Skocz do zawartości

Remont instalacji w łazience

Recommended Posts

Napisano

Jeśli zamierzamy zmienić modele i rozmiary przyborów sanitarnych (umywalka, w.c., bidet, wanna, brodzik), być może trzeba będzie też przeprowadzić remont instalacji w łazience: zmienić sposób doprowadzenia rur wody zimnej i ciepłej, podłączenia do kanalizacji, a nawet system ogrzewania łazienki.

Pełna treść artykułu pod adresem:
https://budujemydom.pl/budowlane-abc/remonty-i-modernizacje/a/2075-remont-instalacji-w-lazience

Napisano
A ja mam takie pytanko gdzie znaleźć na jakiej wysokości powinny być mątowane podejścia do przyborów sanitarnych? Pozdrawiam
Napisano
  Cytat

A ja mam takie pytanko
gdzie znaleźć na jakiej wysokości powinny być mątowane podejścia do przyborów sanitarnych?
Pozdrawiam

Rozwiń  

To zależy od rodzaju a nawet modelu konkretnego przyboru. Standardowo wyprowadzenia instalacji z.w. c.w.u oraz kanalizacji umieszcza się na wysokości ok. 50 cm od podłogi.
  • 2 lata temu...
Gość qrczak
Napisano
Szkoda że odnośnie wentylatora ograniczyliście się Państwo wyłącznie do kwestii stwierdzenia że trzeba do niego przygotować instalację. Natomiast w większości przypadków taki wentylator kominiarz nakaże zdemontować, jeżeli pomieszczenie nie ma zapewnionego dopływu świeżego powietrza..
Napisano
Wyraźnie napisano :
  Cytat

Modernizacja łazienki to także okazja do poprawienia w niej wentylacji

Rozwiń  

Czyli jest wentylacja, czyli jest wlot i wylot. icon_biggrin.gif

Natomiast kominiarz może zakwestionować ten wentylator na podstawie § 148.2. Rozporządzenia w sprawie WT …….., i poza nielicznymi wyjątkami będzie to decyzja słuszna.
  • 6 miesiące temu...
Napisano
Opis bardzo ciekawy no i przydatny. Bardzo dziekuję za rysunki poglądowe, bardzo mi pomogły. Mam małą łazienkę i dobra wentylacja to podstawa.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...