Kamka24 Napisano 5 października 2009 Udostępnij #1 Napisano 5 października 2009 Witam,czy ktokolwiek z Was korzysta z filtru pod zlewem? Zastanawiam się nad zakupem takiego urządzenia: http://www.filtry.waw.pl/index.php?p12,sie...akcesoriow-ro-7Będę wdzięczna za opinie. Link do komentarza
KAROI Napisano 6 października 2009 Udostępnij #2 Napisano 6 października 2009 Jeśli dobrze kojarzę... filtr molekularny to inna nazwa odwróconej osmozy. Różne opinie ma ten sposób oczyszczania wody. Spójrz:http://www.grupy.senior.pl/Filtr-odwrocona...t,373656,8.html Link do komentarza
cyma2704 Napisano 7 października 2009 Udostępnij #3 Napisano 7 października 2009 Użytkuję tego typu filtr szesnaście lat. Stoi sobie pod zlewem. Dopiero w czasie wymiany filtrów widzę co piliśmy przed jego zamontowaniem. Ponieważ mieszkam w mieście, w którym wodę czerpie się z rzeki, nie wyobrażam sobie, że mogłabym go nie mieć. Link do komentarza
Super B Napisano 9 października 2009 Udostępnij #4 Napisano 9 października 2009 Cytat Użytkuję tego typu filtr szesnaście lat. Stoi sobie pod zlewem. Dopiero w czasie wymiany filtrów widzę co piliśmy przed jego zamontowaniem. Ponieważ mieszkam w mieście, w którym wodę czerpie się z rzeki, nie wyobrażam sobie, że mogłabym go nie mieć. Rozwiń Czy to prawda, że przy takim filtrze niezbędny jest mineralizator? Link do komentarza
cyma2704 Napisano 10 października 2009 Udostępnij #5 Napisano 10 października 2009 Cytat Czy to prawda, że przy takim filtrze niezbędny jest mineralizator? Rozwiń Nie mam mineralizatora. Dałam koleżance wodę do kompleksowego zbadania i okazało się, że nie jest całkowicie zdemineralizowana więc użytkuję spokojnie. Link do komentarza
Kamka24 Napisano 14 października 2009 Autor Udostępnij #6 Napisano 14 października 2009 To super idą Święta więc sprawię sobie prezent BTW śnieg już dopisuję ) Zastanwiam się na 6-ścio stopniowym, ale skoro piszesz że woda zawiera minerały to 5 wystarczy. Dzięki za opinie Link do komentarza
ashantess Napisano 20 maja 2010 Udostępnij #7 Napisano 20 maja 2010 My osobiście nie mamy, ale rodzice mojego męża sobie taki sprawili już kilka ładnych lat temu. Co roku chyba wymieniają filtry i wystarczyłoby te filtry zobaczyć, to chyba każdy by sobie filtr sprawił...My mieszkamy na razie nie na swoim, bo domek się buduje, to używamy takiego filtra w dzbanku, ale wody z kranu to boję się pić Link do komentarza
kunga12 Napisano 11 czerwca 2010 Udostępnij #8 Napisano 11 czerwca 2010 Zgadzam się, ludzie nie mają świadomości ile świństw jest w takiej wodzie z kranu. Myślę, ze w każdym mieszkaniu czy domu powinien być taki właśnie filtr, bo jednak to dużo daje. Trzeba barć też pod uwagę fakt, że jak ma się taki filtr, to można pić wodę od razu z kranu, a nie dopiero ja przegotowywać. Link do komentarza
animus Napisano 11 czerwca 2010 Udostępnij #9 Napisano 11 czerwca 2010 Cytat Zgadzam się, ludzie nie mają świadomości ile świństw jest w takiej wodzie z kranu. Myślę, ze w każdym mieszkaniu czy domu powinien być taki właśnie filtr, bo jednak to dużo daje. Trzeba barć też pod uwagę fakt, że jak ma się taki filtr, to można pić wodę od razu z kranu, a nie dopiero ja przegotowywać. Rozwiń A kto pije wodę z sieci miejskiej ,to do mycia zmywania itd. .Wodę do picia kupuje się w sklepie . Link do komentarza
retrofood Napisano 11 czerwca 2010 Udostępnij #10 Napisano 11 czerwca 2010 Cytat A kto pije wodę z sieci miejskiej Rozwiń Ja piję wodę z kranu.Lepsza od wielu sprzedawanych w sklepie. Link do komentarza
animus Napisano 11 czerwca 2010 Udostępnij #11 Napisano 11 czerwca 2010 Cytat Ja piję wodę z kranu.Lepsza od wielu sprzedawanych w sklepie. Rozwiń Masz prawo wyboru bo to twój zawór czerpalny. Link do komentarza
marek80 Napisano 8 grudnia 2010 Udostępnij #12 Napisano 8 grudnia 2010 (edytowany) ja tez pije wode z kranu Edytowano 8 grudnia 2010 przez marek80 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
mariusz05 Napisano 9 grudnia 2010 Udostępnij #13 Napisano 9 grudnia 2010 (edytowany) Dla ludzi którzy nie lubią szastać pieniędzmi polecam filtr do kupienia w sklepach tzw.hydraulikach koszt samego filtra to ok 40zł (niebieskie z przezroczystym odkręcanym pojemnikie na filtr) a wkłady od 10 do 70zł za kamionkowe z węglem aktywnym. Edytowano 9 grudnia 2010 przez mariusz05 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
rafal56 Napisano 6 kwietnia 2011 Udostępnij #14 Napisano 6 kwietnia 2011 super wypróbuje ten filtr Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 2 lipca 2011 Udostępnij #15 Napisano 2 lipca 2011 moi rodzice mają od lat taki filtr pod zlewem i bardzo sobie chwalą....kwestia gustu, ja jestem przyzwyczajony do picia wody z kranu i jakoś mi ten filtr do szczęścia nie jest potrzebny.,.. Link do komentarza
ewiq0 Napisano 2 lipca 2011 Udostępnij #16 Napisano 2 lipca 2011 Cytat moi rodzice mają od lat taki filtr pod zlewem i bardzo sobie chwalą....kwestia gustu, ja jestem przyzwyczajony do picia wody z kranu i jakoś mi ten filtr do szczęścia nie jest potrzebny.,.. Rozwiń chociaż swego czasu rozważaliśmy, bo woziliśmy wodę do picia od teściów.....a;le przeszło nam...i dzieci piją zwykła i nic się nie dzieje Link do komentarza
Ada_ka123 Napisano 21 marca 2014 Udostępnij #17 Napisano 21 marca 2014 Ja odświeżę wątek. Właśnie mam podobny filtr ,o którym jest mowa. Tj filtr montowany pod zlew z odwrócona osmozą (u mnie firmy Bregus). Polecam, naprawdę świetna sprawa. Nie znam lepszego rozwiązania na czystą, skutecznie przefiltrowaną wodę niż RO. U mnie jest z mineralizatorem. W kuchni używam do wszystkiego: zupy, soki, herbaty. Świetnie się sprawdza. Woda jest czysta, nie ma osadu, nie trzeba ciągać do domu butelek z wodą, minerały też są. Link do komentarza
Kira35 Napisano 30 kwietnia 2014 Udostępnij #18 Napisano 30 kwietnia 2014 A ja czytałam gdzieś ostatnio, że filtry wcale nie są takie zdrowie jakto by się nam wydawało i że jednak lepiej zrezygnować z ich stosowania. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się