Skocz do zawartości

Grzejnik kolumnowy Delta Twin M marki Purmo

Recommended Posts

Nowe grzejniki kolumnowe Purmo Delta Twin M łączą klasyczną elegancję z najwyższą jakością wykonania. Grzejnik kolumnowy marki Purmo w wersji pionowej zapewnia wysoką wydajność przy zachowaniu atrakcyjnego wyglądu.

Pełna treść artykułu pod adresem:
https://budujemydom.pl/instalacje/ogrzewanie-podlogowe-i-grzejniki/aktualnosci/11904-grzejnik-kolumnowy-delta-twin-m-marki-purmo

witam wszystkich, ten właśnie grzejnik 180cm/ 60cm, o ciężarze 33,8kg chcę zawiesić na ściance działowej. ścianki jeszcze nie ma, czy ktoś z Państwa może mi doradzić, czy da się wykonać lekką ściankę, która utrzyma ten grzejnik i kafelki? (ścianka działowa 200cm/80cm w łazience, gdzie z jednej strony będzie urządzony prysznic, a z drugiej grzejnik). prysznic oczywiście nie będzie wychodził z tej ścianki, ścianka będzie tylko do oddzielenia prysznica od reszty pomieszczenia. jakiego typu ścianki działowe można zastosować w takim przypadku? proszę mnie nie odsyłać do google albo do fachowca. pozdrawiam..
Teoretycznie lekką przegrodę można zbudować jako stelaż systemowy pokryty dwuwarstwowo płytami gipsowo-kartonowymi. W stelażu należy zamontować poprzeczki w miejscach mocowania grzejnika.

Jednak ze względu na możliwość zawilgocenia lepszym rozwiązaniem będzie postawienie ścianki murowanej z cegły dziurawki o grubości 6,5 cm, ze zbrojeniem umieszczonym w spoinach poziomych. Po obustronnym otynkowaniu - od strony prysznica należy nanieść izolację z płynnej folii i na niej układać płytki ceramiczne.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...