gosias500 Napisano 24 września 2012 Udostępnij #1 Napisano 24 września 2012 witam serdecznie,mam mały dylemat odnoścnie ogrodzenia. Przyszedł czas na jego wykonanie, murek z metalowymi słupkami z rur kwadratowych dpsępnych w marketach gotowy - niestety nie było to robione przez nas a przez dewelopera. Problem w tym że słupki są porozstawianie w nierównych odległościch 220 - 185cm. Moje pytanie - warto kupić gotowe panele z profili metalowcyh proste z ładnymi końcókmi, tak modne i ogólnie dostępne w tym sezonie i przerobić je tzn wydłużyć bądż skrócić z panela kupionego na zapas? dodam że mąż potrafi spawać Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 25 września 2012 Udostępnij #2 Napisano 25 września 2012 Cytat witam serdecznie,mam mały dylemat odnoścnie ogrodzenia. Przyszedł czas na jego wykonanie, murek z metalowymi słupkami z rur kwadratowych dpsępnych w marketach gotowy - niestety nie było to robione przez nas a przez dewelopera. Problem w tym że słupki są porozstawianie w nierównych odległościch 220 - 185cm. Moje pytanie - warto kupić gotowe panele z profili metalowcyh proste z ładnymi końcókmi, tak modne i ogólnie dostępne w tym sezonie i przerobić je tzn wydłużyć bądż skrócić z panela kupionego na zapas? dodam że mąż potrafi spawać To chyba wyłącznie kwestia gustu, ceny i nakładów. Wszak to ogrodzenie - musi stanowić wizytówkę Link do komentarza
Awa Kubisz Napisano 26 września 2012 Udostępnij #3 Napisano 26 września 2012 Proponuję rozwiązanie, które nie będzie wymagało skracania paneli (jedynie zrobienia otworów pod śruby w słupach, jeśli te istniejące ich nie mają). Jest to system paneli Nylofor 3D montowanych w systemie EL. Panele przymocowuje się do słupów za pomocą śrub hakowych, natomiast panele ze sobą łączy się przy użyciu złączek nierdzewnych. Takie łączenie paneli może wypaść w dowolnym miejscu między dwoma słupami. Dzięki temu rozwiązaniu odległości między słupami nie będą miały znaczenia.Instrukcja montażu w tym systemie do obejrzenia na: Montaż paneli w systemie EL. Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 26 września 2012 Udostępnij #4 Napisano 26 września 2012 Cytat Proponuję rozwiązanie, które nie będzie wymagało skracania paneli (jedynie zrobienia otworów pod śruby w słupach, jeśli te istniejące ich nie mają). Jest to system paneli Nylofor 3D montowanych w systemie EL. Panele przymocowuje się do słupów za pomocą śrub hakowych, natomiast panele ze sobą łączy się przy użyciu złączek nierdzewnych. Takie łączenie paneli może wypaść w dowolnym miejscu między dwoma słupami. Dzięki temu rozwiązaniu odległości między słupami nie będą miały znaczenia.Instrukcja montażu w tym systemie do obejrzenia na: Montaż paneli w systemie EL. Rozumiem, że mowa o rozwiązaniu systemowym firmy Betafence? Też można Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się