Pomocnik Napisano 24 listopada 2009 Udostępnij #1 Napisano 24 listopada 2009 Budowa domu jest tak poważnym przedsięwzięciem, że przeprowadzenie jej na odległość wydaje się niemożliwe. Renata i Darek postawili „Gniewka” korespondencyjnie – przy pomocy telefonu, zdjęć przesyłanych mailem i urlopów na placu budowy. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/budowlane-abc/reportaze/a/653-budowa-domu-na-odleglosc Link do komentarza
Gość Darek okna kanie Napisano 24 listopada 2009 Udostępnij #2 Napisano 24 listopada 2009 Witam mam na imię Darek, planuje wybudować dom jak najbardziej energooszczędny, na pasywny się nie nastawiam, gdyż czym więcej czytam mniejszą szansę widzę na w pełni pasywny, ale wracam do pytania jakie okna realnie polecacie i uważacie za naprawdę oszczędzające energię cieplną (pomijam rozmiar), chodzi o profil, szybę dodatki montażowe. Pozdrawiam Darek poszukujący dobrego okna Kanie k.Wa-wy Link do komentarza
kingaj Napisano 24 listopada 2009 Udostępnij #3 Napisano 24 listopada 2009 Cytat Witam mam na imię Darek, planuje wybudować dom jak najbardziej energooszczędny, na pasywny się nie nastawiam, gdyż czym więcej czytam mniejszą szansę widzę na w pełni pasywny, ale wracam do pytania jakie okna realnie polecacie i uważacie za naprawdę oszczędzające energię cieplną (pomijam rozmiar), chodzi o profil, szybę dodatki montażowe.PozdrawiamDarek poszukujący dobrego oknaKanie k.Wa-wy Ja zakupiłam okna fabryki Ms Okna. Fabryka jest ze Słupska i w swojej linii produkcyjnej ma okna typu energo line o współczynniku dla szyby 0,5 a dla całego okna ok. 0.9. Pakiet trzyszybowy wypełniony argonem. Jeśli Twój dom ma być energooszczędny to przy montażu trzeba dać dwie taśmy doszczelniające: jedną z zewnątrz drugą na zewnątrz.Dobrze też przy ścianie dwuwarstwowej montować okna w warstwie ocieplenia ale ja akurat na to się nie zdecydowałam, bo takie wiszące okna mocowane na kotwy do muru do mnie nie przemawiają, ale może strach ma tylko wielkie oczy Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się