markus78 Napisano 6 października 2009 Udostępnij #1 Napisano 6 października 2009 . Link do komentarza
awaria Napisano 6 października 2009 Udostępnij #2 Napisano 6 października 2009 Cytat . Właśnie o to chodzi!!! Taka mała kropka, a jaką ma wymowę! Oczywiście przyłączam się do apelu o zdrowy rozsądek przy zakupach. Już nasi dziadowie mawiali:" tanie mięso psi jedzą". Niech się każdy zastanowi, czy mu się opłaci kupić tanio i mieć nieustającą rozpierduchę w domu. Link do komentarza
markus78 Napisano 6 października 2009 Autor Udostępnij #3 Napisano 6 października 2009 Cytat Właśnie o to chodzi!!! Taka mała kropka, a jaką ma wymowę! Oczywiście przyłączam się do apelu o zdrowy rozsądek przy zakupach. Już nasi dziadowie mawiali:" tanie mięso psi jedzą". Niech się każdy zastanowi, czy mu się opłaci kupić tanio i mieć nieustającą rozpierduchę w domu. Inne było zamierzenie tej małej kropki Pisałem komentarz do informacji i był on pierwszym moim komentarzem na tym forum, włączyłem nowy wątek bo nie chciałem włączyć nową myśl ale włączyłem NOWY WATEK który był oderwany od sensu, dlatego go usunołem ale coś musi być więc została mała kropka. Trochę to zawiłe ale myśl jest ważna WSPIERAJMY POLSKICH PRODUCENTÓW. Link do komentarza
kibito Napisano 6 października 2009 Udostępnij #4 Napisano 6 października 2009 To może każdy wystąpi z jakimś konkretnym ? bo ogólnie to mało czytelne przesłanie - polećmy coś co się już u nas sprawdziło lub u znajomych --- co powiecie o firmie Wiśniowski firma z tradycjami będzie już z 20 lat --- kolega kupował ich bramę garażową i prócz fajnego wyglądu ponoć do tej pory nie potrzebował serwisu Link do komentarza
adamis Napisano 6 października 2009 Udostępnij #5 Napisano 6 października 2009 Ze wszystkich bram, jakie spotkałem na budowach, te działały najlepiej. Link do komentarza
markus78 Napisano 6 października 2009 Autor Udostępnij #6 Napisano 6 października 2009 Cytat Ze wszystkich bram, jakie spotkałem na budowach, te działały najlepiej. Jak z 1 małej kropki można się utwierdzić że Polacy robią naprawdę dobre rzeczy . Zagraniczne oczywiście też jest dobre ale po co dać innemu zarobić, lepiej niech pieniądze zostaną w Polsce i tu krążą. Wspierajmy Polskich producentów. Link do komentarza
kibito Napisano 7 października 2009 Udostępnij #7 Napisano 7 października 2009 No ale panowie i panie jakieś propozycje ? kiedyś spotkałem się z opcja o Atlasie ale ostatnio ludzie narzekają -- a co o Paradyż ( ale tu kwestia tego w ilu % to polski kapitał)? Link do komentarza
rad1de Napisano 29 października 2009 Udostępnij #8 Napisano 29 października 2009 panowie a co na temat firmy JAWAR systemy kominowe jak dla mnie miła i bardzo szybka obsługa towar od reki Link do komentarza
Monia344 Napisano 1 listopada 2009 Udostępnij #9 Napisano 1 listopada 2009 ja mam w domu zainstalowane od roku grzejniki Convector, nie dość, że wspieram Polską gospodarkę, to jeszcze blisko mnie:)a poza tym ostatnio trwa akcja "Kupuj nasze" Link do komentarza
kropeczka_ns Napisano 1 listopada 2009 Udostępnij #10 Napisano 1 listopada 2009 ja mam sporo polskich rzeczy (chyba że o którychś nie wiem że nie sa polskie?)- płytki- mam Paradyż i cersanit. Jedne i drugie ładne i w rozsądnych cenach- z ciekawostek- wszystkie płytki znanych polskich firm są przystosowane do ogrzewania podłogowego czego jak się okazuje nie można powiedziec o niektórych wcale nie tanich płytkach np hiszpańskich- pewnie tam sie ogrzewań podłogowych nie robi bo jest ciepło:) - ceramika- w większosci mam cersanit-baterie- mam armatura kraków (napewno polskie) i ferro (też polskie?)-farby- decoral- to chyba też "nasza" firma?wkład do kominka- firma kratki- też jestem zadowolona.Aaaaaaaaaa bramę garażowa też mam Wiśniowski. Tą firme znam osobiście bo jest w mojej okolicy i znam wiele osób które tam pracują. Polecam:) Nie jest jakas bardzo tania ale ma u nas dobrą opinię. http://www.wisniowski.pl/lng_pl/Okna- okno plus- to też polskiePodłogi- Baltic Wood Jasło- jak najbardziej poslkie osobiście byłam w fabryce:) http://www.balticwood.pl/ Link do komentarza
zdzich44 Napisano 1 listopada 2009 Udostępnij #11 Napisano 1 listopada 2009 Cytat -baterie-(...) i ferro (też polskie?) Ferro ma siedzibę w Skawinie niedaleko mnie ale chyba handlują trochę chińszczyzną. Link do komentarza
anecia555 Napisano 4 listopada 2009 Udostępnij #12 Napisano 4 listopada 2009 Teraz nie wiadomo co polskie a co nie. Niedawno byłam na zakupach w składzie PSB w Krakowie, a tam na całego akcja "Kupuj nasze" i oczywiście reklamują takie firmy jak Braas, Rup no bo przecież fabryka jest w Polsce. Tego że dochód wywożą za granicę już nie piszą. Tak samo okna połaciowe Velux, mają większą fabrykę w Polsce od Fakro! Czy to są Polski produkty? Dla mnie nie, bo wykorzystują tylko tanią polską siłę roboczą. Dlatego u mnie w domu są: pustaki i dachówka Jopek, okna Fakro, grzejniki Convector i wiele innych produktów polskich firm. Teraz w dobie kryzysu i zbliżającym się wysokim bezrobociu zastanówmy się kogo wspierać. Link do komentarza
awaria Napisano 5 listopada 2009 Udostępnij #13 Napisano 5 listopada 2009 Cytat Ferro ma siedzibę w Skawinie niedaleko mnie ale chyba handlują trochę chińszczyzną. Trochę??? Link do komentarza
kropeczka_ns Napisano 5 listopada 2009 Udostępnij #14 Napisano 5 listopada 2009 tzn baterie które my kupiliśmy z ferro są podobno produkowane w Polsce. A okna fakro tez mam:) Link do komentarza
Super B Napisano 6 listopada 2009 Udostępnij #15 Napisano 6 listopada 2009 Wspierajmy polskich producentów, ale... tylko wówczas, gdy to co produkują jest naprawdę dobre Inaczej... Sorry Winettou, ale nie! Link do komentarza
adam1974 Napisano 13 listopada 2009 Udostępnij #16 Napisano 13 listopada 2009 OK JAK NAJBARDZEJ 5-TKA GÓRĄ I W SPOŻYWCZAKU I W STOISKU CHCEMICZNYM Link do komentarza
jerzyk3434 Napisano 28 grudnia 2009 Udostępnij #17 Napisano 28 grudnia 2009 dobrze, ze Polacy w końcu zaczynają otwierają oczy i wspierają polską gospodarkę. Jeśli o mnie chodzi to mam u siebie grzejniki z krakowskiej firmy convector, armaturę KFA oraz część sprzętu amiki (szkoda ze ją przejmuje zagraniczny inwestor). Link do komentarza
bachus Napisano 23 lutego 2010 Udostępnij #18 Napisano 23 lutego 2010 Witam.Jednak nie jest łatwe odróżnienie towarów np. Chińskich od innych póki nie nawalą trzeba mieć niesamowitą wiedzę aby na pierwszy rzut oka odróżnić. W dziedzinie kolektorów słonecznych mogę pomóc w poniższym linku: ="http://www.bachus.com.pl/wicia/chiny.html"kolektory chińskiepozdrawiam.Witold Link do komentarza
dylot Napisano 24 lutego 2010 Udostępnij #19 Napisano 24 lutego 2010 Ja kupując zwracam uwagę czy to jest "polskie" ale decyduje tutaj jakość, i jeśli Polacy będą uczciwie produkować dobre rzeczy. Samo hasło "..." nie wystarczy. Link do komentarza
jętka Napisano 24 lutego 2010 Udostępnij #20 Napisano 24 lutego 2010 W tej chwili ciężko stwierdzić czy polskie jest naprawdę polskie Nie dajmy sie zwariować i kierujmy się własnym rozsądkiem. Dla mnie istotniesze jest czy produkt jest wart swojej ceny i tyle. Czasami lubię przepłacić za design ale to już takie moje małe zboczenie Nie zwracam uwagi na "made in ..." chyba, że są to chiny Link do komentarza
acia Napisano 24 lutego 2010 Udostępnij #21 Napisano 24 lutego 2010 Dokładnie najważniejszy jest stosunek jakości do ceny, a jeśli chodzi o chińską produkcje to tak naprawdę bardzo dużo firm o renomowanej marce z niej korzysta, a przynajmniej korzystało jeszcze kilka lat temu. A zboczenia... no cóż każdy jakieś ma Link do komentarza
adamis Napisano 25 lutego 2010 Udostępnij #22 Napisano 25 lutego 2010 Genialne rozwiązanie bramy garażowej http://www.bombram.pl/bramy_garazowe_uchylne.php Chodzi o model z dodatkowymi małymi drzwiami bocznymi. Całość jest otwierana normalnie do góry a te drzwi jak normalne drzwi pionowe. Link do komentarza
anecia555 Napisano 4 marca 2010 Udostępnij #23 Napisano 4 marca 2010 Dla mnie oczywiście też istotna jest jakość danego produktu. Jednak jeżeli mam do wyboru produkty jakościowo do siebie zbliżone to zawsze wybieram produkty polskie, nawet jeżeli są nieco droższe. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się