ZmotykąNa Napisano 21 sierpnia 2009 #1 Napisano 21 sierpnia 2009 Czy można instalować w łazienkach wentylatory wyciągowe w przypadku korzystania z ogrzewania kominkiem:a) grawitacyjne rozprowadzenie ciepłalub:b) wymuszone wentylatorem rozprowadzenie ciepła (DGP)
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 25 sierpnia 2009 #2 Napisano 25 sierpnia 2009 Ewentualny problem związany z pracą wentylatora w łazience dotyczyć może nieprawidłowego spalania paliwa w kominku, jeśli nie jest zapewniony niezależny dopływ powietrza potrzebnego do spalania. W takiej sytuacji (przy szczelnym domu) może wystąpić zasysanie dymu do pomieszczeń. Praca wentylatora nie zakłóca funkcjonowania systemu ogrzewania powietrzem, a jedynie zwiększa straty ciepła związane z wentylacją.
NOTO Napisano 21 lutego 2010 #3 Napisano 21 lutego 2010 Nie powinno być problemów. Mam tak w swoim domu.A zamiast kominka mam kozę - połączenie z kominem ma 90stopni
qlaqla1 Napisano 21 lutego 2010 #4 Napisano 21 lutego 2010 Cytat Nie powinno być problemów. Mam tak w swoim domu.A zamiast kominka mam kozę - połączenie z kominem ma 90stopni Masz DGP w łazience i innych pomieszczeniach gospodarczych ?
NOTO Napisano 21 lutego 2010 #5 Napisano 21 lutego 2010 Nie. Nie mam DGP. Mam kozę pobierającą powietrze z salonu i wentylator w łazience.Nie zauważ nagminnego problemu z dymem z kozy.
NOTO Napisano 4 sierpnia 2010 #6 Napisano 4 sierpnia 2010 W tym roku może dorobię małe DGP do swojej kozy ....
racer Napisano 5 sierpnia 2010 #7 Napisano 5 sierpnia 2010 Cytat W tym roku może dorobię małe DGP do swojej kozy .... Oświeć nas jak się robi DGP do kozy?
NOTO Napisano 23 sierpnia 2010 #8 Napisano 23 sierpnia 2010 nad kozą instalujesz okap kuchenny i potem już standardowo ....
an-bud Napisano 31 sierpnia 2010 #10 Napisano 31 sierpnia 2010 Cytat Oświeć nas jak się robi DGP do kozy? Można też wstawić kozę do "paleniska" obudowy kominkowej np: styl angielski
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się