Skocz do zawartości
Róża Ocean Niebo Wiosna Betoniarka Jajoszczypiorny Bruk Wrota Hadesu Purpurowy obłęd Smok

Ada_ka123

Uczestnik
  • Posty

    3
  • Dołączył

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutralny

O Ada_ka123

  • Ranga
    Początkujący
  1. Filtr do wody pod zlewem

    Ja odświeżę wątek. Właśnie mam podobny filtr ,o którym jest mowa. Tj filtr montowany pod zlew z odwrócona osmozą (u mnie firmy Bregus). Polecam, naprawdę świetna sprawa. Nie znam lepszego rozwiązania na czystą, skutecznie przefiltrowaną wodę niż RO. U mnie jest z mineralizatorem. W kuchni używam do wszystkiego: zupy, soki, herbaty. Świetnie się sprawdza. Woda jest czysta, nie ma osadu, nie trzeba ciągać do domu butelek z wodą, minerały też są.
  2. Jaki filtr do wody?

    Ten dzbanek to chyba najgorsze, co możesz wybrać. Wystarczy tylko usiąść i rozpisać sobie na kartce, ile tak naprawdę Cie to kosztuje. Po pierwsze filtry musisz wymieniać co 2-2,5 tyg. Zakładając ,że jeden kosztuje Cie około 15zł to już mniej więcej 30 na miesiąc. O ile wymieniasz regularnie, by to urządzenie faktycznie coś filtrowało. Dzbanek tez nie jest wieczny. Poza tym jest przezroczysty- dostaje się do niego powietrze i światło też wpływa na wodę, która się w nim znajduje. Z powrotem zaczynają się wszelkie procesy związane poniekąd z zakwitaniem wody. Nie wmówisz mi, że dzbankowy chociaż częściowo filtruje tak dobrze ,jak osmoza. Uważam, że lepiej mieć świeżą wodę nienarażoną na żadne procesy niż taką, na której odfiltrowanie trzeba czekać godzinę, po czym w następnej zaczyna robić się nieświeża. Miałam dzbanek i wyrzuciłam, ale oczywiście wybór jest Twój
  3. Jaki filtr do wody?

    Ja mam zamontowany filtr pod kran z osmozą, ale jeden z tych nowocześniejszych. Jest trochę mniejszy gabarytowo od standardowych, świetnie się sprawdza. Odrzut tylko 3,5l także jest bardzo dobrze. Do tego specjalnie zbudowany wkład filtrujący: połączenie włókna węglowego z celulozą, co daje bardziej efektywne oczyszczanie. Ogólnie jestem bardzo zadowolona. Woda czyściutka, bez specyficznego posmaku, zero problemów z osadem na naczyniach. Pozdrawiam :)
×