szaman141 Napisano 15 września 2010 Udostępnij #1 Napisano 15 września 2010 Witam...mam pytanie do fachowców..chodzi o remont dachu..rozwiązanie papa na blachę co o tym sadzicie ?? dobre czy tez lepiej zerwać blachę i położyć papę??..które rozwiązanie będzie dłużej funkcjonować?? Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 15 września 2010 Udostępnij #2 Napisano 15 września 2010 Jaki dach ... ?płaski ? stromy ?Jaka blacha ....?stara płaska ? powlekana ? ocynk ?Jaka papa ...?papo-gont ? Ale ogólnie pomysł mi się dziwny wydaje .... Link do komentarza
szaman141 Napisano 15 września 2010 Autor Udostępnij #3 Napisano 15 września 2010 dach z jednej strony stromy (ok 45 stopni) z drugiej 15 stopni..blacha stara 30 letnia (minimum) dlatego remont:), płaska z zagięciami co 50 cm.. a pomysł tez mi się wydaje dziwny dlatego pytam..przyszedł fachowiec powiedział ze tak można zrobić..a mnie to jakąś fuszerka zalatuje..chociaż z drugiej strony może są już takie papy które można kłaść na starą blachę Link do komentarza
tesen23 Napisano 15 września 2010 Udostępnij #4 Napisano 15 września 2010 kiedys w szkole nauczyciel wspomniał o takim odnowoeniu poszycia, które jest czesto wykonywane na dużych powierzchniach nad halami produkcyjnymi, też byłem zaskoczony tego typu rozwiązaniem ale jak widać stosowane w praktyce. dobry grunt i musi trzymać. Link do komentarza
labas Napisano 15 września 2010 Udostępnij #5 Napisano 15 września 2010 Cytat dach z jednej strony stromy (ok 45 stopni) z drugiej 15 stopni..blacha stara 30 letnia (minimum) dlatego remont:), płaska z zagięciami co 50 cm.. a pomysł tez mi się wydaje dziwny dlatego pytam..przyszedł fachowiec powiedział ze tak można zrobić..a mnie to jakąś fuszerka zalatuje..chociaż z drugiej strony może są już takie papy które można kłaść na starą blachę Zaproponuj fachowcowi żeby to zrobił z własnym materiałem - nic nie tracisz jak spieprzy, a spieprzy.Swoją drogą chciałbym widzieć tego paproka, jak kładzie papę na blachę na takim kącie. Cytat kiedys w szkole nauczyciel wspomniał o takim odnowoeniu poszycia, które jest czesto wykonywane na dużych powierzchniach nad halami produkcyjnymi, też byłem zaskoczony tego typu rozwiązaniem ale jak widać stosowane w praktyce. dobry grunt i musi trzymać. Tylko że spadek max 5-7% Link do komentarza
Barbossa Napisano 15 września 2010 Udostępnij #6 Napisano 15 września 2010 tylko gont - warunkowochoć rzeczywiście - ryzykowne Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 15 września 2010 Udostępnij #7 Napisano 15 września 2010 Moim zdaniem ( zaznaczam,że kobiecym ) to jak blacha się rozgrzeje w lecie to papa zjedzie z dachu Link do komentarza
Barbossa Napisano 15 września 2010 Udostępnij #8 Napisano 15 września 2010 kobietą jesteś bez wątpienia, o kolorze włosów tu chyba nie będziemy roztrząsać Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 15 września 2010 Udostępnij #9 Napisano 15 września 2010 Cytat kobietą jesteś bez wątpienia, o kolorze włosów tu chyba nie będziemy roztrząsać Co ma papa na dachu z kolorem włosów (Twoich zapewne ) wspólnego ....A o kolorze na włosach sam podumać sobie możesz,jak temat Cię kręci .... I nie zbaczaj jak zawsze z głównego tematu wątku Link do komentarza
katee Napisano 15 września 2010 Udostępnij #10 Napisano 15 września 2010 Cytat Co ma papa na dachu z kolorem włosów (Twoich zapewne ) wspólnego ....A o kolorze na włosach sam podumać sobie możesz,jak temat Cię kręci .... I nie zbaczaj jak zawsze z głównego tematu wątku I co Barbossa, gupio ci tera, nie ? Link do komentarza
Barbossa Napisano 15 września 2010 Udostępnij #11 Napisano 15 września 2010 baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzomi z tego powodu wszystko jedno Link do komentarza
katee Napisano 15 września 2010 Udostępnij #12 Napisano 15 września 2010 tyż dobrze... Link do komentarza
Mistrz Jan Napisano 2 października 2010 Udostępnij #13 Napisano 2 października 2010 Dobra papa termo będzie trzymała się na blasze jak diabeł biskupa. Przedtem położyć felce. Jan. Link do komentarza
bladyy78 Napisano 7 października 2010 Udostępnij #14 Napisano 7 października 2010 Z tego co kiedyś słyszałem to papa zawiera jakieś zawiązki co powodują szybszą korozję blachy. Link do komentarza
daggulka Napisano 7 października 2010 Udostępnij #15 Napisano 7 października 2010 Pierwsze słyszę o takim rozwiązaniu .... blacha na papę - to powszechne ...... ale odwrotnie nie słyszałam żeby ktoś kładł .... Cytat baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzomi z tego powodu wszystko jedno i baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dobrze ..... Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się