Oliwka_30 Napisano 28 września 2011 Udostępnij #51 Napisano 28 września 2011 Cytat No to ja mam dla ciebie dwie skrajne propozycje. Jedną bardzo awangardową z lekkim przepychem, a druga totalnie minimalistyczną.Mi podobają się obie, ale nie wiem jak tobie.Bardzo mozliwe, że żadna nie przypadnie ci do gustu, bo są naprawdę designerskie Rozwiń Te krzesełka są świetne Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 13 listopada 2011 Udostępnij #52 Napisano 13 listopada 2011 Cytat Rozwiń Mi to by się kojarzyło z siedzeniem na konnej kosiarce, ewentualnie na przegrabiarce do siana.Czegoż to już ludzie nie wygrzebią (mam na myśli projektanta tych krzeseł) aby zabłysnąć. Link do komentarza
retrofood Napisano 13 listopada 2011 Udostępnij #53 Napisano 13 listopada 2011 Cytat Mi to by się kojarzyło z siedzeniem na konnej kosiarce, ewentualnie na przegrabiarce do siana. Rozwiń Masz rację. Taki sam komfort. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 13 listopada 2011 Udostępnij #54 Napisano 13 listopada 2011 Cytat Masz rację. Taki sam komfort. Rozwiń A jeszcze te wspomnienia Link do komentarza
mohito Napisano 21 grudnia 2011 Udostępnij #55 Napisano 21 grudnia 2011 Ja jednak jestem fanką rozwiązań w drewnie, dlatego taka jadalnia jest moim zdaniem rewelacyjna: Wygląda klasycznie, ale jednak ma nowoczesny sznyt. No i na pewno jest to bardziej oryginalne rozwiązanie niż zwykły stół z krzesłami. Link do komentarza
Gorgofone Napisano 11 stycznia 2012 Udostępnij #56 Napisano 11 stycznia 2012 nie chcę zakładać nowego tematu, więc pytam tutaj:Chcę odnowić pokój 11 m2, do tej pory miałam takie meble pożal się Boże, komuna zabita dechami (sztucznymi). Myślałam o czymś klasycznym, ale boję się, że mój pokój jest na to za mały. Potrzebuję do niego łóżka, szafy, biurka, ze dwóch krzeseł / taboretów i jakiś mały stolik. Drewno, tylko drewno się liczy!Moim marzeniem jest styl Shabby Chic, ale to pozostanie na zawsze mrzonką... Pewnie coś nowoczesnego, ale o klasycznej linii, żadnego stołka na jednej nodze, czy 'eklektycznego' stołu. Pomożecie? Kurczaczki, właśnie zauważyłam, ze to jadalnia, ale może i tak znajdzie się jakaś dobra dusza, zlituje i pomoże Link do komentarza
freeda Napisano 16 stycznia 2012 Udostępnij #57 Napisano 16 stycznia 2012 Jak ci się marzy Shabby Chic, to kup jeden, dwa stylizowane meble na Allegro (np. komodę i krzesło) i przemaluj z przecierkami. One zrobią ci klimat. Resztę mebli wybierz możliwie lekkich i prostych, żeby nie zagracić pokoju, mogą być białe lub w naturalnym kolorze drewna. Do tego dodatki - na łóżko narzuta i parę poduszek, na okno zasłona, lampka z fikuśnym abażurem i gotowe. Za stolik kawowy służyć może np. kuferek - przy okazji coś w nim schowasz. Albo spraw sobie stoliczek składany, który gdy niepotrzebny, wrzucisz pod łóżko. Link do komentarza
Supersaxo Napisano 7 lutego 2012 Autor Udostępnij #58 Napisano 7 lutego 2012 (edytowany) dla tych ,co lubia drewno polecam takie ...ja mam cale z czarnej skory : slicznie wygladaja i sa wygodne ;) Edytowano 7 lutego 2012 przez Supersaxo (zobacz historię edycji) Link do komentarza
szarotka Napisano 14 lutego 2012 Udostępnij #59 Napisano 14 lutego 2012 Cytat A może jednak postawić na coś bardziej oryginalnego niż okrągły stół i parę krzeseł? Może spodoba Ci się taka stylizacja w drewnie: z jednej strony wygląda nowocześnie, ale jednak też przytulnie i klasycznie. Może to być bardzo ciekawy pomysł na jadalnie właśnie. Rozwiń A co w niej oryginalnego? Ława zamiast krzeseł - niezbyt wygodne, zwłaszcza tylko jedna. Link do komentarza
Domartstyl Napisano 15 marca 2012 Udostępnij #60 Napisano 15 marca 2012 Sam wybór stołu jak i krzeseł do jadalni,to oczywiście nic innego jak kwestia gustu. Ława nie będzie wygodnym rozwiązaniem w kuchni,jest mało praktyczna. Na naszej stronie Domartstyl znajdziecie kilak nowości i oryginalnych krzeseł,chętnie pomogę. Link do komentarza
lukassa Napisano 11 października 2012 Udostępnij #61 Napisano 11 października 2012 Stoły, witryny, komody, krzesła taborety itp. Link do komentarza
Domartstyl_ Napisano 11 listopada 2012 Udostępnij #62 Napisano 11 listopada 2012 pomysłów na jadalnie może być bardzo dużo. Wszystko zależy tylko od zasobności naszego portfela. Można postawić na bardziej tradycyjne meble lub coś w stylu bardziej nowoczesnym. Pomysłów jest naprawdę masa. Wystarczy dobrze poszperać w sieci. Link do komentarza
kalafior13 Napisano 16 listopada 2012 Udostępnij #63 Napisano 16 listopada 2012 Ja ze swojego doświadczenia odradzałbym zakładanie płytek w salonie. Myślę, że jest to miejsce gdzie powinniśmy czuć ciepło, a płytki (moim zdaniem oczywiście) tego nie gwarantują. Jak dla mnie w salonie powinno królować drewno. Ale każdy widzi to inaczej, także nie zrażaj się moją opinią;) Link do komentarza
solange63 Napisano 16 listopada 2012 Udostępnij #64 Napisano 16 listopada 2012 Ja mam odmienne zdanie niz kalafior. u siebie planuje ogrzewanie podlogowe, zimno od plytek mi nie straszne, a utrzymacie w czystosci o wiele latwiejsze (mam psa i male dzieci). na duzych powierzchniach bardzo podobaja mi sie plytki wielkoformatowe. teraz mam w kuchni gres szkliwiony 60x 60 cm i wyglada super. Link do komentarza
Atlantic Polska Napisano 19 listopada 2012 Udostępnij #65 Napisano 19 listopada 2012 U mnie w domu to jest rozwiązane w ten sposób, tj. mamy dużą przestrzeń, gdzie jest mała kuchnia, część salonowa i jadalniana. Stół i krzesła mamy od stolarza z małej miejscowości w Wielkopolsce, na krzesła mówi "holenderskie", bo sporo ich eksportuje. Link do komentarza
Meble-Bogart Napisano 21 listopada 2012 Udostępnij #66 Napisano 21 listopada 2012 Cytat U mnie w domu to jest rozwiązane w ten sposób, tj. mamy dużą przestrzeń, gdzie jest mała kuchnia, część salonowa i jadalniana. Stół i krzesła mamy od stolarza z małej miejscowości w Wielkopolsce, na krzesła mówi "holenderskie", bo sporo ich eksportuje. Rozwiń Ten stolik wraz z krzesłami sprawia wrażenie ścisku. Cała aranżacja jest jednak całkiem przyjemna Link do komentarza
Dywilan Napisano 29 listopada 2012 Udostępnij #67 Napisano 29 listopada 2012 (edytowany) Cytat Ten stolik wraz z krzesłami sprawia wrażenie ścisku. Cała aranżacja jest jednak całkiem przyjemna Rozwiń pewnie miejsca nie ma za dużo :-) Edytowano 29 listopada 2012 przez Dywilan (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Atlantic Polska Napisano 29 listopada 2012 Udostępnij #68 Napisano 29 listopada 2012 Jak przychodzą goście to stół z krzesłami odsuwamy od ściany, bo w tej sytuacji, która jest na zdjęciu osoby, które siedziałyby od ściany musiałyby nieźle wciągnąć brzuszki :-). Zaraz jak się konczy kadr jest fotel i część "salonowa", więc miejsca nie ma aż nadto ... Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się