vega1 Napisano 4 stycznia 2011 Udostępnij #1 Napisano 4 stycznia 2011 nawet nie wiedziałem że w swoim mieście mogę kupić chyba nawet dobrą i niedrogą centralę wentylacyjną. Chyba dobre wentylatory EBM (oszczędne), dobra cena. Cóż można chcieć więcej? Mogła by być ładniejsza, ale przecież ślubu z tym się nie bierze.http://allegro.onet.pl/rekuperator-450m3-w...1396120800.htmlChyba się skuszę i kupię sobie na urodziny Link do komentarza
demo Napisano 4 stycznia 2011 Udostępnij #2 Napisano 4 stycznia 2011 Wkład jak pisze ,.... rozumiem że wymiennik papierowy, łe . Link do komentarza
vega1 Napisano 4 stycznia 2011 Autor Udostępnij #3 Napisano 4 stycznia 2011 pomyliłem linki. Już jest właściwy. Tu jest wkład właściwy. Tyle tylko że znowu brak by-passu. A to już raczej dyskwalifikuje. Link do komentarza
T. Brzęczkowski Napisano 5 stycznia 2011 Udostępnij #4 Napisano 5 stycznia 2011 Cytat pomyliłem linki. Już jest właściwy. Tu jest wkład właściwy. Tyle tylko że znowu brak by-passu. A to już raczej dyskwalifikuje. Dlaczego ma Pan tywenta kupować? Wyślę Panu za darmo. Mam z demontażu... tak głośno pracowały. Pan wie ile kosztuje szwedzki wymiennik hetexa i dwa wentylatory EBM DC? WYKONANIE ! Jak zobaczyłem kołnierz wentylatora do obudowy centrali przykręcony 2.5 cm blachowkrętem - po drugiej stronie ów blachowkręt był zagięty, by się nie odkręcał, jak zobaczyłem gąbkę, zamiast uszczelek i prowadnic trzymającą kasetę, o reszcie już nie będę wspominał. Jak Pan myśli, dlaczego rekuperatory z tywenty produkowane ( chyba) 10 lat - nie zrobiły nawet minimalnej kariery? Dlaczego Pan o nich nie słyszał? Link do komentarza
racer Napisano 5 stycznia 2011 Udostępnij #5 Napisano 5 stycznia 2011 Cytat Dlaczego ma Pan tywenta kupować? Wyślę Panu za darmo. Mam z demontażu... tak głośno pracowały. Pan wie ile kosztuje szwedzki wymiennik hetexa i dwa wentylatory EBM DC? WYKONANIE ! Jak zobaczyłem kołnierz wentylatora do obudowy centrali przykręcony 2.5 cm blachowkrętem - po drugiej stronie ów blachowkręt był zagięty, by się nie odkręcał, jak zobaczyłem gąbkę, zamiast uszczelek i prowadnic trzymającą kasetę, o reszcie już nie będę wspominał. Jak Pan myśli, dlaczego rekuperatory z tywenty produkowane ( chyba) 10 lat - nie zrobiły nawet minimalnej kariery? Dlaczego Pan o nich nie słyszał? bo to produkcja dla wyższych sfer? Produkt skrajnie ekskluzywny? hiehiehie Link do komentarza
vega1 Napisano 5 stycznia 2011 Autor Udostępnij #6 Napisano 5 stycznia 2011 Cytat Dlaczego ma Pan tywenta kupować? Wyślę Panu za darmo. Mam z demontażu... tak głośno pracowały. Pan wie ile kosztuje szwedzki wymiennik hetexa i dwa wentylatory EBM DC? WYKONANIE ! Jak zobaczyłem kołnierz wentylatora do obudowy centrali przykręcony 2.5 cm blachowkrętem - po drugiej stronie ów blachowkręt był zagięty, by się nie odkręcał, jak zobaczyłem gąbkę, zamiast uszczelek i prowadnic trzymającą kasetę, o reszcie już nie będę wspominał. Jak Pan myśli, dlaczego rekuperatory z tywenty produkowane ( chyba) 10 lat - nie zrobiły nawet minimalnej kariery? Dlaczego Pan o nich nie słyszał? panie Tomaszu. Bardo pana proszę o podanie mi linka do dobrej wg. pana centrali went. Czy jest taka która odpowiada pańskim wygórowanym kryteriom oceny? Link do komentarza
T. Brzęczkowski Napisano 5 stycznia 2011 Udostępnij #7 Napisano 5 stycznia 2011 Cytat panie Tomaszu. Bardo pana proszę o podanie mi linka do dobrej wg. pana centrali went. Czy jest taka która odpowiada pańskim wygórowanym kryteriom oceny? Może selen 500 Panu się nada. Zimą można naprawdę ustawić minimum, a latem ładnie dmuchnąć przez gwc . jej mała popularność wynika z montażu "do góry nogami" Link do komentarza
vega1 Napisano 5 stycznia 2011 Autor Udostępnij #8 Napisano 5 stycznia 2011 oj to nie dla mnie. Ja jestem z tych biedniejszych i mam zbyt mały budżet przeznaczony na budowę domu, aby wydać tyle kasy na centralę wentylacyjną. Link do komentarza
racer Napisano 5 stycznia 2011 Udostępnij #9 Napisano 5 stycznia 2011 ale pytałeś o dobrą, a nie tanią. Więc taką polecił. Link do komentarza
T. Brzęczkowski Napisano 5 stycznia 2011 Udostępnij #10 Napisano 5 stycznia 2011 Cytat oj to nie dla mnie. Ja jestem z tych biedniejszych i mam zbyt mały budżet przeznaczony na budowę domu, aby wydać tyle kasy na centralę wentylacyjną. Do jakiej kwoty? Link do komentarza
vega1 Napisano 5 stycznia 2011 Autor Udostępnij #11 Napisano 5 stycznia 2011 Cytat ale pytałeś o dobrą, a nie tanią. Więc taką polecił. słusznie prawisz poniekąd. Cytat Do jakiej kwoty? 5 tysięcy max. Link do komentarza
T. Brzęczkowski Napisano 5 stycznia 2011 Udostępnij #12 Napisano 5 stycznia 2011 Cytat 5 tysięcy max.słusznie prawisz poniekąd. To z DC będzie problem... selen 7koła. Na kiedy to Panu potrzeba... bo od nowego roku coraz więcej firm przechodzi na energooszczedne wentylatory i jeszcze nie wszystkie się określiły cenowo. Link do komentarza
vega1 Napisano 5 stycznia 2011 Autor Udostępnij #13 Napisano 5 stycznia 2011 no mniej więcej okres wakacji... więc "na wczoraj" to nie jest. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się