Skocz do zawartości

Zlew - gdzie bateria?

Marcin123

Recommended Posts

Napisano
Mam dylemat jaki wybrać zlew kuchenny. Znaczy wybrałem już jednokomorowy z ociekaczem, ale nie wiem, które rozwiązanie wybrać odnośnie miejsca na baterię. Czy bateria ma być w rogu czy po środku zlewozmywaka? Jakie sa plusy i minusy tych rozwiązań?
Napisano
Wydaje mi się,że bateria umieszczona na środku jest po prostu bardziej funkcjonalnym rozwiązaniem. łatwiej nią manewrowa no i nie przeszkadza przy zmywaniu. Ja w poprzednim mieszkaniu miałam baterie właśnie z boku, wyglądało to całkiem fajnie ale było trochę uciążliwe...
Napisano
Cytat

Mam dylemat jaki wybrać zlew kuchenny. Znaczy wybrałem już jednokomorowy z ociekaczem, ale nie wiem, które rozwiązanie wybrać odnośnie miejsca na baterię. Czy bateria ma być w rogu czy po środku zlewozmywaka? Jakie sa plusy i minusy tych rozwiązań?

Zlew wybrałeś - moim zdaniem - bardzo dobrze, a bateria lepiej sprawdzi się na środku - można po myciu spłukać cały zlew - i komorę i ociekacz icon_biggrin.gif
Poza tym jak "machniesz" nieostrożnie ręką, woda nie zaleje Ci blatu, tylko spłynie po ociekaczu tam gdzie trzeba icon_biggrin.gif
Napisano
Według mnie również sprawdzi się bateria pośrodku, jednak musisz zwrócić uwagę na jej zasięg, bo te obecnie modne i popularne często są krótkie i mało funkcjonalne. Kilka porad odnośnie samego wyboru baterii: klik icon_smile.gif
Napisano
jeżeli bateria ma być stojąca i trzeba wyciąć otwór w zewozmywaku to zależy od zlewozmywaka
nie każdy ma taki szeroki kołnierz, że można ten otwór wyciąć w dowolnym miejscu
a jeśli dodatkowo chcesz zamontować dozownik płynu do mycia naczyń i jeszcze dozownik mydła w płynie
  • 3 miesiące temu...
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
mam takie pytano: czy ktos ma zlew nanogranitowy? one sa dość drogie, niby antybakteryjne, z jonami srebra..czy ktos cos takiego ma? i moze mi powiedzieć czy faktycznie oplaca sie wydac tyle kasy?
Napisano
Zdecydowanie najlepsze rozwiązanie to bateria na środku.Łatwy dostęp do każdej komory to duża wygoda. Dla mnie ważne jest też aby kran nie był zbyt nisko.Czasem trzeba ręcznie umyć jakis duży garnek i jest wtedy kłopot. A i z taką baterią bez problemu nalejesz wody do wiadra np. od mopa..

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...