Skocz do zawartości

wakacyjne namiary- rodzinne wakacje:)

Recommended Posts

Napisano
Zainspirował mnie temat chorwacki! Macie dobre, sprawdzone miejsca, fajne adresy na wakacje z dziećmi itp- podzielcie się! Napewno ktoś chętnie skorzysta!
Ja na początek- super dla rodziny z dziećmi pensjonat w Karkonoszach http://www.renifer.com.pl/?gclid=CIbMybHKi58CFQWTzAod92euMw spędziłam tam zimowy urlop. Bardzo ładnie, miła obsługa, sala zabaw dla dzieci, na miejscu przytulny bar, ping-pong, bilard- wszystko w cenie pobytu. Polecam. Moje dzieci były zachwycone:)
Dwa lata temu byliśmy tez w godnym polecenia pensjonacie na Pojezierzu Augustowskim- http://www.proserwy.pl/ też bardzo dobry ośrodek- miał jedną wadę- były tam w sierpniu kolonie (więc troche głosno) natomiast okolica- rewelacja! Cieplutkie jeziora w puszczy, leśne piaszczyste plaże, kanał, puszcza.... nigdzie chyba tak nie odpoczęłam:) Byłam tam z 1,5 rocznym dzieckiem- dla maluchów bosko:)
I z naszych stron- Beskid Sądecki- przepięknie położony ośrodek na Suchej Dolinie- polecam szczególnie latem i z dziećmi- bo jesli chodzi o wyciągi jest taki sobie, ale w lecie- super łatwe trasy spacerowe i widoki jak mało gdzie:) Bradzo ładny, całkiem odnowiony obiekt:) http://www.skihotel.pl/ - jedno moim zdaniem z najciekawszych miejsc w moim regionie- dla osób dla których np zatłoczona go granic mozliwości Krynica niekoniecznie jest optymalna na urlop- zupełnie na uboczu, w lesie, w ciszy i spokoju:)
Napisano
Nie, tam mnie jeszcze nie zagnało icon_smile.gif
A poza tym jakoś na wyspy mnie nie ciągnie... tam zawsze trochę drogo a ostatnimi czasu i tak się chorwatom poprzewracało w głowach icon_sad.gif
  • 2 lata temu...
  • 2 tygodnie temu...
  • 2 tygodnie temu...
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Raz byłam w okolicach Szibenika, potem - dwa lata temu na Korculi w miejscowości Karbuni (na południu wyspy).
Teraz jedziemy też na Korculę, ale na północne wybrzeże do Prigradicy.
Wakacje w Chorwacji to jest TO!!
Warto popierdzielać te 1200-1300km w jedną stronę. Wolę nie jechać na wakacje w ogóle jak nie mam możliwości wyjazdu na Chorwację.
A to dlatego, że tam pakuję po kilka cienkich szmatek dla każdego, rzeczy do wody i żarcie, co przy naszej rodzince jest bardzo ważne. Tam po prostu jest pogoda gwarantowana (a przynajmniej nam się tak dotychczas udawało)! Jak mam jechać tutaj - muszę spakować ciuchy na wiosnę, lato i jesień na 6 osób i oczywiście żarcie - mam gdzieś takie coś!! Wolę zostać w domu.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Czy jest możliwość obejrzenia domu na żywo?  My jesteśmy ze Stargardu : ) pozdrawiam 
    • Napisałem już swoją opinię... Przeczytaj ze zrozumieniem wątek...   Zaczynasz fantazjować...  Zupełnie jak przed laty w wątku z "rozkraczonym dworkiem "...
    • poradź lepiej, pokaż sie profesjonalnie - zamiast wypisywania głupawych pierdół  
    • Historia wygląda tak, że mieszkanie kupiliśmy w marcu 2022. Było kupione od poprzedniego właściciela, który najprawdopodobniej flipowal mieszkaniami, kupił, wyremontował i ja się pojawiłem i kupiłem. Mieszkanie kupiłem świeżo po remoncie. Pierwsze problemy zaczęły pojawiać się w następną zimę, czyli na przełomie 2022/2023 bo sąsiad z dołu pokazał mi, że od sufitu pod naszym balkonem ma trochę mokre ściany. Na naszej ścianie o którą mi chodzi, zacząłem zauważać wilgoć już chyba na wiosnę 2023. Czy ściana przemarzala/przemakala przed remontem nie mam pojęcia i już do tego nie dotrę. Jeśli chodzi o ocieplenie budynku, jakieś prace na elewacji były robione w okolicach 2010 roku, ale budynek nie jest ocieplony styropianem. Drzwi balkonowe najprawdopodobniej nie były wymieniane w czasie tego remontu mieszkania sprzed mojego kupna, bo nie wyglądaly na nowe.  Co najlepiej zrobić w takiej sytuacji? Na ocieplenie elewacji nie mam co liczyć, bo jestem właścicielem jednego z wielu mieszkan w tym bloku. Dodam, że na ścianie gdzie się zbiera wilgoć nie ma kaloryfera a na ścianie po drugiej stronie kaloryfer jest i tam też taka wilgoć się pojawia ale w zdecydowanie mniejszym stopniu. 
    • Z OSB mi doradziło dwóch fachowców, a deski wiadomo że sztywniejsze, ale myślę że to, że OSB z GK będą razem ze sobą skręcone dadzą już dużo. A co do wyprostwania ścian czy skosów, to jest zrobione co do milimetra. Za pomocą dobrego lasera w zasadzie nie ma z tym większych problemów, ale trochę czasu na to trzeba poświęcić. Jakby ktoś chciał zrobić to "po łebkach", nie ma opcji później z tego wyjść, bo każdą płytę trzeba byłoby ciąć inaczej. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Sam zastosowałem folię aktywną, bo piana PUR nie ma równej powierzchni, stąd do 10cm mam pustkę za folią, ale nie jest to aluminiowa. A co do tej aluminiowej to może jako aktywna to coś w tym może być, ale co ma dawać dodatkowa pustka to pojęcia nie mam. Według mnie trochę przerost treści nad formą. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...