kukiz18 Napisano 24 września 2012 Udostępnij #1 Napisano 24 września 2012 Witajcie, mam działkę budowlaną (w gminie jest plan zagospodarowania przestrzennego) działka jest na moją mamę, działki są nie podzielone, jest w jednym kawałku.Jak najlepiej zorganizować przepisanie i co po kolei robić.Chciałbym dostać działkę w darowiźnie (myślę że to najlepsze wyjście) jak to zrobić, gdzie trzeba się najpierw udać z kim rozmawiać, co po kolei i jakie mniej więcej koszty? Może ktoś przybliżyć mi ten temat? Dopiero zaczynam, słabo się w tym orientuję.Rozumiem że najpierw trzeba działki podzielić, czyli geodeci, potem pewnie notariusz celem przepisania, co potem? Link do komentarza
retrofood Napisano 24 września 2012 Udostępnij #2 Napisano 24 września 2012 A potem już jest twoja!!! Link do komentarza
kukiz18 Napisano 24 września 2012 Autor Udostępnij #3 Napisano 24 września 2012 (edytowany) Cytat A potem już jest twoja!!! Pomoże ktoś trochę dokładniej ? Edytowano 1 października 2012 przez kukiz18 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Nestorius Napisano 23 października 2012 Udostępnij #4 Napisano 23 października 2012 Cytat Pomoże ktoś trochę dokładniej ? No sam sobie odpowiedziałeś. Właściciel zleca podział geodecie. On odwala cała papierologię, załatwia w urzędach, i dostajesz decyzję o podziale. Później idziesz do notariusza i on mówi co mu potrzeba do aktu. Nic więcej nie załatwiałem. Link do komentarza
agutka Napisano 29 stycznia 2013 Udostępnij #5 Napisano 29 stycznia 2013 U mnie podział wyglądał dokładnie tak samo. Tylko notariuszka wysłała nas po wyrys i wypis mapki (chyba tak to było). Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się