dziqa Napisano 4 lutego 2010 #1 Napisano 4 lutego 2010 Kto próbował potraw z kociołka na ognisko? Ja juz wiele razy i stwierdzam że jest to jedna z najlepszych kuchni odrazu po kuchni azjatyckiej.przepisy na potrawy z kociołka węgierskiego znajdziesz tutaja oto prażonki
Konfi Napisano 8 lutego 2010 #2 Napisano 8 lutego 2010 Smakowicie wygląda. Teraz trzebaby jeszcze znaleźć taki kociołek
Konfi Napisano 9 lutego 2010 #3 Napisano 9 lutego 2010 Gdzie kupić taki kociołek? W jakich sklepach pytać?
Bopet Napisano 30 kwietnia 2010 #6 Napisano 30 kwietnia 2010 Poczytałem te przepisy z linku. Aż mi ślinka pociekła
kropeczka_ns Napisano 15 maja 2010 #7 Napisano 15 maja 2010 kociołek bez kociołka- moje "danie z kociołka" pieczone w naczyniu żaroodpornym:)pokrojona wieprzowina (np łopatka lub szynka)pokrojone kilka ziemniakówcebulaze 2 marchewkitrochę kiełbaskikilka plasterków boczkii koniecznie trochę białej kapusty (daje świetny smaczek)to wszystko wymieszane, doprawione, duszone w piekarniku na termoobiegu 1,5 godziny... pycha...
Moose Napisano 15 maja 2010 #8 Napisano 15 maja 2010 Najlepiej kociołek węgierski smakuje na Węgrzech podpiekany na ognisku i robiony przez wszystkich uczestników zamieszania ( dużo do krojenia ). Oczywiście jest to tylko moje subiektywne odczucie, ale robię na działce i nie ma już ani takiego smaku ani specyficznego klimatu Bogacza
stokrotka.35 Napisano 17 maja 2010 #9 Napisano 17 maja 2010 Nie miałam jeszcze przyjemności kosztować potrawy z takiegoż kociołka ...Z węgierskich dań to robię-leczo ( cała rodzinka uwielbia )-placek po węgiersku ( ile taki placem robiony w Polsce ma wspólnego z daniem węgierskim,to nie wiem... podejrzewam,że to tylko nazwa jest węgierska, cos jak "pierogi ruskie" )
Moose Napisano 17 maja 2010 #10 Napisano 17 maja 2010 Cytat -placek po węgiersku ( ile taki placem robiony w Polsce ma wspólnego z daniem węgierskim,to nie wiem... podejrzewam,że to tylko nazwa jest węgierska, cos jak "pierogi ruskie" ) Dokładnie tak... Na Węgrzech nie spotkałam się z tym daniem nigdzie, ani w knajpach ani w domach prywatnych.
cieszynianka Napisano 12 września 2010 #11 Napisano 12 września 2010 Cytat kociołek bez kociołka- moje "danie z kociołka" pieczone w naczyniu żaroodpornym:)pokrojona wieprzowina (np łopatka lub szynka)pokrojone kilka ziemniakówcebulaze 2 marchewkitrochę kiełbaskikilka plasterków boczkii koniecznie trochę białej kapusty (daje świetny smaczek)to wszystko wymieszane, doprawione, duszone w piekarniku na termoobiegu 1,5 godziny... pycha... Pod przykryciem czy bez?
Chef Paul Napisano 12 września 2010 #12 Napisano 12 września 2010 Cytat Pod przykryciem czy bez? ... pod bardzo szczelnym przykryciem ... mój "Kociołek myśliwski" - dziczyznę można odpowiednio zastąpić wołowiną i wieprzowiną (to nie to samo ale danie będzie podobne). W żeliwnych kociołkach doskonale wychodzi bigos i pieczonki wszelakie.
remarbi Napisano 18 września 2010 #13 Napisano 18 września 2010 (edytowany) to dołączę do grona wielbicieli kociołka, choć sezon powoli, acz nieuchronnie dobiega końca niestety a kuchnia węgierska to moja ulubiona, od lat; dobrze, że na papryki sezon trwa w najlepsze i nie zgodzę się, że placka po węgiersku nie można zrobić dobrego u nas, trzeba jedynie mieć:dobrą słoninę, dobrą wołowinę, dobrą paprykę i dobrego... węgrzyna pozdrawiami placek Edytowano 18 września 2010 przez remarbi (zobacz historię edycji)
Mathir Napisano 10 października 2010 #14 Napisano 10 października 2010 Cytat to dołączę do grona wielbicieli kociołka, choć sezon powoli, acz nieuchronnie dobiega końca niestety a kuchnia węgierska to moja ulubiona, od lat; dobrze, że na papryki sezon trwa w najlepsze i nie zgodzę się, że placka po węgiersku nie można zrobić dobrego u nas, trzeba jedynie mieć:dobrą słoninę, dobrą wołowinę, dobrą paprykę i dobrego... węgrzyna pozdrawiami placek Rozmarzyłem się patrząc na te zdjęcia Smakowite niezwykle!
remarbi Napisano 19 października 2010 #16 Napisano 19 października 2010 (edytowany) no to rozmarzyłaś się czy nie?bo już nie wiem może to pomoże tokanyipzdr Edytowano 19 października 2010 przez remarbi (zobacz historię edycji)
Mathir Napisano 5 grudnia 2010 #17 Napisano 5 grudnia 2010 Cytat no to rozmarzyłaś się czy nie?bo już nie wiem może to pomoże tokanyipzdr A mógłbyś dać jakiś szerszy opis do obrazka? Please!
Chef Paul Napisano 5 grudnia 2010 #18 Napisano 5 grudnia 2010 Cytat A mógłbyś dać jakiś szerszy opis do obrazka? Please! Wiem, że Kolega chwilowo dość zajęty i chętnie pomogęOto Jego przepis do tego dania Smacznego życzę
daggulka Napisano 11 grudnia 2010 #19 Napisano 11 grudnia 2010 Cytat Wiem, że Kolega chwilowo dość zajęty i chętnie pomogęOto Jego przepis do tego dania Smacznego życzę Pamiętasz , Szefie -że ja skuli wieku mam już sklerozę .... a teraz jeszcze okazało się, że ślepotę większą niż się spodziewałam ...... Ja dopiero teraz poczytałam i zajarzyłam kim jest remarbi Aż z wrażenia napisałam dziś do Niego priv , ale chyba ostatnio rzadko tu zagląda..... dlategóż dla pewności pozdrowiłam także na blogu .... Nie podaruję sobie , że przeoczyłam ten fakt .... dyć gdybym wiedziała wcześniej, to już dawno bym zagadała .... co tam zagadała - wewontek samotnościowy bym założyła coby było gdzie sie na duchu podtrzymywać.... jak dawniej ..... Ech .... stara , ślepa, sklerotyczka z dużym nosem i krzywymy nogamy ..... no żeby nie zauważyć .... norrrrmalnie nie mogę se podarować....
Chef Paul Napisano 11 grudnia 2010 #20 Napisano 11 grudnia 2010 Cytat Pamiętasz , Szefie -... ..... no żeby nie zauważyć .... norrrrmalnie nie mogę se podarować.... ... po "michach" go poznałem (i trochę po stylu gotowania) - dalej: ... lustrzane odbicie "remarbi" = (i)bramer ("i" dodał do rymu albo dla zmyły, albo jedno i drugie) ... reszty Twej wypowiedzi nie skomentuję (może jak zmienisz lustro)
daggulka Napisano 11 grudnia 2010 #21 Napisano 11 grudnia 2010 Cytat ... po "michach" go poznałem (i trochę po stylu gotowania) - dalej: ... lustrzane odbicie "remarbi" = (i)bramer ("i" dodał do rymu albo dla zmyły, albo jedno i drugie) kurde ..... może jeszcze zajrzy ..... bo mi Go brak i tęskno
Chef Paul Napisano 11 grudnia 2010 #22 Napisano 11 grudnia 2010 Cytat kurde ..... może jeszcze zajrzy ..... bo mi Go brak i tęskno ... może jakoś tuż przed Świętami ... wiem, że teraz bardzo zajęty jest ... chociaż ?
Chef Paul Napisano 12 grudnia 2010 #24 Napisano 12 grudnia 2010 (edytowany) Cytat detektywy quna go raz ... podstawy logiki ... tiaaaaaaaaaaa ... BramerBlog se luknij Edytowano 12 grudnia 2010 przez Chef Paul (zobacz historię edycji)
daggulka Napisano 12 grudnia 2010 #25 Napisano 12 grudnia 2010 Cytat detektywy quna go raz no ja to na pewno nie .... dopiero po blogu zapodanym przez Szefa trafiłam na trop.... .... to wszystko przez Niego
Draagon Napisano 9 kwietnia 2011 #26 Napisano 9 kwietnia 2011 Mam garnerk Zeptera - sprawdzi sie on jako kociołek węgierski ? W końcu tam wszystko pod przykryciem sie gotuje..
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się