wolfik36 Napisano 7 października 2010 Udostępnij #1 Napisano 7 października 2010 WitamJako dobry zięć wykonałem obudowę kominka u swojej teściowej. Aby efekt był ciekawy teściowa wymyśliła sobie, żeby fugi wykonać pod kolor obudowy i zostały wykonane za pomocą fugi Mapei. Teraz obudowa z cegły klinkierowej jest brudna i wymaga wyczyszczenia. Proszę o pomoc - czym mogę usunąć fugę ze zwykłej cegły klinkierowej?Pozdrawiam Link do komentarza
animus Napisano 7 października 2010 Udostępnij #2 Napisano 7 października 2010 Cytat WitamJako dobry zięć wykonałem obudowę kominka u swojej teściowej. Aby efekt był ciekawy teściowa wymyśliła sobie, żeby fugi wykonać pod kolor obudowy i zostały wykonane za pomocą fugi Mapei. Teraz obudowa z cegły klinkierowej jest brudna i wymaga wyczyszczenia. Proszę o pomoc - czym mogę usunąć fugę ze zwykłej cegły klinkierowej?Pozdrawiam Rozwiń No chłopie nie zazdroszczę ci teraz dostaniesz łomot od teściowej,fugowanie to prosta czynność tylko trzeba wiedzieć jak zabrać się do tego . Źle wyfugowane cegły gorzej umyć niż zrobić nową fugę .Są środki do zmywania po takich eksperymentach jak" Atlas szop " itd .leć do sklepu tam gdzie kupiłeś tą fugę Mapei.Mapei Środek czyszczący do płytek KERANET 1kgw 1 sklepie w cenie 14,20zł KERANET - płyn 1 litr ; Preparat na bazie kwasów do czyszczenia płytek ceramicznych. Szczególnie polecany do usuwania wykwitów oraz końcowego czyszczenia klinkieru.Jeżeli nie dasz rady tymi środkami wyczyścić ja od siebie polecam "rozpuszczalnik nitro ". Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 7 października 2010 Udostępnij #3 Napisano 7 października 2010 Skrobak do fug kupisz w każdym budo-markecie za kilka zeta, alewyskrobywanie nim wszystkich fug z całej obudowy - to straszna katorga. Słyszałam o Dremelu ( czy jakoś tak ) wraz zespecjalną przystawką, Ponoć idzie wtedy piorunem, ale koszt tegosprzętu będzie już "troszkę" większy niż kilka złotych. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się