? Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 2 lutego 2014 Udostępnij #2 Napisano 2 lutego 2014 Cytat Mam mieszkanie w stanie deweloperskim, na ścianach tynki gipsowo - maszynowe, które teraz chciałbym wyszpachlować? Czy ktoś podpowie, czym najlepiej? Pytasz się czy wyszpachlować?Powiem tak, nic nie szpachluj, maluj. Link do komentarza
jaskrawy Napisano 2 lutego 2014 Autor Udostępnij #3 Napisano 2 lutego 2014 Mój błąd, ja je chcę wyszpachlować. Ale czym najlepiej? Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 2 lutego 2014 Udostępnij #4 Napisano 2 lutego 2014 Cytat Mój błąd, ja je chcę wyszpachlować. Ale czym najlepiej? Ale po co? Tynki maszynowe gipsowe chcesz szpachlować?Chyba nie masz co z pieniędzmi robić Link do komentarza
Gość stach Napisano 3 lutego 2014 Udostępnij #5 Napisano 3 lutego 2014 Cytat Ale po co? Tynki maszynowe gipsowe chcesz szpachlować?Chyba nie masz co z pieniędzmi robić A może musisz Widziałem różne tynki maszynowe gipsowe i naprawdę duża ich część nie była w takim stanie, że tylko malować Maszynowy tynk również, tak jak każdą budwlaną wykończeniówkę można spieprzyć Deweloper wziął najtańszego wykonawcę i ten najtaniej położył tynk i już... Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 3 lutego 2014 Udostępnij #6 Napisano 3 lutego 2014 Cytat A może musisz Widziałem różne tynki maszynowe gipsowe i naprawdę duża ich część nie była w takim stanie, że tylko malować Maszynowy tynk również, tak jak każdą budwlaną wykończeniówkę można spieprzyć Deweloper wziął najtańszego wykonawcę i ten najtaniej położył tynk i już... Może być tak jak piszesz,ale autor tematu oprócz tego ,że chce gładź położyć nic więcej nie pisze z jakiego powodu miałoby by być to szpachlowanie. Link do komentarza
Gość stach Napisano 3 lutego 2014 Udostępnij #7 Napisano 3 lutego 2014 Często jest tak,że autor tylko zasygnalizuje problem, i trzeba go poniekąd ciągnąć za język żeby wyciągnąć szczegóły...Jak autor doczyta do tego momentu, może wyjaśni nasze wątpliwości Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 3 lutego 2014 Udostępnij #8 Napisano 3 lutego 2014 Cytat Często jest tak,że autor tylko zasygnalizuje problem, i trzeba go poniekąd ciągnąć za język żeby wyciągnąć szczegóły...Jak autor doczyta do tego momentu, może wyjaśni nasze wątpliwości Podchwytliwie próbowałem go pociągnąć za język ,ale bez rezultatu Link do komentarza
jaskrawy Napisano 3 lutego 2014 Autor Udostępnij #9 Napisano 3 lutego 2014 Panowie, budowlańcem nie jestem, ale ściany widział człowiek, który już kilka dobrych lat kładzie tynki i stwierdził, że trzeba. Tak więc nie pytam, czy jest to koniecznością, ale czym to zrobić dobrze? Link do komentarza
Jani_63 Napisano 3 lutego 2014 Udostępnij #10 Napisano 3 lutego 2014 Cytat Panowie, budowlańcem nie jestem, ale ściany widział człowiek, który już kilka dobrych lat kładzie tynki i stwierdził, że trzeba. Tak więc nie pytam, czy jest to koniecznością, ale czym to zrobić dobrze? Zaraz, zaraz... to opinia fachowca który nie wie jak to zrobić? To jak on te tynki kilka lat kładzie... jako suche na palecie? Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 3 lutego 2014 Udostępnij #11 Napisano 3 lutego 2014 Cytat Panowie, budowlańcem nie jestem, ale ściany widział człowiek, który już kilka dobrych lat kładzie tynki i stwierdził, że trzeba. Tak więc nie pytam, czy jest to koniecznością, ale czym to zrobić dobrze? A wg Twojej opinii? Trzeba kłaść?Bo jeżeli masz takiego fachowca co kładzie kilka lat tynki i nie potrafi doradzić Ci jaką gładź kupić, to wybacz ale to nie jest dla mnie argument.Być może on taki fachman jak ci co te tynki kładli.O ile zależy Ci na rzetelnej opinii ,zrób fotki i wklej je coby wszyscy zainteresowani mogli te tynki obejrzeć. Cytat To jak on te tynki kilka lat kładzie... jako suche na palecie? W Castoramie na półkach je układa Link do komentarza
jaskrawy Napisano 4 lutego 2014 Autor Udostępnij #12 Napisano 4 lutego 2014 Wiecie co? Już zapytałem kogoś innego, kto nie dociekał czy tam jest potrzeba szpachlowania, czy nie, czy mój znajomy zna się na tynkach, gdzie je wykłada i czemu nie powiedział mi jakiej gładzi użyć. Ale dziękuję za zainteresowanie tematem... Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 4 lutego 2014 Udostępnij #13 Napisano 4 lutego 2014 Cytat Wiecie co? Już zapytałem kogoś innego, kto nie dociekał czy tam jest potrzeba szpachlowania, czy nie, czy mój znajomy zna się na tynkach, gdzie je wykłada i czemu nie powiedział mi jakiej gładzi użyć. Ale dziękuję za zainteresowanie tematem... Zawsze do usług I nie myśl sobie,że ktoś chce Ci dopiec,po prostu każdy kto Ci tu doradza nie chce abyś niepotrzebnie wywalił pieniądze a z drugiej strony zawsze można znaleźć inne rozwiązanie. Link do komentarza
ZłotyChłop Napisano 7 maja 2014 Udostępnij #14 Napisano 7 maja 2014 Cytat A może musisz Widziałem różne tynki maszynowe gipsowe i naprawdę duża ich część nie była w takim stanie, że tylko malować Maszynowy tynk również, tak jak każdą budwlaną wykończeniówkę można spieprzyć Deweloper wziął najtańszego wykonawcę i ten najtaniej położył tynk i już... SZPACHLA SZPACHLA I JESZCZE RAZ SZPACHLA Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 7 maja 2014 Udostępnij #15 Napisano 7 maja 2014 Cytat SZPACHLA SZPACHLA I JESZCZE RAZ SZPACHLA A CO TY SAMOCHÓD SZPACHLUJESZ, ŻE SIĘ TAK DRZESZ Link do komentarza
Krzysztof 64 Napisano 13 września 2018 Udostępnij #16 Napisano 13 września 2018 Gosc sie pyta czym ma zrobic robote, a otrzymuje rady, zeby tego nie robic. Ludzie to jest chore. Link do komentarza
retrofood Napisano 13 września 2018 Udostępnij #17 Napisano 13 września 2018 33 minuty temu, Krzysztof 64 napisał: Gosc sie pyta czym ma zrobic robote, a otrzymuje rady, zeby tego nie robic. Ludzie to jest chore. Jak to czym? Szpachlować tynkiem maszynowym! I to wcale nie jest żart. Link do komentarza
joks Napisano 16 września 2018 Udostępnij #18 Napisano 16 września 2018 po czterech latach myślę że ma te tynki ogarnięte Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się