kalumet Napisano 20 sierpnia 2011 #1 Napisano 20 sierpnia 2011 zdecydowaliśmy się na okno tarasowe ze słupkiem ruchomympolecają nam również resztę okien z takimi słupkaminiby, że to wygodniejsze, ładniej wygląda itpw oknie tarasowym bierzemy to właśnie ze względu na praktycznośćnp wynieść stół na tarasprzy wprowadzaniu się łatwiej niektóre meble wnieść przez te drzwiale czy jest sens dopłacania do małych okien ze słupkiem ruchomym ?chodzi mi o okna w pokojach, one i tak raczej będą zamknięte przy WMchciałem część okien stałychale moja się na to nie godzi, bo nie ma zamiaru myć okien z drabiny na zewn
Gość mhtyl Napisano 20 sierpnia 2011 #2 Napisano 20 sierpnia 2011 Cytat zdecydowaliśmy się na okno tarasowe ze słupkiem ruchomympolecają nam również resztę okien z takimi słupkaminiby, że to wygodniejsze, ładniej wygląda itpw oknie tarasowym bierzemy to właśnie ze względu na praktycznośćnp wynieść stół na tarasprzy wprowadzaniu się łatwiej niektóre meble wnieść przez te drzwiale czy jest sens dopłacania do małych okien ze słupkiem ruchomym ?chodzi mi o okna w pokojach, one i tak raczej będą zamknięte przy WMchciałem część okien stałychale moja się na to nie godzi, bo nie ma zamiaru myć okien z drabiny na zewn Jeden woli blondynki,drugi brunetki Uważam,że nie ma sensu tym bardziej ,że to trochę więcej kosztuje. Co do małych okien to nie na sensu robić dwuskrzydłowe ze względu,że więcej będzie ramy niż szkła w takich małych oknach. Ja mam wszystkie jednoskrzydłowe ze względów estetycznych i najmniejsze jest 60X120 a największe 150X144. Co do stałych to odradzam bo nie wiadomo co życie w przyszłości przyniesie ,a którędy będzie się zakradał przyszły źięć jak nie przez okno a jak będzie stałe to lipa
animus Napisano 20 sierpnia 2011 #3 Napisano 20 sierpnia 2011 Cytat zdecydowaliśmy się na okno tarasowe ze słupkiem ruchomympolecają nam również resztę okien z takimi słupkaminiby, że to wygodniejsze, ładniej wygląda itpw oknie tarasowym bierzemy to właśnie ze względu na praktycznośćnp wynieść stół na tarasprzy wprowadzaniu się łatwiej niektóre meble wnieść przez te drzwiale czy jest sens dopłacania do małych okien ze słupkiem ruchomym ?chodzi mi o okna w pokojach, one i tak raczej będą zamknięte przy WMchciałem część okien stałychale moja się na to nie godzi, bo nie ma zamiaru myć okien z drabiny na zewn Tarasowe tak i do tego dobre okucia ,reszta nie ma sensu .
kalumet Napisano 20 sierpnia 2011 Autor #4 Napisano 20 sierpnia 2011 Cytat Jeden woli blondynki,drugi brunetki Uważam,że nie ma sensu tym bardziej ,że to trochę więcej kosztuje. Co do małych okien to nie na sensu robić dwuskrzydłowe ze względu,że więcej będzie ramy niż szkła w takich małych oknach. Ja mam wszystkie jednoskrzydłowe ze względów estetycznych i najmniejsze jest 60X120 a największe 150X144. Co do stałych to odradzam bo nie wiadomo co życie w przyszłości przyniesie ,a którędy będzie się zakradał przyszły źięć jak nie przez okno a jak będzie stałe to lipa my mamy cztery okna 150X120 i one są dwuskrzydłowejakoś jak na jednoskrzydłowe to dla mnie byłyby za dużeznajomi mają wszystkie takie okna i je zachwalająale oni kupili od developera i takie były w standardzieale jedyną zaletą, którą wymieniali było toże po otwarciu nie ma słupkaa oba skrzydła mają otwarte tylko podczas ich myciawięc zostajemy tylko przy tarasowym
pumpaluna Napisano 20 sierpnia 2011 #5 Napisano 20 sierpnia 2011 (edytowany) ze względów praktycznych wzięliśmy ruchomy słupek w obydwu tarasowych, w zwykłych oknach zrezygnowaliśmy (szkoda mi było kasy mówiąc szczerze). Główną zaletą wymienianą przez sprzedawców i znajomych którzy ruchomosłupkowe okna mają była łatwość ich mycia. Edytowano 20 sierpnia 2011 przez pumpaluna (zobacz historię edycji)
ewiq0 Napisano 20 sierpnia 2011 #6 Napisano 20 sierpnia 2011 Cytat my mamy cztery okna 150X120 i one są dwuskrzydłowejakoś jak na jednoskrzydłowe to dla mnie byłyby za dużeznajomi mają wszystkie takie okna i je zachwalająale oni kupili od developera i takie były w standardzieale jedyną zaletą, którą wymieniali było toże po otwarciu nie ma słupkaa oba skrzydła mają otwarte tylko podczas ich myciawięc zostajemy tylko przy tarasowym no i to jest najlepsze rozwiązanie.....my taras mamy nad garażem, więc mamy drzwi małe jednoskrzydłowe....mebli tamtędy nie wnosiliśmy ale jak by tak nam przyszło wnosić fortepian to nie wiem
mirrzo Napisano 25 sierpnia 2011 #7 Napisano 25 sierpnia 2011 Uważam, że tarasowe powinno być z ruchomym słupkiemCzasem ciężko z tacą zmieścić się, jeżeli na drodze stoi słupek
ewiq0 Napisano 25 sierpnia 2011 #8 Napisano 25 sierpnia 2011 Cytat Uważam, że tarasowe powinno być z ruchomym słupkiemCzasem ciężko z tacą zmieścić się, jeżeli na drodze stoi słupek a po większej imprezie to i bez słupka się ciężko zmieścić
daggulka Napisano 25 sierpnia 2011 #9 Napisano 25 sierpnia 2011 Cytat Uważam, że tarasowe powinno być z ruchomym słupkiemCzasem ciężko z tacą zmieścić się, jeżeli na drodze stoi słupek są i plusy ... może robić za rurę do tańca
mirrzo Napisano 26 sierpnia 2011 #10 Napisano 26 sierpnia 2011 Cytat są i plusy ... może robić za rurę do tańca ?? chyba nie chciała byś
daggulka Napisano 26 sierpnia 2011 #11 Napisano 26 sierpnia 2011 Cytat ?? chyba nie chciała byś osobiście nie , ale chętnie popatrzyłabym
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się