edyta0407 Napisano 13 marca 2011 Udostępnij #1 Napisano 13 marca 2011 Witam.Mam dwa pytania:Co oznacza skrót SMD w nazwie żarówek LED? Jakie żarówki LED są najlepsze?Proszę o pomoc. Link do komentarza
el-instalator Napisano 15 marca 2011 Udostępnij #2 Napisano 15 marca 2011 Cytat Witam.Mam dwa pytania:Co oznacza skrót SMD w nazwie żarówek LED? Jakie żarówki LED są najlepsze?Proszę o pomoc. Rozwiń SMD to skrót Surface mount device. Oznacza tylko sposób montażu elementów (podzespołów, nie całej świetlówki). Z tego co się orientuję SMD nie mają jakiejś szczególnej przewagi nad innymi rozwiązaniami. Może poza szczególnie małymi wymiarami.PS. Prośba do wszystkich - nie piszcie żarówki LED, żarówki energooszczędne. Z żarówką to nie ma nic wspólnego, poza oczywiście faktem, że świeci. Ale to już takie moje skrzywienie zawodowe. Link do komentarza
Mawi Napisano 8 kwietnia 2011 Udostępnij #3 Napisano 8 kwietnia 2011 To racja,powyżej masz już rozszyfrowany skrót,a zatem pozostaje kwestia doboru żarówki energooszczędnej.Którą z nich uważacie z najlepszą i dlaczego? 1 Link do komentarza
tokio04 Napisano 3 lipca 2011 Udostępnij #4 Napisano 3 lipca 2011 Tylko uważajcie bo kiedyś kupiłem na Allegro SMD i poświeciły mi dwa miesiące i było po żarówkach. Link do komentarza
retrofood Napisano 3 lipca 2011 Udostępnij #5 Napisano 3 lipca 2011 Cytat Tylko uważajcie bo kiedyś kupiłem na Allegro SMD i poświeciły mi dwa miesiące i było po żarówkach. Rozwiń A skąd wiesz, ze to wina zarówek? Mierzył ktoś Twoją instalację? Takie opinie są bez wartości. Link do komentarza
coolibeer Napisano 3 lipca 2011 Udostępnij #6 Napisano 3 lipca 2011 Cytat Tylko uważajcie bo kiedyś kupiłem na Allegro SMD i poświeciły mi dwa miesiące i było po żarówkach. Rozwiń ja kupuje na allegro i w castoramie i swieca tak samo Link do komentarza
retrofood Napisano 3 lipca 2011 Udostępnij #7 Napisano 3 lipca 2011 Cytat ja kupuje na allegro i w castoramie i swieca tak samo Rozwiń widocznie są na takie samo napięcie Link do komentarza
coolibeer Napisano 3 lipca 2011 Udostępnij #8 Napisano 3 lipca 2011 Cytat widocznie są na takie samo napięcie Rozwiń kurde nie znam się ale pewnie jak tak mowisz to tak jest ;) Link do komentarza
klima22 Napisano 29 stycznia 2012 Udostępnij #9 Napisano 29 stycznia 2012 ja też kupuję i na allegro i w sklepach , raz kupiłem 5 sztuk miały mieć ciepłą barwę i miały ale tylko 3 Link do komentarza
edwl Napisano 5 lutego 2012 Udostępnij #10 Napisano 5 lutego 2012 Cytat ja też kupuję i na allegro i w sklepach , raz kupiłem 5 sztuk miały mieć ciepłą barwę i miały ale tylko 3 Rozwiń A te dwie? W ogóle nie świeciły? Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się