Skocz do zawartości

Pseudo fachowcy

Recommended Posts

Napisano
Mnie nurtuje jedna kwestia - czy budowlańcy naprawdę nie potrafią wykonywać swojej pracy bez strzelenia sobie z rana browarka/kielicha? Jakiś czas temu pewien znajomy znajomego znajomych, budowlaniec z własną firmą, budował mi budynek gospodarczy - do pracy nie mam żadnych zarzutów, ale browar z rana musiał być.
  • 9 miesiące temu...
Gość mhtyl
Napisano
Cytat

Swoją drogą mnie kiedyś trzeźwi fachowcy wstawili w domu okna bez izolacji. chyba wolę robotę z piwkiem

To się ciesz bo po pifku wstawili by Ci same skrzydła bez ramy. icon_smile.gif
  • 2 tygodnie temu...
  • 9 miesiące temu...
Napisano
Cytat

Zgadzam sie,trzeba każdemu patrzeć na rece bo inaczej możemy sie bardzo rozczarować. Poza tym ja zawsze wybieram dobrych fachowców z polecenia kogoś znajomego,to bezpieczna i pewna metoda.

Ja miałem u siebie przy remoncie tak, że robił facet "złota rączka" wszystko. generalnie narzekać nie mogę, np. właśsnie płytki położone super. Ale ponieważ wychodził w trakcie roboty u mnie, i wiem, że w międzyczasie robił inną fuchę. Oczywiście nie miało to dla mnie większego znaczenia, ale płytki w łazience były ułożone super tam, gdzie było widać, a np. z górnej strony półek były nierówno wycięte, fuga na dwa palce. Niby nie widać, ale dobra roboa to raczej taka, w której jest dbałość o szczegóły.
Napisano
Cytat

Popieram i tak powinno wyglądać motto prawdziwego fachowca . Klient życzy sobie CO a fachowiec wie JAK

Ale klient nauczony doświadczeniem z "fachowcami" czuje się zobowiązany do patrzenia każdemu pracownikowi na ręce. W sumie nie jego wina icon_smile.gif.
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Dziwi mnie fakt, że tak zwani fachowcy wciąż robią fuszerkę. Przecież to jedna z najstarszych zasad głosi, że klienta oszukuje się tyko raz. A potem dziwą sie tacy fachowcy, że pracy nie ma, jak każdemu idą i robią byle jak.
  • 3 tygodnie temu...
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Jakie ja miałem przejścia z "fachowcami" to szkoda w ogóle mówić. Mógłbym o tym książkę napisać. Teraz staram się unikać lub jedynie z polecenia. Co ja się nerwów najadłem to moje.

Kiedyś miałem taką sytuację, że przyszedł gościu robić remont w garderobie. Miał zamocować stelaż aluminiowy na ścianie, do którego później miały iść półki i wieszaki. Była to cienka ścianka, bo z grubszego karton-gipsu czy czegoś takiego. Oczywiście nasz ekspert wziął duże wiertło i przewiercił się na drugą stronę - dokładnie w tym miejscu, gdzie była szafeczka RTV z telewizorem. Co się stało? Oczywiście dziura w TV...
  • 2 tygodnie temu...
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Jak Ci źle położyli płytki, to po co ich dopuściłeś do składania szafy icon_eek.gif icon_rolleyes.gif ???
  • 4 lata temu...
Napisano
Dnia 9.11.2012 o 13:38, Kathy napisał:

No niestety, mnóstwo fachowców wyjechało za granicę i ci co zostali albo robią badziewie albo bardzo się cenią.

A z płytkami to temat rzeka, też się użerałam wiekami z moją ekipą. Miałam w pewnym momencie wrażenie, że sama bym zrobiła lepiej ;)

Co to za ekipa? Bo w sumie nie wiemy, kogo się 

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Oj też użerałam się w poprzednim mieszkaniu z ekipą od kładzenia płytek... Ostatecznie co się dało poprawili,ale w niektórych miejscach nadal była tragedia o to po negocjacjach zeszli sporo z ceny, chociaż tyle...

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Dzień dobry,   Zastosowanie odpowiedniego podkładu pod blachę jest kluczowym elementem prawidłowego wykonania dachu, nawet w przypadku pełnego deskowania. Warstwa ta pełni rolę dodatkowego zabezpieczenia konstrukcji dachowej oraz samego pokrycia. Brak membrany lub folii pod blachą może prowadzić do poważnych konsekwencji dla całej konstrukcji dachu. Wilgoć, która dostaje się pod pokrycie blaszane, nie mając możliwości odprowadzenia, powoduje stopniowe zawilgocenie elementów drewnianych. Z czasem prowadzi to do degradacji drewna, rozwoju grzybów i pleśni, a w konsekwencji do osłabienia całej konstrukcji nośnej dachu.   Kondensacja pary wodnej, która tworzy się na spodniej stronie blachy, bez odpowiedniej warstwy rozdzielającej przyspiesza procesy korozyjne. Nawet najlepsze zabezpieczenia antykorozyjne blachy mogą nie wytrzymać stałego kontaktu z wilgocią gromadzącą się między pokryciem a deskowaniem. Ponadto, podkład dachowy zapewnia dodatkową ochronę przed przeciekami w miejscach łączeń arkuszy blachy lub w przypadku uszkodzeń mechanicznych pokrycia. Stanowi on swoistą warstwę awaryjną, która zabezpiecza konstrukcję dachu przed wodą w sytuacjach krytycznych.   Profesjonalne wykonanie dachu z zastosowaniem odpowiedniego podkładu zwiększa również izolacyjność termiczną całej konstrukcji i ogranicza hałas powodowany przez deszcz czy grad uderzający w blachę. Jest to istotne zwłaszcza w przypadku pomieszczeń użytkowych znajdujących się bezpośrednio pod dachem. Inwestycja w wysokiej jakości membranę dachową  to stosunkowo niewielki wydatek w porównaniu do kosztów naprawy szkód spowodowanych przez zawilgocenie konstrukcji czy wymianę skorodowanego pokrycia. Nawet w przypadku dachów o pełnym deskowaniu, warstwa ta stanowi niezbędne zabezpieczenie trwałości całej konstrukcji.   ____________________________ Łata okapowa wentylacyjna https://pruszynski.com.pl/produkt/akcesoria/typowe-obrobki-blacharskie/lata-okapowa-wentylacyjna/  
    • Ja używam Rigips Vario i taśmy papierowej Tuff Tape, jak będziesz miał problem ze znalezieniem daj znać. Rigips Vario do wypełnienia, a taśmę kleję na Rigips Premium Light. Pierwsza jest sucha, druga gotowa, rewelacyjnie się na jednej i drugiej pracuje. Po wypełnieniu czekasz przynajmniej dobę, chyba że jeszcze będzie widać że nie wyschło, więc musi wyschnąć w 100% bo inaczej spęka. Taśmy ślizgowej przy połączeniu ściana - GK się nie zaleca, ponieważ zupełnie inaczej pracuje jedna i druga powierzchnia, stąd taśma Tuff Tape, która doskonale łączy to połączenie. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
    • Cześć! Fajnie oderwać się od tematu wakacji i pomyśleć też o domu – wyobraź sobie, jak miło wracać z urlopu do przytulnego, dobrze ocieplonego wnętrza. Ja postawiłem na pełną termomodernizację z Cadela Project – od audytu, przez ocieplenie i tynkowanie, aż po ogarnięcie całego wniosku o dotację „Czyste Powietrze”. Efekt? Komfort przez cały rok i niższe rachunki: Cadela Project - Program Czyste Powietrze Miłego planowania kolejnych wyjazdów (i remontów)!
    • Cześć! Jeśli Wasze wnętrza ostatnio zamieniły się w solarium, to znak, że przyszedł czas na solidną termoizolację – nie tylko od wewnątrz, ale przede wszystkim od zewnątrz. Ja powierzyłem ekipie Cadela Project pełną termomodernizację od A do Z: audyt, dobór materiałów, ocieplenie, a do tego ogarnęli mi wszystkie formalności z dotacją „Czyste Powietrze”. Teraz mam przyjemny chłód latem i oszczędności przez cały rok: Zobacz więcej o Cadela Project Miłego chłodzenia!
    • Cześć! Wiara we własne siły to podstawa, ale żeby naprawdę zobaczyć efekty (i poczuć ciepło), liczą się konkretne działania. Ja postawiłem na pełną termomodernizację – ekipa Cadela Project ogarnęła wszystko od A do Z: audyt, ocieplenie, tynk, a nawet formalności związane z dotacją „Czyste Powietrze”. Efekt przerósł moje oczekiwania, a rachunki za ogrzewanie poleciały w dół: Cadela Project - wniosek z programem czyste powietrze Pozdrawiam i trzymam kciuki za Wasze „cuda”!
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...