Melkor Napisano 30 listopada 2012 Udostępnij #1 Napisano 30 listopada 2012 Tytuł tematu wyjaśnia prawie wszystko. Szukam takiej, która sprosta wymaganiom jednej osoby. Nie musi być zatem duża (wsad w okolicach 5-6 kg), ogólnie gabarytowo także może być nieco mniejsza, jednak ładowanie wolałbym od frontu. Dobrze, żeby była bezawaryjna i solidna. Pranie w różnych temperaturach, w tym również pranie wełny (z tym różnie bywa w pralkach). Cena do 1200 zł. Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Link do komentarza
kociord Napisano 6 grudnia 2012 Udostępnij #2 Napisano 6 grudnia 2012 Myślę, że usatysfakcjonuje Cie jakaś pralka slim, np AWE410L z amik bo one w tym przedziale cenowym są dobre Link do komentarza
Santex_waw Napisano 6 grudnia 2012 Udostępnij #3 Napisano 6 grudnia 2012 W podanym budżecie masz bardzo szeroki wybór pralek,szukałbym w sklepach internetowych,gdzie teraz przed świętami możesz dostać fajne modele w jeszcze niższej cenie. Link do komentarza
Pollock Napisano 20 grudnia 2012 Udostępnij #4 Napisano 20 grudnia 2012 Mam w sumie dość podobną sytuację do autora wątku, ale pralka mogłaby być nawet ciut tańsza (nie 1200 zł). Z drugiej strony waham się, bo nie wiem, jak mocno uzależniać swój wybór od klasy energetycznej. Czy za rozsądną cenę można też nabyć energooszczędną pralkę? Link do komentarza
coolibeer Napisano 20 grudnia 2012 Udostępnij #5 Napisano 20 grudnia 2012 Przedział cenowy jest od 700 w górę i do 1200 masz duży wybór. Musisz się określić czy ma zajmowac mało miejsca, ładować pranie od góry czy z przodu. Ostatnio pomagałem kupować pralkę cioctce i padło na Amica EasyControl AWE410L. Zakup internetowy Link do komentarza
maciejk1 Napisano 2 stycznia 2013 Udostępnij #6 Napisano 2 stycznia 2013 Ja ostatnio kupiłem pralkę zelmera i polecam tą firmę Link do komentarza
kropechka Napisano 2 stycznia 2013 Udostępnij #7 Napisano 2 stycznia 2013 Jakakolwiek porównywarka cenowa powinna Ci pomóc, wyszukujesz po istotnych dla Ciebie cechach plus czytasz opinię i kupujesz :-) Link do komentarza
małymiki Napisano 2 stycznia 2013 Udostępnij #8 Napisano 2 stycznia 2013 (edytowany) Polecam Bosch-a, do 1200zł kupi się jakiś model tej firmy spokojnie. Ja mam już 7 rok i działa bez zarzutu. Edytowano 2 stycznia 2013 przez małymiki (zobacz historię edycji) Link do komentarza
tavish Napisano 4 stycznia 2013 Udostępnij #9 Napisano 4 stycznia 2013 poszukaj czegoś na okazje.info . Do 1200 spokojnie znajdzie się jakaś super pralka spelniająca wymagania. Zobacz sobie np. na takie modele: Whirlpool AWO/D 43141 , Indesit IWC 6105EU , Bosch WLX2016KPL albo Siemens WS10X161PL . Ja mam u siebie sprawdzonego siemensa, a u brata whirlpoola - bardzo dobre sprzęty. Link do komentarza
24bud Napisano 5 stycznia 2013 Udostępnij #10 Napisano 5 stycznia 2013 Zgadzam się,do tej kwoty masz szeroki wybór pralek. Powiedzmy w sklepach internetowych tym bardziej z racji promocji i wyprzedaży na Nowy Rok. Polecam szukać wśród takich firm jak Beko oraz Amica. Link do komentarza
Draagon Napisano 6 stycznia 2013 Udostępnij #11 Napisano 6 stycznia 2013 W życiu tylko nie Amica !Z Amiki została mi tylko obudowa a reszta była już wymieniana. Kuchenkę też jeszcze mam Amiki i okap też.Kuchenka lada moment eksploduje a okap, - włącznik światła pad po 2 miesiącach. Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 6 stycznia 2013 Udostępnij #12 Napisano 6 stycznia 2013 ja mam tylko okap z Amiki..na razie wszystko działa ok(2 lata), żarówki tylko były wymieniane... Link do komentarza
solange63 Napisano 6 stycznia 2013 Udostępnij #13 Napisano 6 stycznia 2013 Tez mam okap z Amiki. moj liczy sobie troche ponad 3 lata i jeszcze zyje. Tydzien temu pierwszy raz przepalila sie zarowka. Reszte sprzetow mam Siemensa i nie mam zastrzezen. Co do pralki, to brakuje mi jedynie wiekszego otworu do wkladania brudow (ale pralka ma prawie 6 lat i wtedy jeszcze takich duzych nie bylo). Link do komentarza
rybniczak Napisano 6 stycznia 2013 Udostępnij #14 Napisano 6 stycznia 2013 Cytat Tez mam okap z Amiki. moj liczy sobie troche ponad 3 lata i jeszcze zyje. Tydzien temu pierwszy raz przepalila sie zarowka. Reszte sprzetow mam Siemensa i nie mam zastrzezen. Co do pralki, to brakuje mi jedynie wiekszego otworu do wkladania brudow (ale pralka ma prawie 6 lat i wtedy jeszcze takich duzych nie bylo). Rozwiń @solange63 były większe otwory, tylko nie byłaś w ciąży i się tak wydaje. Tak na poważnie to kiedyś kupowałem prawie cały sprzęt z Amici(lata dziewięćdziesiąte i początek dwutysięcznych). Tylko już w tych dwutysięcznych zaczęli robić dużo gorszej jakości.Dlatego stracili już jednego klienta. Link do komentarza
solange63 Napisano 6 stycznia 2013 Udostępnij #15 Napisano 6 stycznia 2013 Cytat @solange63 były większe otwory, tylko nie byłaś w ciąży i się tak wydaje. Rozwiń ale w ciazy wiecznie nie bede, czyli idac Twoim tokiem myslenia, po porodzie, moj otwor w pralce sie powiekszy Link do komentarza
rybniczak Napisano 6 stycznia 2013 Udostępnij #16 Napisano 6 stycznia 2013 Cytat ale w ciazy wiecznie nie bede, czyli idac Twoim tokiem myslenia, po porodzie, moj otwor w pralce sie powiekszy Rozwiń To zależy jaka pralka i jak "Miele" Link do komentarza
waclaw-66 Napisano 15 stycznia 2013 Udostępnij #17 Napisano 15 stycznia 2013 (edytowany) Jeśli można poszerzyć granicę do 1500 zł to można kupić pralkę Eco-Bubble. Jest energooszczędna, cicha, i dobrze pierze. Wykorzystana jest w niej najnowsza technologia - bąbelek. Edytowano 25 stycznia 2013 przez waclaw-66 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Fokusvip Napisano 22 stycznia 2013 Udostępnij #18 Napisano 22 stycznia 2013 (edytowany) Znasz firmę AEG L60260SLP? Jest to jedna z lepszych firm jakie znalazłem w internecie. Jestem bardzo zadowolony z jakości prania i zużycia wody przez ta pralkę. Super praleczka, wybierz a będziesz zadowolony. Edytowano 31 stycznia 2013 przez Redakcja (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Maniek30 Napisano 24 stycznia 2013 Udostępnij #19 Napisano 24 stycznia 2013 Autor wątku szuka chyba za dużej pralki jak na singla. Też się za czymś rozglądam, ale takie 5 - 6 kg to spokojnie wystarczają nawet dla mniejsze rodziny. Może coś mniejszego? Te mniejsze pralki chyba też mogą być ładowane od frontu/boku. U góry mam szafkę, byłoby ciężko. Z ceną też nie chcę przesadzać. Link do komentarza
vega1 Napisano 24 stycznia 2013 Udostępnij #20 Napisano 24 stycznia 2013 delikatnie ponad 1200 ale warto. Niesamowicie energooszczędna pralka produkowana w Polsce:http://www.oleole.pl/pralki/mastercook-ptd...CFUId3godamQAUwMastercook PTDE-1246 BIO Link do komentarza
coolibeer Napisano 24 stycznia 2013 Udostępnij #21 Napisano 24 stycznia 2013 Chyba już nie jest zainteresowny jeśli się nie odzywa Kupił albo się wystraszył i zostaje mu ręczne pranie Link do komentarza
Alarmserwis Napisano 31 stycznia 2013 Udostępnij #22 Napisano 31 stycznia 2013 Teraz generalnie rzecz biorąc warto szukać w dobrych i godnych zaufania sklepach internetowych,gdzie mamy promocje oraz styczniowe wyprzedaże. Wiele rzeczy możemy kupić po prostu znacznie taniej. Link do komentarza
Kamila56 Napisano 31 stycznia 2013 Udostępnij #23 Napisano 31 stycznia 2013 To prawda, okazje same czekają, trzeba tylko wybrać model z parametrami, które są dla nas istotne. O ile oczywiście nie spodobają się nam trzy pralki o podobnych parametrach, jak mojej mamie, która nie wie na co się zdecydować.Kto waszym zdaniem robi dobre jakościowo sprzęty, zwłaszcza pralki? Link do komentarza
GlazuraStrzelin Napisano 4 lutego 2013 Udostępnij #24 Napisano 4 lutego 2013 Za 1200zł nie będzie problemu,tym bardziej jeżeli to pralka dla singla. Jak wspomnieli Moi Przedmówcy,w sklepach internetowych będziesz miał największy wybór,wiec zacznij od nich. Link do komentarza
kociura Napisano 5 lutego 2013 Udostępnij #25 Napisano 5 lutego 2013 nawet za 800, amiki chodzą po 800-1000 Link do komentarza
Patrycja88 Napisano 25 lutego 2013 Udostępnij #26 Napisano 25 lutego 2013 Dokładnie, poszukaj w sklepach internetowych , choć niekoniecznie - możesz wybrać się do sklepu z AGD i na pewno znajdziesz coś dla siebie.Ja z pralek polecam Whirlpool'a - mama ma ją już dobre kilka lat i nic się z nią nie dzieje Link do komentarza
Kamila56 Napisano 30 sierpnia 2013 Udostępnij #27 Napisano 30 sierpnia 2013 A uważacie, że niska cena będzie również odpowiadała dobrej jakości? Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 31 sierpnia 2013 Udostępnij #28 Napisano 31 sierpnia 2013 Ja ostatnio zakupiłam Indesit IWSC51051C cena 799 zł Taka czy inna w końcu się zepsuje /teraz każdy sprzęt po okresie gwarancyjnym siada/A szukałam pralki nie głębokiej, a ta ma tylko 42 cm głębokości i ładowność 5 kg Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 4 września 2013 Udostępnij #29 Napisano 4 września 2013 A tak ona wygląda u mnie w łazience Link do komentarza
tavish Napisano 10 września 2013 Udostępnij #30 Napisano 10 września 2013 Cytat A tak ona wygląda u mnie w łazience[attachment=17406:DSCN1111.JPG] Rozwiń całkiem fajna cena. w sumie to przyznam, że nie orientuję się jaką opinię ogólną mają pralki indesit. Jest moze na forum jakiś użytkownik, który ma ich pralkę od jakiegoś czasu i może co nieco powiedzieć? Link do komentarza
Goldsun-Lampy Napisano 12 września 2013 Udostępnij #31 Napisano 12 września 2013 Tak się składa,że mam u siebie pralkę Indesit,nie pamiętam tylko jaki to dokładnie model,ale możliwość załadunku wynosi 6Kg czyli podobna do Twojej. Posiadam ją już ponad 4 lata i póki co działa bez zarzutu. Link do komentarza
Kamila56 Napisano 15 września 2013 Udostępnij #32 Napisano 15 września 2013 A przy zakupie wolicie dopłacać, kiedy pralka ma nowe technologie, czy wolicie tańsze i mniej wyposażone? Link do komentarza
domek:) Napisano 16 września 2013 Udostępnij #33 Napisano 16 września 2013 (edytowany) a co powiecie na tą pralkę? W sumie teraz firma Beko jest ok. Zobaczcie np. taka BEKO PRALKA WMB61231PTM, np. na porownywarce cenowej Kreocen jest tego sporo. Oczywiscie ma: Wsad [kg] 6.0, Rodzaje programów: Bawełna, EkoBawełna, Dark Care, Daily, Express, Mix 40, Baby Care, Wełna, Syntetyki, Pranie ekspresowe, Pranie wstępne. Więc myślę, że byłoby ok. Edytowano 16 września 2013 przez domek:) (zobacz historię edycji) Link do komentarza
tavish Napisano 17 września 2013 Udostępnij #34 Napisano 17 września 2013 Cytat A przy zakupie wolicie dopłacać, kiedy pralka ma nowe technologie, czy wolicie tańsze i mniej wyposażone? Rozwiń to wszystko zależy od tego co to za technologia. I tak na prawdę, trzeba się zastanowić czy jest ci ona potrzebna i ile razy ją wykorzystasz. Podobnie jak z samochodami ... ... Też miałem tempomat w aucie, niby wypas, ale co z tego, jak użyłem go może 3 razy przez 6 lat Link do komentarza
Kamila56 Napisano 17 września 2013 Udostępnij #35 Napisano 17 września 2013 Cytat to wszystko zależy od tego co to za technologia. I tak na prawdę, trzeba się zastanowić czy jest ci ona potrzebna i ile razy ją wykorzystasz. Podobnie jak z samochodami ... ... Też miałem tempomat w aucie, niby wypas, ale co z tego, jak użyłem go może 3 razy przez 6 lat Rozwiń No w takim przypadku to rzeczywiście bez sensu;-) NIe warto kupować tego, co tak naprawdę nie będzie przez nas wykorzystywane. Link do komentarza
Gonzorro Napisano 22 września 2013 Udostępnij #36 Napisano 22 września 2013 (edytowany) Ja polecam pralkę firmy Polar, ewentualnie Bosch - jednak polar wyjdzie zdecydowanie taniej. Amica czy Candy sobie daruj zdecydowanie. Edytowano 23 września 2013 przez Gonzorro (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Kamila56 Napisano 23 września 2013 Udostępnij #37 Napisano 23 września 2013 A jakie masz doświadczenia z pralkami tych firm? Czemu nie polecasz? Link do komentarza
Gonzorro Napisano 25 września 2013 Udostępnij #38 Napisano 25 września 2013 (edytowany) Pracowałem w sklepie z RTV i AGD długi czas, widziałem ile reklamacji i na co przychodziło.Amica jest super jak chodzi o kuchenki czy tego typu rzeczy, nie demonizuje tez jak chodzi o pralki, ale gdybym mial wybierac to pralki tej firmy bym nie kupil Edytowano 25 września 2013 przez Gonzorro (zobacz historię edycji) Link do komentarza
waclaw-66 Napisano 3 października 2013 Udostępnij #39 Napisano 3 października 2013 Cytat Pracowałem w sklepie z RTV i AGD długi czas, widziałem ile reklamacji i na co przychodziło.Amica jest super jak chodzi o kuchenki czy tego typu rzeczy, nie demonizuje tez jak chodzi o pralki, ale gdybym mial wybierac to pralki tej firmy bym nie kupil Rozwiń A Bosch Classixx 6 WAB20063PL ? Wiesz coś o niej? Link do komentarza
Agito Napisano 14 października 2013 Udostępnij #40 Napisano 14 października 2013 Cytat Tytuł tematu wyjaśnia prawie wszystko. Szukam takiej, która sprosta wymaganiom jednej osoby. Nie musi być zatem duża (wsad w okolicach 5-6 kg), ogólnie gabarytowo także może być nieco mniejsza, jednak ładowanie wolałbym od frontu. Dobrze, żeby była bezawaryjna i solidna. Pranie w różnych temperaturach, w tym również pranie wełny (z tym różnie bywa w pralkach). Cena do 1200 zł. Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Rozwiń Może w takim razie Polar PFLC 61202? Spełnia wszystkie Twoje wymagania włącznie z praniem wełny. Również cenowo poniżej limitu który wyznaczyłeś, bo 898 złotych. Link do komentarza
edii1 Napisano 28 listopada 2013 Udostępnij #41 Napisano 28 listopada 2013 ja wolę pralkę z różnymi bajerami , jak już mam kupować to nie chcę się cofać do etapu 3 programów tylko ma mieć je różne, za swoją LG zapłaciłem jakieś 1400 zł na promocji. Jest ponad 10 programów, fajna opcja że pralka wykrywa wielkość załadunku i dostosowuje czas i ilość wody do tej ilości prania,. Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 28 listopada 2013 Udostępnij #42 Napisano 28 listopada 2013 Cytat ja wolę pralkę z różnymi bajerami , jak już mam kupować to nie chcę się cofać do etapu 3 programów tylko ma mieć je różne, za swoją LG zapłaciłem jakieś 1400 zł na promocji. Jest ponad 10 programów, fajna opcja że pralka wykrywa wielkość załadunku i dostosowuje czas i ilość wody do tej ilości prania,. Rozwiń Raczej większość pralek w dużo mniejszej cenie takie opcje mają,I jaka teraz pralka ma 3 programy ....? Litości! Link do komentarza
mama_muminka Napisano 9 grudnia 2013 Udostępnij #43 Napisano 9 grudnia 2013 Wybór jest duży w tym przedziale cenowym.Lepiej kupić droższą z niższej półki , niż tańszą z wyższej. Link do komentarza
Agito Napisano 16 grudnia 2013 Udostępnij #44 Napisano 16 grudnia 2013 Również rekomenduję Polar PFLC 61202. Jest możliwe przedłużenie gwarancji nawet do 5 lat. Link do komentarza
tavish Napisano 17 grudnia 2013 Udostępnij #45 Napisano 17 grudnia 2013 Cytat Również rekomenduję Polar PFLC 61202. Jest możliwe przedłużenie gwarancji nawet do 5 lat. Rozwiń Ta pralka cenę ma fajną, bo można ją mieć już za ok. 806 zł , a nawet rtv euro ma ją za 879: http://www.okazje.info.pl/okazja/sprzet-ag...l-c-61202p.html tylko jakoś nie jestem przekonany do tej marki. raczej pozostałbym przy swoim sprawdzonym siemensie i jeśli miałbym budzet do 1200 to kupiłbym model: SIEMENS WM 10E365PL Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się