raulq7 Napisano 15 maja 2011 Udostępnij #1 Napisano 15 maja 2011 Ostatnimi czasy nagromadziło się u mnie wszelkiego narzędzia tyle, że miejsca w garażu brakuje. Znajomi poradzili mi by wybudować lub kupić specjalny budynek na nie. Poszperałem trochę w internecie i znalazłem takie domki narzedziowe. Co o nich myślicie ? Czy ktoś z was jest posiadaczem takiego ? Opłaca sie taki kupić, czy lepiej zrobić samemu.Ze swoich obserwacji widzę, że to całkiem fajny i zgrabny budyneczek, który estetycznie pasowałby do reszty ogrodu 2 Link do komentarza
Mathir Napisano 22 maja 2011 Udostępnij #2 Napisano 22 maja 2011 Fajny, ale dlaczego za tę fajność trzeba tyle zapłacić? Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 22 maja 2011 Udostępnij #3 Napisano 22 maja 2011 I tylko za fajność bo jakoś to może być na granicy albo poniżej. Dla przykładu podam przykład mojego znajomego który kupił garaż metalowy bo stwierdził,że za te pieniądze to kupi tylko materiał a gdzie robocizna no i okazało się jak mu przywieźli. Garaż stoi ,ale z tego materiału to ja bym sobie garażu nie postawił. Kątowniki, profile po prostu wyginane na giętarce z blachy podajże 2 a i wykonanie nie powiem że do kitu ale tak na 3 z +.Może taniej nie będzie ale na pewno lepiej i dokładniej sam ten domek zrobisz no i satysfakcję że sam tego dokonałeś Link do komentarza
Mathir Napisano 29 maja 2011 Udostępnij #4 Napisano 29 maja 2011 W myśl zasady, że każdy facet powinien zbudować dom... i tak dalej Link do komentarza
czarnyplecak Napisano 30 maja 2011 Udostępnij #5 Napisano 30 maja 2011 A jak będzie bez podłogi to i drzewo samo wyrosnie... Link do komentarza
retrofood Napisano 31 maja 2011 Udostępnij #6 Napisano 31 maja 2011 A w zimie to ciepło jest w tym domku? Czy ręce grabieją? Link do komentarza
Barbossa Napisano 1 czerwca 2011 Udostępnij #7 Napisano 1 czerwca 2011 Stasiu, domek narzędziowy, jak sama nazwa wskazuje, służy do pędzenia księżycówkizważywszy, że technologia raczej tradycyjna, reakcja zachodzi w towarzystwie przemian endo i egzotermicznych, więc to i sam produkt powoduje, że ręce raczej nie grabieją swoją drogą fajnie, że autor, tak zupełnie przypadkowo, wyszperał swoją stronę Link do komentarza
retrofood Napisano 1 czerwca 2011 Udostępnij #8 Napisano 1 czerwca 2011 Cytat Stasiu, domek narzędziowy, jak sama nazwa wskazuje, służy do pędzenia księżycówkizważywszy, że technologia raczej tradycyjna, reakcja zachodzi w towarzystwie przemian endo i egzotermicznych, więc to i sam produkt powoduje, że ręce raczej nie grabieją swoją drogą fajnie, że autor, tak zupełnie przypadkowo, wyszperał swoją stronę Rozwiń Gorzej, że w zimnie, to nie chce bulgotać i dochodzić do tradycyjnej technologii.PS. To żem se kliknąłem Link do komentarza
Majsterzadzinarzedziami Napisano 16 września 2011 Udostępnij #10 Napisano 16 września 2011 Cytat a co! Rozwiń domek fajny ale fakt na jesień zimę użytkowanie moze być trudne, nie mówiąc już o przycinaniu przykręcaniu, jestem jednak za warsztatem w garazu Link do komentarza
Draagon Napisano 16 września 2011 Udostępnij #11 Napisano 16 września 2011 Cytat domek fajny ale fakt na jesień zimę użytkowanie moze być trudne, nie mówiąc już o przycinaniu przykręcaniu, jestem jednak za warsztatem w garazu Rozwiń Tylko uważaj z ambicjami bo skończysz tak samo jak Bill Gates Link do komentarza
wlodaro Napisano 20 listopada 2011 Udostępnij #12 Napisano 20 listopada 2011 Swego czasu do siebie kupiliśmy coś podobnego jak pierwszy obrazek w linku na górze w ilości 2 sztuk jako, że jeden wydawał się za mały. Potem instalacja elektryczna i alarmowa, betonowa wylewka i połączyliśmy oba domki w sposób zobrazowany na schemacie: -->--> W sumie dziwna sprawa, bo zostało nam sporo elementów(więcej niż miało), a domek stoi 4 lata... Link do komentarza
AgregatyElem Napisano 31 lipca 2012 Udostępnij #13 Napisano 31 lipca 2012 To fakt,wiosną i latem takie domki narzędziowe będą się bardzo fajnie sprawować,natomiast problem będzie wraz z nadejściem jesieni i zimy. Głównie chodzi o kwestie ogrzewania takiego pomieszczenia. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się