ZYP Napisano 16 sierpnia 2009 Udostępnij #1 Napisano 16 sierpnia 2009 Witam, kilka dni temu wykonano mi przyłącze wodne do działki rekreacyjnej zakończone studzienką wodomierzową. Jakoże firmy montujące studzienki plastikowe rządały zbyt wysokiej ceny jak na moje możliwości, wybrałem firmę robiacą studzienki z kręgów. Wszystko ładne i szybko się ogranęli, obiecali załatwić geodetę i wszystkie formalności wiec zapłaciłem odrazu za wszystko zeby pieniądze sie nie rozeszły na głupoty... 2 dni pozniej pojechalem skontrolowac sytuację i okazalo sie ze studzienka napełniona jest wodą na 3/4. Zadzwoniłem do kierownika i mowie mu jaka jest sytuacja, a on mowi ze wie bo był sprawdzic i ze wszystko ładnie uszczelnią, że nie bedzie nic ciekło... I teraz pytanie: czy wogóle da radę dobrze uszczelnic taka studzienkę? czy oni powinni teraz to wszystko rozkopywac i uszczelniac od zewnatrz i od srodka? czego ja mam rządać od tej firmy? na co zwrócić uwagę? z góry dzięki za pomoc Link do komentarza
Marcin123 Napisano 17 sierpnia 2009 Udostępnij #2 Napisano 17 sierpnia 2009 Podstawowy błąd jaki popełniłeś to zapłaciłeś całą kasę od razu. jestem przekonany, że kasa w kieszeni pracowników działa de motywująco i często robią byle jak, bo po co się starać.A technicznie to niestety Ci nie poradzę Link do komentarza
ZYP Napisano 20 sierpnia 2009 Autor Udostępnij #3 Napisano 20 sierpnia 2009 nieeee no to "forum budowlane" jest super... dosłownie lawina odpowiedzi... ŻAŁOSNE! Link do komentarza
Sławomir Napisano 21 sierpnia 2009 Udostępnij #4 Napisano 21 sierpnia 2009 Studzienka wodomierzowa to nie piwnica i jeśli nawet stoi w niej woda to żaden problem. Studzienkę uszczelnić można na różne sposoby zaleznie od tego któredy napływa woda - wzdłuż rury, od spodu, czy na złączach kręgów. Nie wykluczone też, że woda przedostała sie wierzchem podszas intensywnych opadów. Link do komentarza
janekluki Napisano 21 sierpnia 2009 Udostępnij #5 Napisano 21 sierpnia 2009 a zamawiałeś studzienke wodomierzową chermetyczną ?jak nie to bedzie mozliwosc ze woda sie do niej dostanie i tyle ,wiec o ile to nie przeciek z rurociagu to nic innego nie wymysliszz Link do komentarza
ZYP Napisano 23 sierpnia 2009 Autor Udostępnij #6 Napisano 23 sierpnia 2009 studzienka wodomierzowa z założenia musi być chermetyczna więc nie rozumiem twojego rozroznienia... Link do komentarza
marcinpod1 Napisano 25 sierpnia 2009 Udostępnij #7 Napisano 25 sierpnia 2009 Cytat studzienka wodomierzowa z założenia musi być chermetyczna więc nie rozumiem twojego rozroznienia... witam. dno studzienki należy wybetonować z dodatkiem uszczelniacza np. beton-szczel czy coś podobnego . łaczenia kregów także wypełnić taką zaprawą . całą studnie wysmarować jakim materiałem izolacyjnym ( dysperbit , abizol) ponieważ bedzie nasiąkał , a w miejscu przejscia rur wstawić takie tuleje przejsciowe z uszczelnieniem na zacisk pól dnia pracy i po sprawie pozdrawiam Link do komentarza
marcinpod1 Napisano 25 sierpnia 2009 Udostępnij #8 Napisano 25 sierpnia 2009 Cytat witam. dno studzienki należy wybetonować z dodatkiem uszczelniacza np. beton-szczel czy coś podobnego . łaczenia kregów także wypełnić taką zaprawą . całą studnie wysmarować jakim materiałem izolacyjnym ( dysperbit , abizol) ponieważ bedzie nasiąkał , a w miejscu przejscia rur wstawić takie tuleje przejsciowe z uszczelnieniem na zacisk pól dnia pracy i po sprawie pozdrawiam wysmarować oczywiscie z zewnątrz Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się