rafixo Napisano 14 października 2013 Udostępnij #1 Napisano 14 października 2013 Witam,problem o którym mowa w temacie dotyczy 5-letniego mieszkania, które miesiąc temu kupiłem.Po odmalowaniu jednej ze ścian i zrywaniu taśmy malarskiej zaczęła odchodzić farba z sufitu, postanowiłem trochę jej oderwać i uzupełnić braki. Niestety podczas tej operacji zaczął odpadać sufit, mogę palcami ściągać całe połacie. Powiem szczerze, że zaskoczyła mnie cała ta sytuacja i nie wiem co robić? Usunąć cały sufit?Uploaded with ImageShack.us Link do komentarza
bajbaga Napisano 14 października 2013 Udostępnij #2 Napisano 14 października 2013 Cytat Usunąć cały sufit? Sufit bym zostawił. Ale farbę z niego należy usunąć, odtłuścić, zagruntować,. dać gładź (tynk) i pomalować. 4 Link do komentarza
maciejkubiak1991 Napisano 14 października 2013 Udostępnij #3 Napisano 14 października 2013 Cytat Ale farbę z niego należy usunąć, odtłuścić, zagruntować,. dać gładź (tynk) i pomalować. No niestety to co odpada trzeba zerwać do "gołego" nawet jak sa jakieś elementy mocno siedzące... i jak mówił kolega wyżej polecam rozłożyć folię już do zrywania (momentami pewnie kucia) bo to dosyć brudna robota... Link do komentarza
rafixo Napisano 15 października 2013 Autor Udostępnij #4 Napisano 15 października 2013 dzięki za rady, zrywanie całego sufitu 11,5m2 zajęło mi niecałe 0,5h (włącznie z wynoszeniem gruzu do kontenera) - jak widać może to i dobrze, że wyszło to teraz podczas remontu... Link do komentarza
rafixo Napisano 18 października 2013 Autor Udostępnij #5 Napisano 18 października 2013 Mam jeszcze pytanie, jakimi środkami najlepiej odtłuścić i zagruntować żelbeton (jednolity, śliski) żeby w przyszłości nie powtórzyła mi się przygoda z odpadającym sufitem? Czy taki żelbeton warto też przeszlifować i porobić rysy, żeby gładź trzymała się lepiej?Uploaded with ImageShack.us Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 19 października 2013 Udostępnij #6 Napisano 19 października 2013 Jest wiele produktowa poprawiających przyczepność. Zapytaj u siebie co maja i jakie produkty mają i wtedy można doradzać który masz kupić. Bo nie ma sensu wymieniać po nazwie jak może się okazać ,że danego produktu u siebie nie dostaniesz.Popytaj o produkty Atlasa i Mapei z czego ten pierwszy jest trochę tańszy. Link do komentarza
marzena22 Napisano 19 października 2013 Udostępnij #7 Napisano 19 października 2013 Dokładnie najlepiej popytaj w sklepach, na pewno coś doradzą, ale ten z Atlasa jest całkiem niezły i dość tani. Link do komentarza
Eksperci Śnieżka Napisano 31 października 2013 Udostępnij #8 Napisano 31 października 2013 Szanowny Panie,dokładne zerwanie odpadającej farby jest jedynym rozwiązaniem w tym przypadku. Do zagruntowania żelbetonu proponuję wykorzystać ACRYL-PUTZ® GP41 Grunt Polimerowy Głęboko Penetrujący http://www.sniezka.pl/pl/produkty/szpachlo...enetrujacy.html Polecam najpierw zagruntować na próbę niewielki, mało widoczny fragment podłoża i następnie go pomalować. Jeśli uzyskany efekt będzie satysfakcjonujący, to można powtórzyć zabieg na całej powierzchni. Do malowania sufitu proponuję zastosować farbę Śnieżka Barwy Natury http://www.sniezka.pl/pl/produkty/farby-we...rwy-natury.html Jeśli sufit ma być biały, to bardzo dobrym rozwiązaniem będzie farba Śnieżka Vernissage http://www.sniezka.pl/pl/produkty/farby-we...vernissage.html Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się