daniel01 Napisano 9 kwietnia 2013 Udostępnij #1 Napisano 9 kwietnia 2013 Witam, piszę z takim pytaniem ponieważ mam ledy rgb z sufitu z jednego pokoju zostało mi około 5 m i teraz robię drugi pokój tylko w tym drugim chciałbym zrobic też ledy ale swiatło zimne a to rgb bez kontrolera świeci właśnie na światło zimnie czy orietuje się ktoś czy da się połaczyc rgb z zwyklymi swiatło zimnymi. bo wole użyc to co mi zostało niż kupywac dodatkowo ledy. Proszę o pomoc w razie nie scisłości postaram się napisac bardziej zrozumiale. Z góry dziekuje za pomoc Link do komentarza
retrofood Napisano 9 kwietnia 2013 Udostępnij #2 Napisano 9 kwietnia 2013 To napisz bardziej zrozumiale, bo na razie Twój bełkot przypomina obecną pogodę. Na słońce się nie zanosi. Link do komentarza
daniel01 Napisano 10 kwietnia 2013 Autor Udostępnij #3 Napisano 10 kwietnia 2013 Po krótce mam ledy w domu rgb 5 m i chce dokupic 5 m ledów zimnych i pytanie czy można to połączyc zeby swieciło na swiatlo zimny Link do komentarza
bajbaga Napisano 10 kwietnia 2013 Udostępnij #4 Napisano 10 kwietnia 2013 Jak połączysz np. żarówki o kolorze czerwonym z żarówkami o kolorze niebieskim, to nijak nie ma możliwości aby wszystkie żarówki świeciły na kolor czerwony albo niebieski. Link do komentarza
daniel01 Napisano 10 kwietnia 2013 Autor Udostępnij #5 Napisano 10 kwietnia 2013 Ale mi chodzi zeby cala wionska loedow swiecila na bialo . Bo rgb swieci na bialo bez kontrolera i chodzi mi o to czy mozna to polaczyc z zwykla tasma zimna czyli swieca na bialo Link do komentarza
retrofood Napisano 11 kwietnia 2013 Udostępnij #6 Napisano 11 kwietnia 2013 Cała wioska będzie świeciła. Tak, masz rację. Link do komentarza
daniel01 Napisano 11 kwietnia 2013 Autor Udostępnij #7 Napisano 11 kwietnia 2013 Czyli mogę użyc tego mojego rgb i dokupic wedle zapotrzebowanie swiatlo zimne tak ? Na rgb są 4 zastawki 12 v r , g ,b czyli te 12 v traktowac jako + a r g b jako minus ? Link do komentarza
el-instalator Napisano 12 kwietnia 2013 Udostępnij #8 Napisano 12 kwietnia 2013 Sterownik rgb to w zasadzie trójkanałowy ściemniacz – zmieniając intensywność poszczególnych barw podstawowych uzyskujemy pełną paletę barw. Zgodnie z twoim spostrzeżeniem, gdy wszystkie 3 składowe świecą równo mamy światło białe. Tyle w teorii. W praktyce światło "białę" uzyskane z 3 składowych rgb zwykle jest złej jakości. Jego barwa jest inna niż białych LED-ów. Nie polecam ich mieszania, bo w świetle każdego z tych dwóch odcinków kolory przedmiotów będą wyglądały inaczej. Efekt może być koszmarny. No i jeszcze ilość światła emitowanego przez te 5 m diod rgb może być zupełnie inna niż 5 m diod białyych. Moim zdaniem dużo lepiej dokupić już te dodatkowych 5 m białych LED. 1 Link do komentarza
daniel01 Napisano 13 kwietnia 2013 Autor Udostępnij #9 Napisano 13 kwietnia 2013 Okej na taka odp liczylem dziekuje za pomoc Link do komentarza
tokio04 Napisano 8 maja 2013 Udostępnij #10 Napisano 8 maja 2013 Problem z oświetleniem dopadł także i Mnie.Założyłem w łazience żarówki LED SMD 12V 275Ma 3.3W, do tego podłączyłem tranformator TOROIDALNY 2X100W.Problem polega na tym że co jakiś czas przy włączaniu światła w łazience włącza się bezpiecznik oświetlenia w łazience.Myślałem że spowodowane jest to jakimś zwarciem poprzez złe podłączenie, ale gdyby tak było bezpiecznik wyskakiwałby za każdym razem gdy tylko włączam światło. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się