Skocz do zawartości

zmiana prądu budowlanego na zwykły?

Recommended Posts

Napisano
  Cytat

Czy można zmienić prąd budowlany (obecnie bardzo drogi) na zwykły prąd domowy bez odbioru domu?

Rozwiń  

Podpinam się pod temat jako, że mam działkę ale budowy jeszcze nie rozpoczynam więc nie chciałbym płacić jak za budowę :/
Napisano
Nie można zmienić rodzaju dostarczanego prądu bez odbioru budynku, gdyż energetyka przydziela Ci większy przydział mocy, aby w trakcie działania urządzeń budowlanych nie nastąpiło przeciążenie sieci.

Z drugiej strony różnica w kosztach użytkowania przyłącza zwykłego i budowlanego wcale nie jest taka wielka. Czytałem na tym forum, że ktoś nie odebrał zamieszkiwanego budynku przez 25 lat.
Napisano
O warunkach korzystania z poszczególnych rodzajów taryf decydują operatorzy sieci elektroenergetycznej, a informacje na ten temat można znaleźć w Taryfie Energetycznej obowiązującej na terenie obsługiwanym przez konkretnego operatora.
Napisano
W moim ZE jest tak, że nie musisz mieć odebranego domu, wystarczy tylko jeśli jest stan surowy zamknięty i masz w domu zamontowaną rozdzielkę, oczywiście chodzi o instalacje trójfazową, ale najlepiej o szczegóły dowiadywać się u źródła (my tak zrobiliśmy).
Pozdrawiam
  • 4 tygodnie temu...
Napisano
  Cytat

Z drugiej strony różnica w kosztach użytkowania przyłącza zwykłego i budowlanego wcale nie jest taka wielka. Czytałem na tym forum, że ktoś nie odebrał zamieszkiwanego budynku przez 25 lat.

Rozwiń  

Marcin123 jesteś mistrzem wyszukiwania absurdów. Przecież te 25 lat to do filmu Barei się nadaje!
Napisano
Marcin123 jeżeli ponad 60 zł miesięcznie to nie jest dla ciebie dużo to życzę powodzenia. Ja ostatnio zapałaciłem rachunek za prąd budowlany za 2 m-ce przy zużyciu 0 kWh wynióśł ponad 130 zł.
Napisano
Ja też za 2 mieś przy zużyciu 0 KWh zapłaciłam rachunek na prodą budowlany w kwocie 127 zł, przy czym 60 zł / mies to opłata stała, to jest bardzo dużo. Będę dzwonić do nich co to jest za koszt te 60 zł

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...