pastorek23 Napisano 5 marca 2012 Udostępnij #1 Napisano 5 marca 2012 Witam. Mam problem ponieważ właśnie mam zakładane płytki w salonie i po założeniu kawałka okazało się że są nieco krzywe. Otóż odbicie w tych płytkach nie jest lustrzane tylko mocno zniekształcone. Nie wiem czy to tak ma być czy może mnie oszukano i w cenie płytek z I gatunku sprzedano jakiś gorszy. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 5 marca 2012 Udostępnij #2 Napisano 5 marca 2012 Płytki nie lustro więc nie patrz na odbicie a co do krzywych i nie trzymających wymiar to zależy jakie są duże odchyłki bo może się okazać ,że tolerancja wymiarowi odpowiada I gat. Musisz sie liczyć ,że im większe płytki tym ryzyko ich krzywizny. Link do komentarza
animus Napisano 6 marca 2012 Udostępnij #3 Napisano 6 marca 2012 Cytat Witam. Mam problem ponieważ właśnie mam zakładane płytki w salonie i po założeniu kawałka okazało się że są nieco krzywe. Otóż odbicie w tych płytkach nie jest lustrzane tylko mocno zniekształcone. Nie wiem czy to tak ma być czy może mnie oszukano i w cenie płytek z I gatunku sprzedano jakiś gorszy. Skrzywienie powierzchni płytek mogło być też spowodowane złym montażem (nie wyrównana powierzchnia podłogi przed przyklejeniem ,zbyt gruba warstwa kleju na raz zniekształci płytki powstają takie załamania jak na zdjęciu . Link do komentarza
Afrodytaa Napisano 6 marca 2012 Udostępnij #4 Napisano 6 marca 2012 A jakie to są płytki? Nazwa wymiar producent...?Jeśli to poler, to nie powinno być takich krzywizn. Podłoga powinna być jak lustro. Link do komentarza
pastorek23 Napisano 6 marca 2012 Autor Udostępnij #5 Napisano 6 marca 2012 Cytat A jakie to są płytki? Nazwa wymiar producent...? Są to płytki z Opoczna model LAZIO - GRESY SZKLIWIONE - 60 x 60 Link do komentarza
Afrodytaa Napisano 6 marca 2012 Udostępnij #6 Napisano 6 marca 2012 Aaaa Lazio...to mogą być takie nierówności. Weź do ręki jedną płytkę, przejedź po niej dłonią - poczujesz strukturę /to ona zniekształca odbicie światła/ i popatrz jak je odbija. Zobaczysz, że nie jest gładko. To niestety urok szkliwionych powierzchni...nie są gładkimi polerami, choć podobnie się "świecą" 1 Link do komentarza
pastorek23 Napisano 6 marca 2012 Autor Udostępnij #7 Napisano 6 marca 2012 (edytowany) dziękuje wszystkim za odpowiedzi ... teraz już wiem co i jak i jestem spokojniejszy Edytowano 7 marca 2012 przez pastorek23 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Sepro Napisano 18 marca 2012 Udostępnij #8 Napisano 18 marca 2012 Na zdjęciu wygląda całkiem fajnie. A to delikatne "sfalowanie"... Moim zdaniem nie ma się czym przejmować! Podłoga i tak będzie robiła wrazenie. Link do komentarza
KAROI Napisano 25 marca 2012 Udostępnij #9 Napisano 25 marca 2012 Też uważam, że fajnie wygląda! Link do komentarza
Humbak Napisano 31 marca 2012 Udostępnij #10 Napisano 31 marca 2012 Cytat Witam. Mam problem ponieważ właśnie mam zakładane płytki w salonie i po założeniu kawałka okazało się że są nieco krzywe. Otóż odbicie w tych płytkach nie jest lustrzane tylko mocno zniekształcone. Nie wiem czy to tak ma być czy może mnie oszukano i w cenie płytek z I gatunku sprzedano jakiś gorszy. Pewnie, że fajnie! Link do komentarza
KAROI Napisano 9 kwietnia 2012 Udostępnij #11 Napisano 9 kwietnia 2012 Cytat Pewnie, że fajnie! pastorek23 nic nie pisze, więc chyba nie jest przekonany. Link do komentarza
Jolka3 Napisano 13 maja 2012 Udostępnij #12 Napisano 13 maja 2012 Cytat Witam. Mam problem ponieważ właśnie mam zakładane płytki w salonie i po założeniu kawałka okazało się że są nieco krzywe. Otóż odbicie w tych płytkach nie jest lustrzane tylko mocno zniekształcone. Nie wiem czy to tak ma być czy może mnie oszukano i w cenie płytek z I gatunku sprzedano jakiś gorszy. I co? Reklamowałeś? Link do komentarza
Glazurnik_Rotberg Napisano 29 maja 2012 Udostępnij #13 Napisano 29 maja 2012 nie ma czego reklamowacten rodzaj plytek daje wlasnie takie odbicia Link do komentarza
kuba20 Napisano 6 lutego 2013 Udostępnij #14 Napisano 6 lutego 2013 Cytat nie ma czego reklamowacten rodzaj plytek daje wlasnie takie odbicia tez mam takie plytki i efekt jest ten sam Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się