Skocz do zawartości

Posadzka pod kotłem


Recommended Posts

Witam
Mam zamiar zaopatrzyć swoją kotłownię w kocioł, który z wypełnionym zasobnikiem będzie ważył ok 400 kg. Jak przygotować posadzkę w takiej sytuacji? Może zamiast zwykłego styropianu podłogowego (eps 100) dać twardszy np. tzw"parking"? A może, jak sugerował mi ktoś kiedyś, w ogóle nie dawać styropianu tylko samą wylewkę zrobić?
Link do komentarza

Poradźcie, co z tym zrobić.
W miejscu, gdzie jest ta dziura ma stanąć bufor ciepła.
Ważyć będzie blisko tonę.
5fafdf87f3157338med.jpg
Jak zazbroić płytę? O co zahaczyć zbrojenie?
Myślałem o wspornikach - słupach. Czy to ma sens?

Masakra.

Dziurę zostawiłem, żeby wyprowadzić media. Okazjonalnie hoduję tam żabę i komary. Wtedy jeszcze nie wiedziałem o istnieniu buforów.

Link do komentarza
Kotlowni nie ogrzewa sie, wiec mocno izolowac nie trzeba, jak dla mnie to w miejscu gdzie bedzie stal kociol nie dac styropianu albo 1/4 - 1/3 standardowej grubosci i standardowe zbrojenie powinno starczyc.
To jest 400kg na wiekszej powierzchni, mebel z zawartoscia moze tyle wazyc, to nie sa jakies bardzo duze obciazenia.
Link do komentarza
Cytat

Poradźcie, co z tym zrobić.
W miejscu, gdzie jest ta dziura ma stanąć bufor ciepła.
Ważyć będzie blisko tonę.
5fafdf87f3157338med.jpg
Jak zazbroić płytę? O co zahaczyć zbrojenie?
Myślałem o wspornikach - słupach. Czy to ma sens?

Masakra.

Dziurę zostawiłem, żeby wyprowadzić media. Okazjonalnie hoduję tam żabę i komary. Wtedy jeszcze nie wiedziałem o istnieniu buforów.


Ze dwie tregry na wylot w scianie i na nich oprzec jakas podloge.
Albo jak mozesz zakryc to wyloz to krotkimi belkami teriva, polacz je pretami i zalej betonem icon_wink.gif
Link do komentarza

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

    • Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Utwórz nowe...