Skocz do zawartości

sufit na poddaszu bez płyt GK

Recommended Posts

Napisano
Witam,
jak można wykonać tradycyjny sufit na poddaszu użytkowym bez używania płyt gipsowo-kartonowych? Czy jest jakiś sposób, aby na ocieplenie dachu od strony pomieszczenia nanieść tradycyjny tynk?
Dzięki. Pozdrawiam,
Napisano
co to znaczy "tradycyjny" sufit?

Możesz też spróbować położyć styropian zamiast wełny i go otynkować

lub ocieplić pianką

i to otynkować
Napisano
ten pierwszy tradycyjny sufit podoba mi się najbardziej icon_smile.gif Wykonawcy jeszcze żyją? Chętnie bym ich zatrudnił icon_smile.gif))

Miałem na myli jak położyć tynk na suficie bez stosowania płyt gipsowo-kartonowych icon_smile.gif Pozdrawiam,
Napisano
Cytat

Miałem na myli jak położyć tynk na suficie bez stosowania płyt gipsowo-kartonowych icon_smile.gif Pozdrawiam,

Z ciekawości zapytam, dlaczego chcesz tak zrobić. ?
Napisano
Cytat

Z ciekawości zapytam, dlaczego chcesz tak zrobić. ?

Skoro się upierasz to tak jak robiono to dawniej na ruszt z desek mocowano maty trzcinowe obecnie można zastosować siatkę Rabitza i to po prostu otynkować tynkiem cem-wap ale powiem Tobie koszty materiału , robocizna i cały ten bałagan przy mokrych tynkach to czy opłaca Ci się skórka za wyprawkę.
Napisano
Cytat

Skoro się upierasz to tak jak robiono to dawniej na ruszt z desek mocowano maty trzcinowe obecnie można zastosować siatkę Rabitza i to po prostu otynkować tynkiem cem-wap ale powiem Tobie koszty materiału , robocizna i cały ten bałagan przy mokrych tynkach to czy opłaca Ci się skórka za wyprawkę.

Nie upieram się icon_smile.gif pytałem autora tematu dlaczego tak a nie inaczej.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...