Skocz do zawartości

Remont Sypialni

Recommended Posts

Napisano
Witam. Dawno nic nie robiłem i czas się wziąść za remonty. Zaraz po Świętach czyli we wtorek zabieram się za remont sypialni. Kartony, gipsówki, malowanie. Już zastanawiamy się nad kolorem ścian sypialni oraz umeblowaniem. I moje pytanie czy ktoś ma sypialnię w kolorze wrzos/lawenda albo jakie polecacie ciepłe kolory do sypialni.

Wolałbym wybudować drugi dom niż brać się za remonty ;)

Pomożecie ?

Napisano
Cytat

.......... to planowanie szukanie to najgorsze co może być.

Łączę się z Tobą w tym bólu icon_cool.gif

Jestem już kilka miesięcy po generalnym remoncie mieszkania, a jeszcze teraz budzę się z "minionymi" koszmarami.

Ps. U nas zastosowaliśmy "barwy ziemi" - cokolwiek by to nie znaczyło. icon_mrgreen.gif
Napisano
Cytat

Jestem już kilka miesięcy po generalnym remoncie mieszkania, a jeszcze teraz budzę się z "minionymi" koszmarami.

zaraz po sypialni jest w kolejce kuchnia i przedpokój.

Mówię oczywiście o blokach
Napisano
Pierwsza kompozycja z wyżej zamieszczonych zdjęć,jest zdecydowanie najładniejsza,fiolet nie prezentuje się zbyt ciemno,ponieważ mamy białe kontrastujące ze sobą dodatki. całość jest zatem odpowiednio stonowana,estetyczna.
Napisano
Mi także podoba się sypialnia nr 1 z fioletem,uważam ze komponuje się to ze sobą wręcz idealnie. Powyższe aranżacje również są bardzo ładne,to kwestia gustu,ja wybieram nr 1.
Napisano (edytowany)
Ja mam u siebie w sypialni wrzosową ścianę za łóżkiem, pozostałe są zielono/oliwkowe - full relaks icon_smile.gif) polecam wszystkim taki zestaw, ale koniecznie w dobrze oświetlonym wnętrzu inaczej wyjdzie ponuro... Edytowano przez karla* (zobacz historię edycji)
Napisano
No dziś zaczynam. Zakupy w casto i jedziemy z koksem. Ocieplić skosy i sufit. Gipsówki oraz malowanie. Łóżko zostanie białe z szafkami białymi. Duża szafa też zostanie przemalowana. Fotki niebawem ;)

Cytat

Ja mam u siebie w sypialni wrzosową ścianę za łóżkiem, pozostałe są zielono/oliwkowe - full relaks icon_smile.gif) polecam wszystkim taki zestaw, ale koniecznie w dobrze oświetlonym wnętrzu inaczej wyjdzie ponuro...

U mnie dużo ścian nie ma ;) Na jednej szafa zabudowana. do malowania pozostają 2 ściany i ta z oknem.

Ciekawa kombinacja muszę zobaczyć jak to wygląda. Możesz cyknać fotkę i podesłać mi na meila a;lbo tu do wątku wstawić.
Napisano
Karla no to ja kupiłem taki fiolet jak ty masz i drugi kolor będzie jaśniejszy. Malowanie dopiero we wtorek bo od czwartku walczyłem do 4 w nocy codziennie nad ociepleniem i i gipsówkami icon_smile.gif

Jak już skończe to klepnę jakąś fotkę
Napisano
Cytat

Znalazłam jakieś fotki zaraz po malowaniu ;)
zestaw pod tytułem "zapach mchu" + nie pamiętam dekoral fashion

pozdrawiam

wiem! to chyba był satynowy wrzos :]

http://www.dekoralfashion.pl/kolory

fajnie, ale ja wolę zamiast malować do sufitu to zrobić 2-5 cm pasek białego na ścianie przy suficie

mieszkam w bloku więc kąty nie sa równe ;)
Napisano
Cytat

Podstawa zaleta takiego paska - mniej roboty dla malarza icon_cool.gif icon_mrgreen.gif

eee tam, albo maluje się na biało albo na kolorowo chyba że robisz na połączeniu ściany z sufitem "gzymsy" ze styro

Napisano
a mnie się paski nie podobają i już :] moim zdaniem to właśnie obniża pomieszczenie bo ściany wydają się być niższe, no ale wiadomo każdy sobie rzepkę skrobie ;)

a gzymsy/sztukaterie są boskie icon_smile.gif)
Napisano
Cytat

icon_smile.gif
Jak będziesz malowała w pokojach to się odwdzięcze za te dmuchawce

no coś Ty .... poza tym w pokojach na nowym mieszkaniu będę miała pewnie tapety , wszak to bloki będą icon_biggrin.gif icon_wink.gif
Napisano
Cytat

Ptoku Ty to ale masz zdolności. u mnie w domu nie byłeś (w sypialni w szczególności), a zajumałeś mi kolory. no jak w mordę strzelił moje kolory z sypialni icon_lol.gif

znasz coś takiego jak przekaz myślowy? ;)

ja myślę sobie, że jestem w twojej sypialni...

Polecam zajrzeć tutaj PRZEKAZ MYŚLOWY ;)
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie temu...
  • 3 miesiące temu...
Napisano
Cytat

Mi zaś fioletowe, albo czerń z czerwienią. Zresztą teraz wygląda wszystko pięknie co jest dobrze wykonane i fachowo.

Aleś jasno i wyraźnie wyraziłaś swoją myśl icon_biggrin.gif
Tak po kolei podoba Ci się fioletowy kolor albo czerń z czerwienią to rozumiem a to ,że teraz jak to wygląda pięknie u Ciebie ? bo wiem tylko że dobrze i fachowo a jaki kolor?
Co do połączenia czerni z czerwienią to nie widzę tego w sypialni. Kto maluje sypialnie na czarno - co to ZP (Zakład Pogrzebowy) ? i czerwień - co to dom publiczny?
W sypialni człowiek powinien się zrelaksować,koloru powinny być takie ,że się wyrażę "lekkie" i ciepłe, aby oko ludzkie patrząc odczuwało ulgę.
Napisano
Cytat

W sypialni człowiek powinien się zrelaksować,koloru powinny być takie ,że się wyrażę "lekkie" i ciepłe, aby oko ludzkie patrząc odczuwało ulgę.

W sypialni akurat to chyba z zasady niewiele widać , bo przebywa się niewiele , i raczej nocami icon_biggrin.gif .

Napisano
Cytat

W sypialni akurat to chyba z zasady niewiele widać , bo przebywa się niewiele , i raczej nocami icon_biggrin.gif .

No , dla niektórych to główne pomieszczenie w domu czy w mieszkaniu icon_biggrin.gif które jest użytkowane dość intensywnie i namiętnie icon_lol.gif
Napisano
Cytat

Co do połączenia czerni z czerwienią to nie widzę tego w sypialni. Kto maluje sypialnie na czarno - co to ZP (Zakład Pogrzebowy) ?

Pozwolę się nie zgodzić icon_wink.gif

Ja mam plan posiadania czarnej sypialni z dużym białym zagłówkiem i białą pościelą. Uwierz mi to ani trochę nie przypomina zakładu pogrzebowego. Te kolory tworzą klimat intymności, bardzo pożądany w sypialniach icon_biggrin.gif

Napisano
Cytat

Pozwolę się nie zgodzić icon_wink.gif

Ja mam plan posiadania czarnej sypialni z dużym białym zagłówkiem i białą pościelą. Uwierz mi to ani trochę nie przypomina zakładu pogrzebowego. Te kolory tworzą klimat intymności, bardzo pożądany w sypialniach icon_biggrin.gif

A masz prawo się nie zgadzać icon_biggrin.gif
Jeden lubi brunetki a drugi blondynki icon_lol.gif czyli o gustach się nie dyskutuje.
Ale Ewa czarne ściany ,biała pościel a podłoga? icon_razz.gif
Napisano
Ach te kobiece wystrajanie wnętrz.Ja już się za dużo nie odzywam w domu bo stwierdziłem ,że nie będę się niepotrzebnie wku...... i tak moja zrobi jak chce. icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Ach te kobiece wystrajanie wnętrz.Ja już się za dużo nie odzywam w domu bo stwierdziłem ,że nie będę się niepotrzebnie wku...... i tak moja zrobi jak chce. icon_biggrin.gif

no i doszliśmy do sedna sprawy icon_lol.gif

bo generalnie kobiety mają odrobinę lepsze wyczucie smaku icon_wink.gif
Napisano
Cytat

bo generalnie kobiety mają odrobinę lepsze wyczucie smaku icon_wink.gif

i to pewnie przez ten smak zamiast normalnych nazw kolorów (zielony, czerwony, żółty...) mówicie: pistacjowy, czereśniowy, cytrynowy...
Napisano
Cytat

nie, nie raczej się rozchodzi o to, że mężczyźni widzą tylko żółty, w miejscu gdzie kobieta rozróżni kanarkowy i słomkowy icon_razz.gif

A piasek pustyni, kawowa prażynka, pocałunek gejszy i takie tam wykwintne nazwy to raczej mężczyźni nie wymyślili icon_biggrin.gif

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Docinamy na wymiar otwory drzwiowe oraz okienne. Murowany słup na tarasie oraz przed wejściem również doczekał się wymiarów projektowych :) Używamy piły szablastej Dewalt DCS382N  
    • Temat wraca. Niczego w nocy nie znajduję. Tym razem popryskane Mospilanem młode liście gdy ruszyła wegetacja. Niestety. Myślałem że znalazłem winnych, ale Google podpowiada że to larwy biedronki.               A te prócz mszyc,  nie żrą roślin. Kurcze....
    • Skąd taki pomysł? Bo kamień polny może ciekawie wyglądać, ale w zimie jest śliski (po deszczu też jak jest zakurzony). Żebyś słupków nie musiał prostować. Ja bym w kamień nie wchodził.  
    • Kombinujesz jak Kopcia koń pod górkę... Dużo masz tego "dachu" w tej wiacie? Czym jest pokryta?   Jak będziesz kombinował z JAKIMŚ DEMONTOWANIEM LISTEW, to szlag trafi i pokrycie i membranę  i dopiero narobisz...  
    • Witam was proszę was o pomoc, podpowiedź bo wiem że można na was liczyć.Mam takie pytanie chciał bym położyć kamienie polne koło bramy wjazdowej z jednej i drugiej strony kawałek około z jednej i drugiej strony tak 2-3 metry,spadek minimalny obydwu stron i jak by było to najlepiej zrobić czy zebrać ziemię potem położyć eko włókninę wtedy piasek z betonem czy cementem i ułożyć kamienie tak żeby było mało szczelin między sobą i wtedy nasypać piasku czy ziemię na fugę.Chcial był żeby było tanio nie kosztowało dużo i tak szybko zrobić bo zmieniłem bramę na nową a ten teren tak nie wygląda dobrze i coś chcę zrobić żeby poprawić ten kawałek. Witam was proszę was o pomoc, podpowiedź bo wiem że można na was liczyć.Mam takie pytanie chciał bym położyć kamienie polne koło bramy wjazdowej z jednej i drugiej strony kawałek około z jednej i drugiej strony tak 2-3 metry,spadek minimalny obydwu stron i jak by było to najlepiej zrobić czy zebrać ziemię potem położyć eko włókninę wtedy piasek z betonem czy cementem i ułożyć kamienie tak żeby było mało szczelin między sobą i wtedy nasypać piasku czy ziemię na fugę.Chcial był żeby było tanio nie kosztowało dużo i tak szybko zrobić bo zmieniłem bramę na nową a ten teren tak nie wygląda dobrze i coś chcę zrobić żeby poprawić ten kawałek.
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...