DekorLid Napisano 9 lutego 2010 Udostępnij #1 Napisano 9 lutego 2010 Witam Szanownych UżytkownikówMam problem który odrzuca mnie przy każdym wejściu do mieszkania. Jakiś czas temu wynajmowałem mieszkanie lokatorzy mieli 2 lewe ręce do wszystkiego i tak się złożyło, że pękł im wężyk doprowadzający wodę. Miało to miejsce pod wanną, wszystko jest już naprawione, ale pozostał smród stęchlizny. Pod wanną jest sucho, ale zapach nadal jest mocny , zwłaszcza gdy się zamknie na dłużej drzwi od łazienki. Moje pytanie jest takie - czy są jakieś środki, - dobre środki, którymi można się pozbyć tego smrodu, a może znacie jakieś sposoby? Link do komentarza
Mathir Napisano 10 lutego 2010 Udostępnij #2 Napisano 10 lutego 2010 Obowiązkowo podłączam się pod to pytanie. Moja siostra ma podobny problem! Link do komentarza
DekorLid Napisano 11 lutego 2010 Autor Udostępnij #3 Napisano 11 lutego 2010 No ciekawi mnie czy znajdzie się dobra dusza, która pomoże nam w tym temacie... Link do komentarza
awaria Napisano 11 lutego 2010 Udostępnij #4 Napisano 11 lutego 2010 Cytat Witam Szanownych UżytkownikówMam problem który odrzuca mnie przy każdym wejściu do mieszkania. Jakiś czas temu wynajmowałem mieszkanie lokatorzy mieli 2 lewe ręce do wszystkiego i tak się złożyło, że pękł im wężyk doprowadzający wodę. Miało to miejsce pod wanną, wszystko jest już naprawione, ale pozostał smród stęchlizny. Pod wanną jest sucho, ale zapach nadal jest mocny , zwłaszcza gdy się zamknie na dłużej drzwi od łazienki. Moje pytanie jest takie - czy są jakieś środki, - dobre środki, którymi można się pozbyć tego smrodu, a może znacie jakieś sposoby? Podchloryn sodowy w jak największym stężeniu. Spryskaj dokładnie wszystko pod i z tyłu wanny. Zrób tak ze dwa - trzy razy, dzień po dniu. Powinno pomóc na jakiś czas; wszystko zależy od tego, jak głęboko grzyby się zadomowiły. Uważaj na podchloryn- jest b. silnym wybielaczem. No i trzeba wietrzyć pomieszczenie. Link do komentarza
DekorLid Napisano 11 lutego 2010 Autor Udostępnij #5 Napisano 11 lutego 2010 Dzięki ogromne mam nadzieję, ze pomoże, na pewno spróbuję A może ktoś z Was ma jeszcze jakieś inne pomysły na stęchliznę. Link do komentarza
Bopet Napisano 12 lutego 2010 Udostępnij #6 Napisano 12 lutego 2010 Dzięki awaria. Mnie również przyda się twoja rada Link do komentarza
awaria Napisano 14 lutego 2010 Udostępnij #7 Napisano 14 lutego 2010 A' propos wietrzenia. Czy nie należałoby sprawdzić wentylacji? Link do komentarza
DekorLid Napisano 16 lutego 2010 Autor Udostępnij #8 Napisano 16 lutego 2010 Nie, nie wentylacja już była sprawdzana... Link do komentarza
NOTO Napisano 7 marca 2010 Udostępnij #9 Napisano 7 marca 2010 Trzeba pozbyć się tego co śmierdzi. Spryskać jak poprzednik wskazała i zaklajtrować jakąś gumą lub b.dobrą farbą. Wtedy zapach z resztek nie będzie się ulatniał.Najlepiej zdemontować wannę trochę skuć to śmierdzące i założyć wannę.Jeśli zapach nie jest intensywny to poczekać do remontu instalując elektryczne zapachy ala Brise ... Link do komentarza
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 29 marca 2010 Udostępnij #10 Napisano 29 marca 2010 a kto powiedział że to capi z wierzchu ???między stropem a posadzką trochę wody się zmieści a z tej przestrzeni wyłazi bardzo bardzo długopozdrawiam Link do komentarza
jimt Napisano 28 maja 2010 Udostępnij #11 Napisano 28 maja 2010 Nagrzewać do oporu jakimś przenośnym wiatraczkiem, wietrzyć, włączyć osuszacz (takie małe można kupić w Castoramie za 170zł) na non stop na tydzień. Wilgoć powinna zniknąć, grzyb zdezynfekować jak wyżej, a wtedy zapach zniknie i juz nie wróci. Acha i można ściągnąć wykładziny(chyba, że położone są płytki) i wysuszyć podłogę. Zabezpieczyć miejsca przechodzenia rur przez ścianę, piony, bo czasem stamtąd idzie zapach. Link do komentarza
NOTO Napisano 21 sierpnia 2010 Udostępnij #12 Napisano 21 sierpnia 2010 a ten podchloryn to gdzie można kupić ? Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się