Supersaxo Napisano 16 kwietnia 2010 Udostępnij #51 Napisano 16 kwietnia 2010 kurcze, zeby jeszcze taka podloga sama sie myla ... (ostatnio widzialam cos takiego ) Link do komentarza
Konfi Napisano 18 kwietnia 2010 Udostępnij #52 Napisano 18 kwietnia 2010 Ja jakoś nie wyobrażam sobie doprowadzania takich podłóg do porządku. Są piękne, ale chyba baaaardzo niepraktyczne! Link do komentarza
Bopet Napisano 20 kwietnia 2010 Udostępnij #53 Napisano 20 kwietnia 2010 Ale szklana podłoga fajnie wygląda! Link do komentarza
edwl Napisano 21 kwietnia 2010 Udostępnij #54 Napisano 21 kwietnia 2010 Nie mam służby w domu. Szkło (chociaż piękne) jednak odpada! Link do komentarza
Sepro Napisano 13 czerwca 2010 Udostępnij #55 Napisano 13 czerwca 2010 Ale zdjęcia podłóg... Bajeranckie! Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 13 lipca 2010 Udostępnij #56 Napisano 13 lipca 2010 Ale takie np. szklane wstawki źle nie wyglądają ...... 1 Link do komentarza
KAROI Napisano 19 lipca 2010 Udostępnij #57 Napisano 19 lipca 2010 Rzeczywiście nieźle... wyglądają. Ech! Nie zrobię remontu! Nie zrobię remontu! Nie zrobię remontu! Nie zrobię remontu! Nie zrobię remontu! Nie zrobię remontu! Nie zrobię remontu! Nie zrobię remontu! Nie zrobię remontu! Nie zrobię remontu! Nie zrobię remontu! Nie zrobię remontu! Nie zrobię remontu! Nie zrobię remontu! Nie zrobię remontu! Nie zrobię remontu! Link do komentarza
KAROI Napisano 27 lipca 2010 Udostępnij #59 Napisano 27 lipca 2010 Ale pewny nie jestem Link do komentarza
autorushd Napisano 13 lutego 2011 Udostępnij #60 Napisano 13 lutego 2011 (edytowany) Odświeżam temat, chodzi o wycenę koła o średnicy 3m Szkło matowe.Trochę przesadziłem chodziło o koło 2m I pytanie czy koło jest tańsze czy droższe od kwadrata 2x2? I co gdyby sie pokusić o 2szt? Edytowano 14 lutego 2011 przez autorushd (zobacz historię edycji) Link do komentarza
autorushd Napisano 18 lutego 2011 Udostępnij #61 Napisano 18 lutego 2011 Więc zrobiłem rozeznanie, koszt koła 3m grubość 3,2cm to 22tys netto. U siebie w mieście pytałem szklarza, o sześciobok składający się z 6 trójkątów równobocznych o boku 1m:- 4 szyby po 8mm, w tym dwie hartowane- koszt jednego trójkąta 1500zł. Całość 9tys. Link do komentarza
Humbak Napisano 13 marca 2011 Udostępnij #62 Napisano 13 marca 2011 Sporo grosza! Tak czy tak! Link do komentarza
autorushd Napisano 17 lutego 2013 Udostępnij #63 Napisano 17 lutego 2013 Ciekawe czy może ceny drgnęły, może ktoś coś wie? Link do komentarza
sepoy Napisano 18 lutego 2013 Udostępnij #64 Napisano 18 lutego 2013 Cytat Ciekawe czy może ceny drgnęły, może ktoś coś wie? Na pewno drgnęły ale pytałbym raczej po firmach (wyceny, zapytania ofertowe). Lokalni szklarze i tak sami się tam zaopatrują.Z tego, co oglądałem cena b. zależy od miejsca zastosowania, sposobu podparcia oraz kształtu i proporcji pomiędzy długością a szerokością boków tafli szkła, a co za tym idzie grubości i ilości warstw. Najważniejsze żeby optymalnie dobrać te parametry. Link do komentarza
autorushd Napisano 26 maja 2015 Udostępnij #65 Napisano 26 maja 2015 U mnie szkielet stalowy już jest. Jak będę po płytkowaniu najprawdopodobniej ruszam ze szkłem. Koszt ok 10kzł. Kwestia z ilu kawałków zrobić podłogę, mam 8 cześć. Jeśli się uda spróbuję z dwóch części. jedna tafla odpada, nie ma jak jej wnieść do lokalu. Link do komentarza
sassanka Napisano 27 października 2015 Udostępnij #66 Napisano 27 października 2015 Szklana podłoga wygląda pięknie, nowocześnie i zawsze o takiej myślałam. Na przeszkodzie stoi mi nistety mąż, który twierdzi, że szklane podłogi nadają się tylko do klubu… udało mi się go namówić na wycieczkę do fazy. Niech poogląda - może się jednak namyśli. Trzymajcie kciuki! Link do komentarza
Nadia99 Napisano 21 grudnia 2015 Udostępnij #67 Napisano 21 grudnia 2015 Nie wyobrażam sobie całego pomieszczenia w takiej podłodze, ale niewielki fragment wyglada ładnie i nie jest chyba taki uciążliwy w codziennej pielęgnacji Link do komentarza
sepoy Napisano 3 stycznia 2016 Udostępnij #68 Napisano 3 stycznia 2016 Wiedziałem, że gdzieś mam to zdjęcie ze szklaną podłogą. Zdjęcie z 2008 roku, hotel Blue Lagoon Resort na Kosie w Grecji. Pod szkłem ułożone były białe otoczaki w wodzie, a podłoga pod szybą była podświetlona wieczorem. Rewelacyjny efekt. Minusem jest to, że z czasem taka podłoga się rysuje. Na pewno sprzyja temu fakt, że hotel jest nad brzegiem morza i goście wnoszą na podeszwach piasek. Mam nawet jakieś zdjęcie porysowanej podłogi - wygląda już mniej ciekawie. Link do komentarza
autorushd Napisano 3 stycznia 2016 Udostępnij #69 Napisano 3 stycznia 2016 niedługo mnie to czeka. Link do komentarza
robercik4x4 Napisano 3 kwietnia 2017 Udostępnij #70 Napisano 3 kwietnia 2017 Dnia 3.01.2016 o 15:27, autorushd napisał: niedługo mnie to czeka. czesc, autorushd chcialbym cie zapytac jak twoja szklana podloga ? jaki ostateczny koszt za m2? jak z rysowaniem sie powierzchni ? jak z utrzymaniem czystosci i samym czyszczeniem ? Link do komentarza
Pinalar Napisano 20 kwietnia 2017 Udostępnij #71 Napisano 20 kwietnia 2017 Rzeczywiście nieźle to wygląda, ciekawe jak jest z ceną za takie bajery Link do komentarza
SkyWalker Napisano 21 kwietnia 2017 Udostępnij #72 Napisano 21 kwietnia 2017 Obstawiam, że cena do najniższych nie należy. Link do komentarza
martynka33 Napisano 26 maja 2017 Udostępnij #73 Napisano 26 maja 2017 Osobiście nie wyobrażam sobie mieć szklanej podłogi. Dla mnie wygląda zbyt surowo. Choć oczywiście każdemu ma prawo podobać się co innego:) Ja u siebie w domu mam podłogę jodełkę (znalazłam na stronie DLH). Można nawet powiedzieć, że mam sentyment do tego wzoru, może dlatego, że kojarzy mi się z domem rodzinnym Link do komentarza
SkyWalker Napisano 26 maja 2017 Udostępnij #74 Napisano 26 maja 2017 Drewniana podłoga zawsze będzie elegancka oraz stylowa, choć takie rozwiązanie i tak jest raczej kwestią gustu danej osoby. Link do komentarza
podradomski_lucyfer Napisano 26 maja 2017 Udostępnij #75 Napisano 26 maja 2017 Ogólnie pomysł jest ciekawy i pomysłowy, ale czy chciał bym to mieć u siebie nie wiem. Jakoś jednak wolał bym bez tego się obyć. Link do komentarza
zenek Napisano 26 maja 2017 Udostępnij #76 Napisano 26 maja 2017 (edytowany) Troszkę w w temacie - ale na wspak. Co sądzicie o suficie ze szkła? nie pod chmurką, nie chodzi o szklarnię czy oranżerię! A taka podłoga była w jednym sklepie w Krakowie, pod nią rybki w wodzie pływały - całkiem dobrze wyglądało. Edytowano 26 maja 2017 przez zenek (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 27 maja 2017 Udostępnij #77 Napisano 27 maja 2017 14 godzin temu, zenek napisał: Troszkę w w temacie - ale na wspak. Co sądzicie o suficie ze szkła? nie pod chmurką, nie chodzi o szklarnię czy oranżerię! A taka podłoga była w jednym sklepie w Krakowie, pod nią rybki w wodzie pływały - całkiem dobrze wyglądało. To w końcu była to podłoga czy sufit, bo znowu piszesz niespójnie. Link do komentarza
zenek Napisano 27 maja 2017 Udostępnij #78 Napisano 27 maja 2017 6 godzin temu, mhtyl napisał: To w końcu była to podłoga czy sufit, Rybki pod szklaną podłogą były. A Co sądzicie o suficie ze szkła ? - to moje pytanie w kontekście tematu na wspak Link do komentarza
retrofood Napisano 27 maja 2017 Udostępnij #79 Napisano 27 maja 2017 22 godziny temu, zenek napisał: Troszkę w w temacie - ale na wspak. Co sądzicie o suficie ze szkła? nie pod chmurką, nie chodzi o szklarnię czy oranżerię! Świetna sprawa! Zrób sobie taki w sypialni, a dzieciska umieść w pomieszczeniu nad nim. Będą się uczyły wieczorami. Link do komentarza
zenek Napisano 27 maja 2017 Udostępnij #80 Napisano 27 maja 2017 38 minut temu, retrofood napisał: Świetna sprawa! W zamku Krzyżtopór był taki sufit w jedne z komnat a w nim akwarium ze stworami morskimi. Jeśli ten skaczący gość z twego postu jest do wynajęcia - to bym g tam umieścił nad pokojem teściowej Link do komentarza
retrofood Napisano 27 maja 2017 Udostępnij #81 Napisano 27 maja 2017 53 minuty temu, zenek napisał: W zamku Krzyżtopór był taki sufit w jedne z komnat a w nim akwarium ze stworami morskimi. Jeśli ten skaczący gość z twego postu jest do wynajęcia - to bym g tam umieścił nad pokojem teściowej Założę się, że tego zamku nie widziałeś na oczy, znaczy tych ruin. I nie wiesz o czym mówisz. Link do komentarza
joks Napisano 27 maja 2017 Udostępnij #82 Napisano 27 maja 2017 (edytowany) 17 minut temu, retrofood napisał: Założę się, że tego zamku nie widziałeś na oczy, znaczy tych ruin. I nie wiesz o czym mówisz. zenek mówi dla samego mówienia...taki ma fetysz ... Edytowano 27 maja 2017 przez joks (zobacz historię edycji) Link do komentarza
zenek Napisano 27 maja 2017 Udostępnij #83 Napisano 27 maja 2017 16 minut temu, retrofood napisał: Założę się, że tego zamku nie widziałeś na oczy, znaczy tych ruin. I nie wiesz o czym mówisz. Byłem na wycieczce, jak byłem w liceum 13 minut temu, joks napisał: zenek mówi gla samego mówienia...taki ma fetysz ... Dlaczego zamiast wpisać w google hasło, pleciecie bzdury o zenku. tu macie linka, lenie - i przeczytajcie - niestety trzeba poczytać, żeby znaleźć - to trudniejsze, niż ziokanie: http://www.krzyztopor.org.pl/zamek/index.php/historia Link do komentarza
SkyWalker Napisano 1 czerwca 2017 Udostępnij #84 Napisano 1 czerwca 2017 Czyli z tego co wnioskuję to była bzdura z tymi "stworami morskimi" Link do komentarza
eMojePodlogi Napisano 14 lipca 2017 Udostępnij #85 Napisano 14 lipca 2017 Jeśli chodzi o szklaną podłogę w zwykłym domku jednorodzinnym, to moim zdaniem nie sprawdzi się ona na dłuższą metę. Fakt, że wygląda bardzo ładnie,ale przecież można wybrać równie ciekawy wzór paneli lub podłogę z drewna egzotycznego- bambusu i mieć ją na lata. Takie podłogi będę po praktyczne. Link do komentarza
Kamiś001 Napisano 27 października 2017 Udostępnij #86 Napisano 27 października 2017 Kurcze, napatrzyłem się na te szklane podłogi i strasznie mnie kuszą... A jak myślicie, czy sprawdziłyby się na balkonie? Jest taka opcja? W połączeniu np. ze szklanymi balustradami? Marzy mi się taki maksymalnie otwarty na przestrzeń balkon. Link do komentarza
maila Napisano 28 lutego 2018 Udostępnij #87 Napisano 28 lutego 2018 No niezłe ekstremum. Pytanie, ile kosztuje takie szkło, które da radę na mrozach, z dużym obciążeniem itp. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się