neurasthenik Napisano 20 lutego 2013 #1 Napisano 20 lutego 2013 W warunkach zabudowy mojej działki rekreacyjnej posiadam następujący punkt:"Preferowany rodzaj pokrycia dachowego - dachówka lub materiał imitujący dachówkę"Rozważam budowę domu z pokryciem dachu strzechą (trzciną wodną). Czy ów punkt przekreśla możliwość zastosowania takiego dachu?Osobiście interpretuję słowo "preferowany" jako "niekonieczny", czyli nieobowiązkowy, ale urzędnik, który przygotowywał te zapisy mógł mieć inną definicję tego słowa...
stokrotka.35 Napisano 20 lutego 2013 #2 Napisano 20 lutego 2013 Zawsze można wystąpić o zmiane warunków zabudowy, żeby później nie było problemów
neurasthenik Napisano 20 lutego 2013 Autor #3 Napisano 20 lutego 2013 (edytowany) Cytat Zawsze można wystąpić o zmiane warunków zabudowy, żeby później nie było problemów Rozwiń Tak, wiem o tym, ale mimo wszystko chciałbym mieć pewność, że dobrze to zinterpretowałem. Jak dla mnie urzędnik chciał przez ten zapis powiedzieć:"Możesz pokryć ten dach czym chcesz, ale wolelibyśmy, żebyś zastosował dachówkę lub blachodachówkę" Mam rację? Edytowano 20 lutego 2013 przez neurasthenik (zobacz historię edycji)
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 21 lutego 2013 #4 Napisano 21 lutego 2013 O interpretacji zapisu w WZ decydować będzie inny urzędnik w starostwie wydającym pozwolenie na budowę i jest duże prawdopodobieństwo, że będą kłopoty z zaakceptowaniem dachu pokrytego strzechą. Dodatkowo może pojawićsię problem z ochroną p.poż. - choćby z koniecznością uzyskania opinii straży pożarnej.
bajbaga Napisano 21 lutego 2013 #5 Napisano 21 lutego 2013 Cytat "Możesz pokryć ten dach czym chcesz, ale wolelibyśmy, żebyś zastosował dachówkę lub blachodachówkę" Mam rację? Rozwiń Masz rację, ale istotne jest też to : Cytat ....... może pojawić się problem z ochroną p.poż. - choćby z koniecznością uzyskania opinii straży pożarnej. Rozwiń
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się