Beataplus5 Napisano 17 grudnia 2009 Udostępnij #1 Napisano 17 grudnia 2009 Witam!Jaki alarm wybrać do domu jednorodzinnego Satel czy DSC. Może, ktoś ma już któryś z tych systemów zaistalowany i może coś napisać. Pozdr. Link do komentarza
kropeczka_ns Napisano 17 grudnia 2009 Udostępnij #2 Napisano 17 grudnia 2009 ja mam satel. Działa nie mam zastrzeżeń Link do komentarza
Darek_inst Napisano 18 grudnia 2009 Udostępnij #3 Napisano 18 grudnia 2009 Ja mam w domu stary alarm DSC PC 2585 (nie ma juz tych central na rynku) około 15 lat i działa bez zarzutu.Nie miałem żadnej awarii. Obecnie odpowiednikiem tej centrali jest DSC 1832. Polecam. Link do komentarza
elektronik Napisano 23 grudnia 2009 Udostępnij #4 Napisano 23 grudnia 2009 Cytat Jaki alarm wybrać do domu jednorodzinnego Satel czy DSC. Może, ktoś ma już któryś z tych systemów zaistalowany i może coś napisać. Właściwie nie ma większej różnicy pomiedzy tymi systemami. Najważniejsze, żeby instalator wykonał instalacje "z głową". Chyba, że planujesz samemu wykonać całą instalacje, wówczas polecał bym jednak Satela. Mają bardzo fajnie rozbudowany dział techniczny (kontakt).Poniżej link do strony gdzie można kupić kompletny system alarmowy:zestawy alarmowe Satel Link do komentarza
wieslawl Napisano 10 października 2013 Udostępnij #5 Napisano 10 października 2013 Radzę się porządnie zastanowić nad wyborem alarmu ponieważ jest to bardzo ważna rzecz - szczególnie jeśli mieszkamy gdzieś na uboczu.Generalnie warto jest skorzystać z konfiguratora: http://www.mieszkajbezpiecznie.pl/konfigur...emu-alarmowego/ Łatwo można dzięki niemu wybrać coś odpowiedniego dla siebie. Poczytajcie sobie również o czujkach i o systemie Integra (bardzo skuteczny, poleciła mi go ekipa budowlana która budowała mi dom). Link do komentarza
Den Napisano 11 października 2013 Udostępnij #6 Napisano 11 października 2013 Umieścić go w czujniki ruchu.Włącz światła automatycznie.Vidozapis ruchu.Przez 3 lata, 2 razy zapobiec kradzieży.Tylko koty są stale w ramce, sto tysięcy razy ...))) Link do komentarza
coolibeer Napisano 11 października 2013 Udostępnij #7 Napisano 11 października 2013 Ten konfigurator to pic na wodę fotomontaż ;) Idzie tylko w jednym kierunku Link do komentarza
Den Napisano 11 października 2013 Udostępnij #8 Napisano 11 października 2013 Mimo to ciągle miga wielki neon lamp w tej sprawie.Widoczność jest stale aktywacji alarmu.Dummy alarm.Inna opcja, aby dostać psa.Bardzo pomaga.Ale nie zawsze ... Link do komentarza
Lokalniś Napisano 31 grudnia 2013 Udostępnij #9 Napisano 31 grudnia 2013 Dlatego jestem zdania, żeby wszystko zostawić zewnętrznej firmie. Ja tam nie chciałem się zbytnio męczyć z całą tą konfiguracją. Link do komentarza
julmar80 Napisano 20 stycznia 2014 Udostępnij #10 Napisano 20 stycznia 2014 Niedawno, przy okazji wymiany zamkow, slusarz namowil mnie na montaz alarmu DSC (mieszkam na codzien w Niemczech i chyba jako jedna z nielicznych nie mialam takiego zabezpieczenia ;). No wiec alarm zamontowany, zadnych z nim problemow, falszywych alarmow, etc., dom zabezpieczony... No wlasnie, na pewno bezpieczny? Nie wierze ze zlodzieje nie potrafia jakos tego obejsc... Jakie macie doswiadczenia z alarmami? Nie jest to wyrzucanie pieniedzy w bloto? Link do komentarza
poldek32 Napisano 20 stycznia 2014 Udostępnij #11 Napisano 20 stycznia 2014 Satel napewno bardziej znana firma, ale czy lepsza trudno powiedzieć. Link do komentarza
Jani_63 Napisano 20 stycznia 2014 Udostępnij #12 Napisano 20 stycznia 2014 Cytat dom zabezpieczony... No wlasnie, na pewno bezpieczny? Nie wierze ze zlodzieje nie potrafia jakos tego obejsc... Jakie macie doswiadczenia z alarmami? Nie jest to wyrzucanie pieniedzy w bloto? A co powiedział ślusarz?Bo ja z kolei nie wierzę że tobie o alarm idzie.Bo skąd w takim razie reklama ślusarza w wątku o alarmach, hę? Link do komentarza
Piter Be Napisano 23 stycznia 2014 Udostępnij #13 Napisano 23 stycznia 2014 Cytat Satel napewno bardziej znana firma, ale czy lepsza trudno powiedzieć. Satel ma obecnie dobrze oceniany system alarmowy Integra 64. Opiera się przede wszystkim na czujnikach ruchu i magnetycznych. Większość alarmów opiera się na tego typu urządzeniach - nikt jeszcze nie wymyślił czegoś lepszego, co można byłoby zastosować w powszechnym użytkowaniu. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się