-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
doradziłbym, żebyś kupił psa,a ale tego nie zrobię, bo nie zrozumiesz, że musi coś jeść, a co kilka dni nie warto kupować nowego może jakieś samopały? claymore'y?
-
Przez Saccharomyces · Napisano
Napiszę jeszcze raz: W rozpatrywanej lokalizacji brak jest dostępu do internetu (również sygnału GSM) więc systemy monitoringu wymagające dostępu do neta mnie nie interesują. Przesyłanie obrazu z kamer wewnętrznym wifi też nie ma sensu. To działa tylko w obrębie małego domu, a i to nie zawsze sygnał przechodzi przez mury. Tu mam sytuację że kamery chcę mieć i na domu i na budynku gospodarczym oddalonym 80m. Nie ma szans na zasięg wifi w przypadku typowej kamery. Z kamer Wifi kupiłem na próbę 1szt DVS-MP5036ET-IRWS. Nie spełnia oczekiwań. Nie jest samoobsługowa. Do włączenia nagrywania wymagana łączność wifi z routerem i sterowanie aplikacją. sygnał wifi jest na tyle słaby że kamera z jednej strony domu ma trudności z komunikacją z routerem z drugiej strony domu. O montażu na drugim budynku można zapomnieć. Kamera nie pamięta daty po utracie zasilania, a po ponownym zasileniu nadpisuje najnowsze a nie najstarsze pliki. -
Szukaj w necie hasła "fotopulapka".
-
zdradzę Ci największą tajemnicę tego świata - istnieje coś takiego jak wi-fi i sieć, ale ciiii..... bez znaczenia czy połączone z netem czy nie, a net po GSM to jakieś 150 PLN na 3 lata i 800GB do wykorzystania, avanti aha, to coś do drzwi to ma równie magiczną, co skomplikowaną nazwę - kontaktron a szczerze - robisz se jaja, czy faktycznie na tym się zupełnie nie znasz?
-
Przez Saccharomyces · Napisano
Internet nie wchodzi w grę. Chcę monitoring zainstalować w miejscu gdzie brak zasięgu netu. Więc w grę wchodzą albo autonomiczne kamery same zapisujące na kartę, albo takie co przesyłają sygnał do jakiegoś komputera zgrywającego sygnał na dysk. Druga opcja jest mocno upierdliwa bo wymagają setek metrów kabla prowadzonego pod ziemią by połączyć kamery z komputerem.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się